swojemu..Polecam...bo naprawdę..pycha...my zjedliśmy z kaszą jęczmienną Kupiec....Skrzydełka smażyłam na oleju rzepakowym -naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni.. Lubicie konkursy? lubicie wygrywać?Jeśli tak ..to zapraszam niedługo na konkursik...będą trzy nagrody.. 1 kg skrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 cebula
Moje domowe kucharzeniedodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni.. 80 dag filetów z ryby 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ziarna sezamu [ dowolna ilość] 1 jajko 0,5 szkl.wody 1 łyżeczki ostrej papryki
Moje domowe kucharzenieLubię takie proste surówki..a oprócz tego, że są proste to i smaczne.. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek.. ½ niedużej główki młodej kapusty szczypiorek kilka rzodkiewek sól, pieprz sok z cytryny 1 -2 łyżki oleju rzepakowego Kapustę oczyścić
Moje domowe kucharzenieOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni...i znów olej wykorzystałam do marynaty mięsa na grilla ..tym razem ciut inaczej.. karkówka 0,5 szkl.oleju rzepakowego 1 szkl.jogurtu naturalnego przyprawa grillowa Karkówkę pociąć w plastry, lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Plastry karkówki ułożyć w marynacie i odstawić
Moje domowe kucharzenieakurat miałam pomarańcze i niestety mrożone porzeczki..Do ciasta użyłam oleju rzepakowego, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. 6 jajek 18 dkg margaryny 2 szkl.mąki 1,5 szkl.cukru 1 szkl..oleju rzepakowego 1 szkl.maku [ dałam mak mielony Kresto] 3 łyżki kakao 3 łyżki pokruszonych płatków migdałowych 1 kisiel
Moje domowe kucharzeniepyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej rzepakowy który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam do glosowania i dziękuję .. https://www.facebook.com/DrozdzeBabuni/app_467939593270340
Moje domowe kucharzeniedodaję wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które utworzyła Daria ...czy są one angielskie ..trudno mi ocenić ,ale znalazłam w kategorii Kuchni Brytyjskiej..Ja zamiast jagód dałam truskawki, a zamiast cynamonu cappuccino..zjedzone ..nim zdążyłam zrobić zdjęcie.. 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku
Moje domowe kucharzenieMoje małe czarowanie Marta z blogu Blue Hipopotam Łucja z blogu Fabryka kulinarnych inspiracji Alina z blogu Ala piecze i gotuje Ewelina z blogu Stylowa kuchnia Monika z blogu Matka wariatka Magda z blogu Zielenina
Moje domowe kucharzenieParę dni temu dzięki uprzejmości Tupperware otrzymałam przyrząd do robienia pierogów typu ravioli .. Przyrząd ten inaczej nazywany jest pierogomanią.. Wiadomo..każda "gosposia" w domu , w kuchni lubi mieć różne gadżety, które ułatwiają nam pracę..do takich gadżetów możemy zaliczyć też taką właśnie pierogomanię...która posłuży nam nie tylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek
Moje domowe kucharzeniecytryny Jajka z cukrem ucieramy mikserem na puszystą masę, a następnie powoli wsypujemy całą mąkę i mieszamy przez chwilę wyłączonym mikserem (zapobiegniemy "eksplozji" mąki na całą kuchnię), dodajemy proszek, olej oraz na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną lub olejem formy (możemy posypać formę również bułką tartą). Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180C i wsadzamy
Emcia PichciŚcigamy z ognia. Kiedy farsz już ostygł możemy nadziewać makaron - jak dla mnie była to praca żmudna i męcząca, ale jak ktoś ma sprawne palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;) Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :O Po dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem
Emcia Pichciprzelać ją na wierzch ciasta i pozostawić do całkowitego zastygnięcia w lodówce. Ps. sorki za jakość zdjęć, ale obecnie jestem pozbawiona piekarnika i pieczę gościnnie (gdzie mnie kto do kuchni wpuści) i zdjęcia robię telefonem
Emcia PichciMakarony Międzybrodzkie dostałam już jakiś czas temu do przetestowania w mojej kuchni. Ja na biały sobie nie pozwalam, ale danie przygotowałam dla narzeczonego i skoro zjadł ze smakiem, a wiem, że klusek nie lubi, to musiało być niezłe. Składniki : * porcja makaronu * 300g mięsa mielonego - u mnie karkówka * mała cebula * ząbek czosnku * papryka czerwona * biała papryka * 2 pomidory * mała
Magiczne Życie Martydokładnie pasta z czarnej fasoli z boczkiem i ryżem czyli jeszcze jedno danie kuchni koreańskiej. Teraz uwaga podajemy nazwę: jjajangbap. Tak, tak… nikt się nie pomylił, nie spadło nam nic na klawiaturę. Nazwa jest poprawna i oznacza dokładnie danie, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplprodukt nadaje się, ale nie dla mnie. W moim przypadku na rower, rolki, do pracy i po ciężkim treningu jak znalazł. Z Mix&Go mogę robić czasówki w kuchni, bo przygotowanie napoju to kilka chwil. Umycie nożyka pod bieżącą wodą i z butelką uciekasz gdzie chcesz! Moje wrażenia z przymrużeniem oka jako Blondynki: użycie kolorów białego i zielonego
Blondynka Gotuje