kuchnia chińska - 766 przepisów (strona:27/52)

Pomysł na Lunch Boxa #5 - Wieprzowina po Chińsku 159

Lunch Boxa . Bardzo łatwy w wykonaniu i szybkie na dodatek mega smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POTRAWKA CHIŃSKA- ✔ 500 g MIĘSA MIELONEGO Z SZYNKI ✔ 450 g MIESZANKA CHIŃSKA - ŻÓŁTY RYŻ - ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 ml Wody ✔ 3 g Kurkumy ✔ 3 g Czosnku - WARTOŚCI

Sylwetka Od Kuchni
Kurczak z brokułami po chińsku 563

Kolorowe danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pierś z kurczaka, brokuły, orzeszki ziemne, papryka i ryż. Bardzo łatwe do wykonania i trochę pikantne. Smacznego! Składniki: 1 pierś kurczaka

Pasja Smaku
Wieprzowina po chińsku 272

Czasem mam ochotę na chińszczyznę, ale do "chińczyka" nie mam zamiaru iść. Za daleko, a i nie zawsze smacznie. Wolę przygotować ją sama - zwłaszcza po 22

Pasja Smaku
Makaron z grzybami mun po chińsku 187

Makaron z grzybami mun po chińsku Składniki: - mięso z karkówki - 1 cebula - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 20g suszonych grzybów mun - 1/2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzyw

Kuchnia co dnia
Wieprzowina po chińsku z warzywami 171

Nie każdy przepada za chińskimi smakami, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona wieprzowina z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana z

Szefowa kuchni
Ryż po chińsku z łososiem 405

 Przepyszny obiad- ryż smażony po chińsku, delikatny i niebiański w smaku. Możemy do ryżu dodać zblanszowany brokuł, szparagi lub fasolkę. Każde warzywo na które mamy

Smaki Edyty
Kurczak w cieście kokosowym 526

Popularne w chińskich knajpkach kulki to syte i smaczne danie, które wbrew pozorom można   w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna

Fabryka pomysłów
Kurczak po chińsku inaczej 420

Czasami mam ochotę na chińszczyznę, taką na szybko, bez specjalnych dodatków. Przyznaję, sięgam wtedy po mrożonkę i nie kryję się z tym. Plus ryż i kurczak

Pasja Smaku
Pałki na chińską nutę 198

Pałki na chińską nutę Delikatne i aromatyczne :) Składniki ok 1 kg pałek z kurczaka 20 dkg pieczarek   marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu

czarrna od kuchni
Sałatka z zupek chińskich z sosem czosnkowym. 371

Ponieważ moja ostatnia sałatka z zupek  chińskich znalazła wielu zwolenników,postanowiłam spróbować tego pysznego makaronu z innymi dodatkami, bardziej w wersji fit. W gorące letnie

Kuchnia Beaty
Zupa porowa wg Kuchni Pięciu Przemian 159

Komentarze zawsze.oliwek 2011/12/05 17:55:11 lubię przepisy Ciesielskiej:) porową robię, ale bez kapusty włoskiej.... pozdrawiam! :) ren-ya 2011/12/07 09:28:06 Czytałam kiedyś o Kuchni Pięciu Przemian... strasznie to skomplikowane... może dlatego, że chińskie?;) Ale najważniejsze, że pysznie i sycąco:) sowa_nie_sowa 2011/12/07 13:23:05 Tą kuchnią interesowałam się już kilka lat temu, wtedy kupiłam i przestudiowałam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 261

Z moim Dawidem lubujemy się w chińskich knajpach i bardzo żałujemy, że tak rzadko udaje nam się do nich zawitać. Moją bezkonkurencyjną ulubienicą jest pikantna zupa

Kuchenna Kontrrewolucya
Azjatycka zupa pak choi 164

„ Pak choi (bok choy / kapusta chińska) – może nie wydawać się tak popularna, jak zwykła kapusta spotykana na rynku, jednak to gwiazda wśród zdrowej żywności. Ma

mojewypiekiinietylko
Zupa rybna z łososiem norweskim! Najsmaczniejsza! 165

życiu dorosłym, a nie z mamą i tatą  heheh nad morze. To tam próbowałam pierwszych zup rybnych, potem wszystkich możliwych zup chińskich, wietnamskich itp, z udziałem ryb i owoców morza, aż po sięganie do kuchni śródziemnomorskiej a na skandynawskiej kończąc. Zupa rybna to idealny obiad na lato, ale również bardzo fajny pomysł na rozgrzewającą zupę rybną zimą. Przepisów

SMYKWKUCHNI
Sajgonki 202

Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw.  Sajgonki - Składniki: (na ok. 28 sajgonek) 350 g mięsa mielonego 100 g makaronu chińskiego średnia marchew średnia cebula 5 liści kapusty pekińskiej (zielona część) 10 grzybów

Słodka Strona