kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:428/674)

Sałatka gyros 901

Król imprez - sałatka gyros, którą chyba większość z Was lubi. U mnie dosyć szybko znika ze stołu. Jeśli chodzi o zrobienie, to nie wymaga dużych umiejętności

Ala piecze i gotuje
Cukinia faszerowana kurczakiem, mozzarellą i pomidorkami 146

kurczaka. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie obsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Umyte cukinie kroimy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy miąższ, pozostawiając boki i dno nienaruszone. Lekko solimy i odstawiamy na ręcznik papierowy, przecięciem do dołu, na około 20-30 minut. Po tym czasie cukinie rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy

Smaki Na Talerzu
Świąteczne udka 6478

Papryka czerwona ·        1 łyżka sosu sojowego Sposób przygotowania: 1.   Z udek wyjmujemy kości i doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka, pozostawiamy na 20 minut. 2.   W tym czasie obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą(...)pokrojoną w paseczki papryką. 5.   Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut. 6.   Tak przygotowanym farszem nadziewamy udka. 7.   Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 8.   Danie gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Kebabowo Gyrosowe Kotlety 124

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kebabowo Gyrosowe Kotlety   Pyszne kotlety z kurczaka przykryte smaczną pierzynką.   Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        3 papryki ( żółta, czerwona, zielona) ·        4 ogórki konserwowe ·        ½ puszka kukurydzy(...)plastry, następnie rozbijamy. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 4.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5.    Z papryk usuwamy nasiona i drobno kroimy. 6.    Ogórki kroimy   kostkę, dodajemy do papryki. 7.    Kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładamy do warzyw

Kulinarna Chwila
Uratowany obiad 212

kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy pod folią. Wszystkie składniki do marynaty mieszamy, starannie nacieramy nią mięso i odstawiamy na ok. 1.5 godziny. Składniki ciasta miksujemy, na końcu mieszamy z wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na 30 minut, aby zgęstniało. Kotlety panierujemy w cieście, a potem obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi

Przepisy Mikołaja
Kurczak w szynce i w sosie chrzanowym 135

kurczaka (można przeciąć wzdłuż na pół, aby z jednej piersi uzyskać 2 porcje) natrzeć solą, pieprzem oraz suszoną bazylią i zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć piersi i podsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Podsmażone piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Kraina Miodem Płynąca
Podudzia z kurczaka w sezamie 164

polskim stole. Dlatego czasami trzeba je jakoś odmienić, nadać nowy smak i aromat. Ta wersja jest dla tych, którzy lubią mięso na słodko. Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, oczyszczamy(...)osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, do której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem. Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Pieczona cukinia z kurczakiem 139

kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa, na to układamy cukinię, przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy

R'n'G Kitchen
UDKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 200

kurczaka oprószamy solą, pieprzem, obiema paprykami, spryskujemy olejem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. * Marchewkę kroimy w słupki, obgotowujemy ok 5 minut w osolonej wodzie , razem z fasolka szparagową. * Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy fasolkę i marchewkę. Na warzywa układamy pałki, wykładamy też połówki cebul oraz poprzekrawane na połowę ząbki czosnku. Oprószamy obficie ziołami prowansalskimi, delikatnie spryskujemy olejem. Pieczemy(...)przykryciem ok godziny. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami.  Do 31.12.2017 czytelnicy mojego bloga na hasło: ZDROWA- JESIEŃ otrzymają zniżkę 10 % na produkty firmy Ambition. Ja do przygotowania tego dania, do pokrojenia warzyw, użyłam noża szefa kuchni właśnie tej firmy, który to można zakupić w   sklepie DAJAR  . #myAmbition

Z Majeczką w kuchni
Cukiniowe krążki z kurczakiem i warzywami 205

kurczaka kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju . Paprykę wydrążam, kroję w kostkę . Dodaję do smażącego się mięsa. Pieczarki obieram i kroję , również dodaję do mięska. Wszystko razem duszę ok 15 min na wolnym ogniu . Dodaję 2 łyżeczki passaty i duszę jeszcze ok 5 min. Ostawiam z ognia . Do naczynia żaroodpornego rozkładam papier do pieczenia

Domowa Kuchnia u Mamy
Udka Z Ziemniakami Z Piekarnika - Czyli obiad który robi się sam ;) 1502

kurczaka nie musimy zagotowywać jeśli mamy je ze sprawdzonego miejsca/sklepu. Ja wolę zagotować wtedy mam pewność, że wszelkie nieczystości zostaną usunięte wraz z woda. Udka nie tracą na smaku, robię tak od zawsze. 1. Najpierw zagotowujemy ziemniaki w wodzie i gotujemy je około 10 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy. 2. Obgotowane udka bądź nie, wkładamy do formy do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Zupa krem z borowików wg Aleex 189

piec dla swoich bliskich. Ponieważ mijający weekend spędzaliśmy poza domem, musiałam przygotować coś łatwego i szybkiego. Wybrałam zupę krem z borowików. Skorzystałam z kupionych mrożonek, które mają naprawdę dobrą jakość. Oczywiście, jeśli nie chcecie, nie musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka

W mojej kuchni
LIBAŃSKIE SMAKI - KOFTA, ZA'ATAR I DAKTYLE! 202

PRZYPRAWY POWINNO BYĆ DOŚĆ SPORE, ABY POMIEŚCIŁO DUŻĄ ILOŚĆ OLIWY.  Gotowy hummus! Pięknie się prezentuje, znajdziecie go w karcie Sphinx. Przygotowaliśmy również między innymi BABAGHANOUSH , przepyszną pastę z pieczonych bakłażanów, jak i  manouche z za’atarem i serem , czyli wypiekany na miejscu libański chlebek z przyprawą za’atar i serem mozzarella, podawany(...)shoarma wołowa na hummusie z buraczkami , która jest serwowana z sałatką tabbouleh. Mogliśmy też skosztować  m.in.   shish taouk,  czyli grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione mieszanką 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, bardzo fajne lekkie danie idealne na wypad do restauracji z dziećmi! Libańskie smaki , które znajdziecie

SMYKWKUCHNI
Udka kurczaka pieczone z ryżem w pomidorowym sosie 229

kurczaka myjemy, nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na noc). Do garnka przelewamy przecier, dodajemy masło, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość podgrzewamy mieszając do momentu aż masło się stopi. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Na nim układamy mięso a następnie całość zalewamy sosem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

Qchnia po prostu
Bagietka nadziewana kurczakiem i mozarellą 539

Kurczaka (w zależności od grubości pasków, używamy tyle, ile wejdzie do środka bułki) owinąć mozarella i włożyć do środka bułki Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Dodać oliwę z oliwek, starty parmezan, sól oraz pietruszkę i wszystko wymieszać. 3 kawałki bagietki pokroić na węższe kawałki, tj. ok. 3 cm. Bagietkę przełożyć na folię i położyć na blaszce do pieczenia

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania