kuchnia - 5425 przepisów (strona:233/362)

Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 222

swojemu..Polecam...bo naprawdę..pycha...my zjedliśmy z kaszą jęczmienną Kupiec....Skrzydełka smażyłam na oleju rzepakowym -naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni.. Lubicie konkursy? lubicie wygrywać?Jeśli tak ..to zapraszam niedługo  na konkursik...będą trzy nagrody.. 1 kg skrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5  kg pieczarek  1 cebula

Moje domowe kucharzenie
Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym 196

dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który   jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni.. 80 dag filetów z ryby 6  łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ziarna sezamu [ dowolna ilość] 1 jajko 0,5 szkl.wody 1 łyżeczki ostrej papryki

Moje domowe kucharzenie
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki z olejem rzepakowym 185

Lubię takie proste surówki..a oprócz tego, że są proste to i smaczne.. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek.. ½ niedużej główki młodej kapusty  szczypiorek  kilka rzodkiewek sól, pieprz  sok z cytryny 1 -2 łyżki oleju rzepakowego Kapustę oczyścić

Moje domowe kucharzenie
Karkówka marynowana[ marynata z olejem rzepakowym] z grilla 160

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni...i znów olej wykorzystałam do marynaty mięsa na grilla ..tym razem ciut inaczej.. karkówka  0,5 szkl.oleju rzepakowego  1 szkl.jogurtu naturalnego  przyprawa grillowa Karkówkę pociąć w plastry, lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Plastry karkówki ułożyć w marynacie i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Kolorowy przekładaniec -ciasto z olejem rzepakowym 191

akurat miałam pomarańcze i niestety mrożone porzeczki..Do ciasta użyłam oleju  rzepakowego, który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. 6 jajek 18 dkg margaryny 2 szkl.mąki 1,5 szkl.cukru 1 szkl..oleju rzepakowego 1 szkl.maku [ dałam mak mielony Kresto] 3 łyżki kakao 3 łyżki pokruszonych płatków migdałowych 1 kisiel

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 216

pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej  rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam do glosowania i dziękuję .. https://www.facebook.com/DrozdzeBabuni/app_467939593270340

Moje domowe kucharzenie
Mufinki z truskawkami i kruszonką 162

dodaję wspólnego gotowania  z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które  utworzyła Daria ...czy są one angielskie ..trudno mi ocenić ,ale znalazłam w kategorii Kuchni Brytyjskiej..Ja zamiast jagód dałam truskawki, a zamiast cynamonu cappuccino..zjedzone ..nim zdążyłam zrobić zdjęcie.. 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie
Tiropsomo 207

Moje małe czarowanie Marta z blogu  Blue Hipopotam Łucja z blogu  Fabryka kulinarnych inspiracji Alina z blogu  Ala piecze i gotuje Ewelina z blogu  Stylowa kuchnia Monika z blogu  Matka wariatka Magda z blogu  Zielenina

Moje domowe kucharzenie
Pierogomania Tupperware 284

Parę dni temu dzięki uprzejmości Tupperware otrzymałam przyrząd do robienia pierogów typu ravioli .. Przyrząd ten inaczej nazywany jest  pierogomanią.. Wiadomo..każda "gosposia" w domu , w kuchni lubi mieć różne gadżety, które ułatwiają nam pracę..do takich gadżetów możemy zaliczyć też taką właśnie pierogomanię...która posłuży nam nie tylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek

Moje domowe kucharzenie
Babka cytrynowa :) 237

cytryny Jajka z cukrem ucieramy mikserem na puszystą masę, a następnie powoli wsypujemy całą mąkę i mieszamy przez chwilę wyłączonym mikserem (zapobiegniemy "eksplozji" mąki na całą kuchnię), dodajemy proszek, olej oraz na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną lub olejem formy (możemy posypać formę również bułką tartą). Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180C i wsadzamy

Emcia Pichci
Cannelloni :) 256

Ścigamy z ognia. Kiedy farsz już ostygł możemy nadziewać makaron - jak dla mnie była to praca żmudna i męcząca, ale jak ktoś ma sprawne palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;) Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :O Po dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem

Emcia Pichci
Proste ciasto ze śliwkami 213

przelać ją na wierzch ciasta i pozostawić do całkowitego zastygnięcia w lodówce. Ps. sorki za jakość zdjęć, ale obecnie jestem pozbawiona piekarnika i pieczę gościnnie (gdzie mnie kto do kuchni wpuści) i zdjęcia robię telefonem

Emcia Pichci
Makaron z sosem mięsno-warzywnym 172

Makarony Międzybrodzkie dostałam już jakiś czas temu do przetestowania w mojej kuchni. Ja na biały sobie nie pozwalam, ale danie przygotowałam dla narzeczonego i skoro zjadł ze smakiem, a wiem, że klusek nie lubi, to musiało być niezłe. Składniki : * porcja makaronu  * 300g mięsa mielonego - u mnie karkówka * mała cebula * ząbek czosnku * papryka czerwona  * biała papryka * 2 pomidory * mała

Magiczne Życie Marty
Czarna fasola i ryż 232

dokładnie pasta z czarnej fasoli z boczkiem i ryżem czyli jeszcze jedno danie kuchni koreańskiej. Teraz uwaga podajemy nazwę: jjajangbap. Tak, tak… nikt się nie pomylił, nie spadło nam nic na klawiaturę. Nazwa jest poprawna i oznacza dokładnie danie, … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Miksuj i Naprzód! 215

produkt nadaje się, ale nie dla mnie. W moim przypadku na rower, rolki, do pracy i po ciężkim treningu jak znalazł. Z Mix&Go mogę robić czasówki w kuchni, bo przygotowanie napoju to kilka chwil. Umycie nożyka pod bieżącą wodą i z butelką uciekasz gdzie chcesz!   Moje wrażenia z przymrużeniem oka jako Blondynki: użycie kolorów białego i zielonego

Blondynka Gotuje