Zastanawiałam się nad wyborem - 7 smaków, czy 5 smaków. W końcu wybór padł na zupę 5 smaków. Tak naprawdę, jest w niej nie tylko 5 smaków
mojewypiekiinietylkoChinese rice cookies – są to chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego. Ile one z Chinami mają wspólnego tego nie wiem , ale wiem , że ich smak zachwyci
Ostra na SłodkoI kolejny przepis na kurczaka gotowy! Częstowałam Was już KURCZAKIEM NA PIWIE KURCZAKIEM CAPRESE Z MOZZARELLĄ I POMIDORAMI KURCZAKIEM ZAPIEKANYM Z RYŻEM KURCZAKIEM FASZEROWANYM MUSZTARDĄ I
Ostra na SłodkoJak wiecie mięsa jadam rzadko , ale dobrych żeberek nie potrafię sobie odmówić! Dziś mam dla Was przepis na kolejną wersję , która gości od czasu do czasu
Ostra na SłodkoJak pewnie wiecie ostatnio staram się ograniczyć słodkości i przerzucić na bardziej zdrowy tryb życia. Przyznaję : idzie mi całkiem nieźle! Ryże , kasze , warzywa , koktajle coraz częściej
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak po chińsku to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przygotujecie go w przeciągu godziny. Do
Marta GotujeCałkiem dobra, lekka sałatka z owocami i warzywami. Skropiona sokiem z limonki. Idealnie nadaje się do pracy lub szkoły. Składniki: 30 gram makaronu sojowego, zalewamy wrzącą
Mango PapajaDziś za oknem wietrznie, zimno, nieprzyjemnie. Nie da się ukryć, że grudzień coraz bliżej... Dlatego dziś jest doskonały dzień na wypróbowanie gęste
Kulinarne przygody Gatity;-) Kocham gotować! Uwielbiam ten moment kiedy otwieram lodówkę i zaczynam w głowie układać przepis, dobierać składniki i tworzyć wyjątkowe i niezapomniane danie. Dzisiaj podałam na obiad
SMYKWKUCHNISkładniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuła, dzielimy na różyczki 100 gram makaronu sojowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 bulwy kopru włoskiego cebula dymka
Mango PapajaIdealne danie na kolację dla dwojga! SKŁADNIKI: - papier ryżowy - 3 kapusty pak choi - 4 łyżki sosu sojowego - chili - łyżka sosu z tamaryndowca - ząbek czosnku - 2
SMYKWKUCHNImoże być, a nie chciałam stać kilku godzin w kuchni. W związku z tym, że kolacja miała być o 21:40, to zamówienie czegokolwiek również odpadało. Wybrałam kuchnię chińską, po czym szybko przeniosłam się na meksykańską i tacos. Ihhhaaaaaa! Tłuściutkie ostrawe mięso i piekielnie ostre chili, do tego soczysty pomidor, chrupiąca sałata, orzeźwiająca kolendra i limonka, maślane awokado, ostry
Brzuszki Łakomczuszkibudce pod moim blokiem. Moim ulubionym daniem i chyba właściwie jedynym króre wtedy zamawiałam był kurczak słodko-kwaśny :) W Holandii poznałam nowe, zupełnie inne smaki kuchni chińskiej czy japońskiej. Odkryłam, że dania rodem z Państwa Środka czy kraju Kwitnącej Wiśni, są nie tylko niezwykle urozmaicone, ale często też banalne i błyskawiczne w przygotowaniu. Dziś przykład jednego
W mojej holenderskiej kuchnikuchni orientalnej główną podstawą sosów jest sos rybny, sojowy i ostrygowy. Warto się w nie zaopatrzyć, jeśli chcemy zacząć przygodę z tą kuchnią :) Zawsze zastanawiałam się dlaczego w kuchni chińskiej każdą potrawę posypują szczypiorkiem i cebulką dymką, otóż jak się okazało dzięki temu trikowi zaostrza się apetyt. :) Dosyć już tego gadania weźmy się za robotę! :) Smażona wołowina z kapustą
Zainspiruj się kuchniązrobienia zainspirował mnie przepis na łososia Teryiaki. W tej wersji zdecydowanie lepiej przypadł nam do gustu. Przepis oczywiście trochę zmieniłam. Polecam!! Zapraszam do wzięcia udziału w akcji kulinarnej „Kuchnia Chińska” Kurczak w sosie Teryiaki Składniki: · 2 piersi z kurczaka · 1/4 korzenia
Mania Gotowania