Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki

Tradycyjna potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Sajgonki - Składniki: (na ok. 28 sajgonek)350 g mięsa mielonego100 g makaronu chińskiegośrednia marchewśrednia cebula5 liści kapusty pekińskiej (zielona część)10 grzybów mun (bez nóżek)ok. 20 kiełków fasoli mungjajko3 łyżki sosu sojowego100 g papieru ryżowego (ok. 2 opakowania)Sajg... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodka Strona

Autor

SłodkaStronaSłodkaStrona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, słodkie, sosy, grzyby, sos sojowy, mięso, makarony, makaron, makaron po chińsku, mięso mielone, kapustą, marchewka, krokiety, kapusta pekińska, fasola, jajko, warzywa, zupa grzybowa, cebula, sos do jajek, sos do mielonego , sos z grzybów , sos do makaronu, mielone z warzywami, krokiety z mięsem, sposoby na jajko, kuchnia chińska, dania chińskie, dania z makaronem, makaron na słodko

Inne przepisy z Słodka Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.