font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kebabowo Gyrosowe Kotlety Pyszne kotlety z kurczaka przykryte smaczną pierzynką. Składniki: · 1 filet z kurczaka · 3 papryki ( żółta, czerwona, zielona) · 4 ogórki konserwowe · ½ puszka kukurydzy(...)plastry, następnie rozbijamy. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Z papryk usuwamy nasiona i drobno kroimy. 6. Ogórki kroimy kostkę, dodajemy do papryki. 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładamy do warzyw
Kulinarna Chwilakurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy pod folią. Wszystkie składniki do marynaty mieszamy, starannie nacieramy nią mięso i odstawiamy na ok. 1.5 godziny. Składniki ciasta miksujemy, na końcu mieszamy z wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na 30 minut, aby zgęstniało. Kotlety panierujemy w cieście, a potem obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi
Przepisy Mikołajakurczaka (można przeciąć wzdłuż na pół, aby z jednej piersi uzyskać 2 porcje) natrzeć solą, pieprzem oraz suszoną bazylią i zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć piersi i podsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Podsmażone piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
Kraina Miodem Płynącapolskim stole. Dlatego czasami trzeba je jakoś odmienić, nadać nowy smak i aromat. Ta wersja jest dla tych, którzy lubią mięso na słodko. Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, oczyszczamy(...)osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, do której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem. Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenkurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa, na to układamy cukinię, przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy
R'n'G Kitchenkurczaka oprószamy solą, pieprzem, obiema paprykami, spryskujemy olejem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. * Marchewkę kroimy w słupki, obgotowujemy ok 5 minut w osolonej wodzie , razem z fasolka szparagową. * Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy fasolkę i marchewkę. Na warzywa układamy pałki, wykładamy też połówki cebul oraz poprzekrawane na połowę ząbki czosnku. Oprószamy obficie ziołami prowansalskimi, delikatnie spryskujemy olejem. Pieczemy(...)przykryciem ok godziny. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami. Do 31.12.2017 czytelnicy mojego bloga na hasło: ZDROWA- JESIEŃ otrzymają zniżkę 10 % na produkty firmy Ambition. Ja do przygotowania tego dania, do pokrojenia warzyw, użyłam noża szefa kuchni właśnie tej firmy, który to można zakupić w sklepie DAJAR . #myAmbition
Z Majeczką w kuchnikurczaka kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju . Paprykę wydrążam, kroję w kostkę . Dodaję do smażącego się mięsa. Pieczarki obieram i kroję , również dodaję do mięska. Wszystko razem duszę ok 15 min na wolnym ogniu . Dodaję 2 łyżeczki passaty i duszę jeszcze ok 5 min. Ostawiam z ognia . Do naczynia żaroodpornego rozkładam papier do pieczenia
Domowa Kuchnia u Mamysię tego opisać, ani nazwać) zapach wędzonej papryki, jest stworzony do wielu rzeczy. My zrobiliśmy na początek udka. Oceńcie sami… Udka podwędzone 4-5 sztuk udek z kurczaka zagrodowego 2 łyżki papryki wędzonej słodkiej 2 łyżki ketchupu 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka papryki słodkiej 3 łyżki oleju rzepakowego Udka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miseczki. Przyprawy(...)olej wymieszać. Natrzeć marynatą udka i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Włączyć piekarnik na 160℃ góra dół. Udka wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Piec przez 60 minut, sprawdzając stopień zrumienienia. Ten kolor … … ten zapach… … ten smak
Krupeczkikurczaka nie musimy zagotowywać jeśli mamy je ze sprawdzonego miejsca/sklepu. Ja wolę zagotować wtedy mam pewność, że wszelkie nieczystości zostaną usunięte wraz z woda. Udka nie tracą na smaku, robię tak od zawsze. 1. Najpierw zagotowujemy ziemniaki w wodzie i gotujemy je około 10 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy. 2. Obgotowane udka bądź nie, wkładamy do formy do pieczenia
Gotowanie...to proste !piec dla swoich bliskich. Ponieważ mijający weekend spędzaliśmy poza domem, musiałam przygotować coś łatwego i szybkiego. Wybrałam zupę krem z borowików. Skorzystałam z kupionych mrożonek, które mają naprawdę dobrą jakość. Oczywiście, jeśli nie chcecie, nie musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka
W mojej kuchniPRZYPRAWY POWINNO BYĆ DOŚĆ SPORE, ABY POMIEŚCIŁO DUŻĄ ILOŚĆ OLIWY. Gotowy hummus! Pięknie się prezentuje, znajdziecie go w karcie Sphinx. Przygotowaliśmy również między innymi BABAGHANOUSH , przepyszną pastę z pieczonych bakłażanów, jak i manouche z za’atarem i serem , czyli wypiekany na miejscu libański chlebek z przyprawą za’atar i serem mozzarella, podawany(...)shoarma wołowa na hummusie z buraczkami , która jest serwowana z sałatką tabbouleh. Mogliśmy też skosztować m.in. shish taouk, czyli grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione mieszanką 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, bardzo fajne lekkie danie idealne na wypad do restauracji z dziećmi! Libańskie smaki , które znajdziecie
SMYKWKUCHNIkurczaka myjemy, nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na noc). Do garnka przelewamy przecier, dodajemy masło, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość podgrzewamy mieszając do momentu aż masło się stopi. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Na nim układamy mięso a następnie całość zalewamy sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy
Qchnia po prostuKurczaka (w zależności od grubości pasków, używamy tyle, ile wejdzie do środka bułki) owinąć mozarella i włożyć do środka bułki Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Dodać oliwę z oliwek, starty parmezan, sól oraz pietruszkę i wszystko wymieszać. 3 kawałki bagietki pokroić na węższe kawałki, tj. ok. 3 cm. Bagietkę przełożyć na folię i położyć na blaszce do pieczenia
Ania i Marcin gotująkurczaka pieczarki z cebulą. Do miski wlewam ok 400 ml zimnej wody, mieszam z fixami i wlewam na patelnię. Całość gotuję przez około 3 minuty. Gdy ciasto już wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę troszkę farszu zostawiając wolny brzeg, posypuję startym serem i formuję pieroga. Pierogi układam na wyłożonej papierem do pieczenia
Kuchnia Vikikurczaka 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka estragonu (użyłam suszonego) 1 łyżeczka świeżo startego imbiru Udka umyć, osuszyć. W misce wymieszać obie rodzaje musztard, miód, sos sojowy, estragon oraz imbir. Dodać udka i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez
Moja Galeria Smakukurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 5 łyżek soku z cytryny 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schładzamy w lodówce około 30 minut, wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy
Szefowa kuchnikurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kurczaka ząbek czosnku Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Mięso pokroić na duże kostki i natrzeć mieszanką przypraw, odstawić do lodówki na pół godziny. Kiełbaski pokroić na grube plastry, paprykę na kwadraty. Pieczarki obgotować w osolonym wrzątku (można także nadziewać surowe, ja takich nie lubię). Na patyczki do szaszłyków nadziewać wszystkie składniki w dowolnej kolejności. Piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakurczaka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast smarujemy smalcem, posypujemy bułką tartą i układamy na niej masę na wysokość max 2/3 wysokości formy ( przy tej ilości składników ja użyłem dwóch foremek). Formą kilkukrotnie uderzamy w blat, aby pasztet dobrze się ułożył. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez
Miód i pieprzkurczaka w przyprawie gyros (zostały mi po przygotowaniu Zapiekanki gyros ) pieczarki (pokrojone w plastry) pomidorki koktajlowe (pokrojone w plastry) kukurydza mozzarella (również w plastrach) *Podałam składniki, których ja użyłam - oczywiście można je zastąpić innymi dowolnymi składnikami 1. Placek tortilli posypać startym żółtym serem (równomiernie go rozkładając), przykryć drugim plackiem. Posmarować passatą pomidorową. 2. Ułożyć składniki na wierzch. 3. Piec
Kto ugości moich gości?kurczaka i pokrojone oliwki (część odłożyć do dekoracji) i dobrze wymieszać z resztą nadzienia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę na tartę. Wstawić do piekarnika na 5-10 minut, aby ciasto lekko się zarumieniło. Wyjąć z piekarnika. Nadzienie rozprowadzić na podpieczonym spodzie ozdabiając pozostałymi oliwkami. Wstawić ponownie do piekarnika i piec
KUCHARNIAkurczaka;) Składniki: 6 dużych ziemniaków, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki kminku, szczypta czosnku granulowanego, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Przygotowanie Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, tak były na pół surowe na pół ugotowane. Odlać, obrać i pokroić na grube plastry. Oliwę zmieszać z wszystkimi przyprawami, posypać ziemniaki. Ułożyć na tacce do grillowania i piec
Z miłości do słodkościKurczaka usmażyć na odrobinie oleju, w trakcie dodać mrożone warzywa. Gdy puszczą wodę doprawić przyprawą do kuchni chińskiej. Smażyć do miękkości. Na koniec dodać sos, dusić chwilę, aby było ciepłe. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdy bok zwinąć do środka ok. 0,5cm (tak, aby powstała nam ramka). Na to wyłożyć chińskie nadzienie. Wierzch posypać startym serem żółtym. Piec
Fabryka pomysłówZielona surówka do obiadu. Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszną surówkę z sałaty i ogórka z miodową nutą. Uwielbiam takie zielone dodatki do obiadu
Słodkie okruszkiBrzoskwiniowa Poezja Słodka brzoskwinia i kwaskowa żurawina to idealne połączenie z mięsem, warto wypróbować. Składniki: · 1 filet z kurczaka · 100 g żurawiny · Curry · Puszka brzoskwiń Marynata: · 3 łyżki oleju(...)kroimy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, łączymy z mięsem i odstawimy na 3 godziny. 3. Po tym czasie mięso układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °c a marynatę zlewamy do rondelka. 4. Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut. 5. Mięso po upieczeniu
Kulinarna Chwilakurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:). 1 kg podudzi z kurczaka 200g boczku wędzonego w cienkich plastrach 3 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę i przyprawy mieszamy(...)sobą. Pałki łączymy z marynatą, owijamy boczkiem (po 1-2 plastry). Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. 2. Pałki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchniwędzonego 1 cebula 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso(...)warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Dno i boki foremki wykładamy plastrami boczku, mięso przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy
Z Majeczką w kuchniprawie zerowego nakładu pracy, marynujemy mięso wstawiamy do piekarnika i tyle, dlatego możesz go wykonać wieczorem w domu- sporego kawałka mięsa np. nogi z indyka czy połówki kurczaka. Mięso posłuży Ci na kilka obiadów dla niej i dla niego do pracy. Zadbaj o to aby w lodówce mieć jaja, świeże warzywa, sałatę, zaopatrz się w kilka puszek z warzywami gotowanymi(...)parze, czy choćby kukurydzą. A przygotowanie lunch boxów, zdrowych, pysznych i pełnych energii będzie banalnie proste. PRZEPIS NA ZDROWY LUNCH BOX DO PRACY: - 3 plastry pieczonego z limonką indyka (przepis TUTAJ ) - 2 garście sałaty lub mieszanki sałat - 2 łyżeczki marynowanego imbiru - 1 łyżeczka mieszanki ziół np. greckich - 1/3 ogórka zielonego pokrojonego w pół plasterki - 1 połówka brzoskwini
SMYKWKUCHNIDodajemy pieprz i sól. 2. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i drobno pokrojony czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Doprawiamy. 3. Dodajemy pokrojony miąższ z cukinii, koncentrat pomidorowy oraz sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. 4. Dusimy do momentu,aż pomidory się całkiem rozpadną. Dodajemy ok. pół łyżeczki(...)chilli. 5. Kasze jaglaną gotujemy w osolonej wodzie na sypko i dodajemy do farszu, dokładnie mieszamy i przez chwilkę dusimy. 6.Cukinie ostrożnie nadziewamy farszem Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Gotowe:) Cukinia wychodzi mocno pomidorowa:) Możemy podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Hasta Luego
la cucharakurczaka kroimy w paski, doprawiamy oliwą i ulubionymi przyprawami (my użyłyśmy soli, pieprzu, papryki czerwonej, kurkumy i curry). Smażymy na patelni. 4. Ser mozarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oliwki i pomidorki kroimy na połówki. 5. Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. 6. Ciasto rozciągamy rękami nadając mu owalny/okrągły kształt i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Podwójnaporcjakurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu. Każda pierś rozkroić na dwa płaty mięsa i rozbić cienko tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie każdy płat mięsa posmarować szpinakowym farszem i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć zwinięciem do dołu w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec
Monia miesza i gotujekurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy kości. Następnie zbijamy tłuczkiem, nacieramy solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószamy pieprzem i odkładamy do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy posiekaną cebulkę, wsypujemy pokrojone pieczarki, oraz dwie łyżki gotowego farszu pieczarkowego, podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostudzamy. Na przygotowane mięso nakładamy farsz z pieczarek, zwijamy, spinamy wykałaczkami, wkładamy do rękawa do pieczenia
Podróż w kulinariaSKŁADNIKI : dla 4 osób 4 Udka z Kurczaka 1 Cebula Przyprawa-pieprz,sól,wegeta,papryka czerwona Sos sojowy ciemny 1łyżka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Udka dokładnie myję. Skórę ściągnąć do połowy. Nacieram mięso przyprawami. Polewam sosem sojowym ciemnym. Nacieram mięso ale i skórę. Cebulę obieram i kroję w plastry. Cebulę kroję w plastry. Kładę na mięso(...)skórę. Mięso nakłuwam mięso. Zawijam mięso w folię aluminiowej. Piekę 50 min w 180 stopniach
Gotowanie Patkikurczaków zagrodowych. Dodaję ziele angielskie i listek laurowy. Zalewam wszystko wodą i gotuję bardzo długo, żeby bulion był esencjonalny. Używam szybkowaru i gotuję 55 minut. Myślę, że bez szybkowaru należałoby gotować dwa razy dłużej. Gotowy, wystudzony bulion przelewam do pojemniczków po śmietanie czy serkach i zamrażam. Używam zamiast wody do gotowania kaszy lub ryżu, ale również do gulaszu i pieczeni
Posadzone i zjedzoneSKŁADNIKI : 3 jajka 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia garść liści szpinaku szczypta soli do smaku 1 łyżka oleju Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy. Następnie wsypujemy pokrojone liście szpinaku. Na rozgrzanej patelni smażymy na łyżce oleju omlet(...)DODATKOWO : papryka czerwona i żółta po 1/2 części por, kawałek, tylko biała część garść liści szpinaku 1 ząbek czosnku kawałek ugotowanej piersi z kurczaka sol, pieprz do smaku 2 łyżki oleju Papryki i por kroimy w cienkie talarki a pierś w kostkę. Na patelnię przekładamy warzywa, przeciśnięty czosnek, kurczaka i szpinak. Podpiekamy kilka minut aż warzywa zmiękną i doprawiamy
Kulinarne Fantazje MarioliPODSMAŻAM NAJLEPIEJ W ŻELIWNYM GARNKU DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI. DODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA. POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA. DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU. WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO. OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU(...)LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ. DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO. NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI. SMACZNEGO
potrawyregionalnepieprzem ,podgrzewam mieszając (chodzi o to aby sól się rozpuściła) po ok. 1 minucie szpinak jest gotowy. . Ocet ,miód,sos sojowy i oliwę mieszam jest to zalewa do kurczaka. Filet dzielę na 4 części i rozbijam go na cienkie placki. Wkładam je do zalewy ,dokładnie mieszam tak aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty zalewą.Odstawiam do lodówki(...)Zwijam w kształt rożka . W szerszą część wkladam pergamin ( podczas pieczenia nie zapadnie się )Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Oliwki miksuję z odrobina bazylii i tymianku ,doprawiam solą i pieprzem , dodaje pozostały szpinak ,mieszam i pasta gotowa. Z upieczonych rożków wyrzucam pergamin i w to miejsce wkladam pastę oliwkowo-szpinakową Gotowe
Eli Gotowaniekurczaka. Użyj przypraw ze sporym nadmiarem, tak by mięso nie pozostało bez smaku, ponieważ maślanka rozcieńczy ich działanie. Mięso ułożyć w naczniu i zalać maślanką tak, by całkowicie były przykryte. Naczynie przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki wyjąć mięso z marynaty ( nie otrzepywać i nie odsączać) i ułożyć na lekko naoliwionej blaszce. Rozłożyć gałązki pietruszki i piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kurczaka i dusić jeszcze około 5-10 minut. 6. Ugotować razem kaszę pęczak oraz soczewicę czerwoną około 10-15 minut na gorącą wodę. 7. Ugotowaną kaszę i soczewicę odcedzić dokładnie i dodać do sosu, dokładnie wymieszać. 8. Gotowy farsz nakładać do pomidorów. Upieczone pomidory dekorować świeżymi liśćmi bazylii, można skropić wierzch kilkoma kroplami soku z cytryny. Podawać na ciepło Piec
KreatywnePinykurczaka i brokuły. Następnie pokrojoną w kostkę mozzarellę i ser żółty. Po obu stronach farszu nacinamy ciasto w cienkie paski. Po jednej i drugiej stronie powinno być tyle samo nacięć, a paski powinny być mniej więcej tej samej szerokości. Zaplatamy warkocz, nakładając jeden pasek na drugi, na przemian z jednej i drugiej strony. Złożony warkocz smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy
Kolejny blog o gotowaniu