krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:63/246)

Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 136

zaparzonej, mocnej, ostudzonej kawy 60ml likieru migdałowego lub kawowego lub pomarańczowego (w wersji bez alkoholu dać więcej kawy i posłodzić ją 2 łyżeczkami cukru pudru) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone 6-7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera około 20-30g gorzkiej czekolady startej na małych(...)talerzu). Składniki do nasączenia wymieszać i 1/3 ponczu nasączyć pierwszy biszkopt. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach na jednolity krem. 7. Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 kremu i wyrównać łyżką. Wierzch posypać troszkę startą czekoladą, patrz FILM . Na wierzchu ułożyć drugi krążek biszkoptu i nasączyć

Mała Cukierenka
Rolada jagodowo malinowa 121

jeszcze połączy się ja z owocami lata to czego chcieć więcej.  beza: 5 białek 270 g cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36 % 100 g malin 100 g jagód pozostałe: 1/2 szklanki konfitury jagodowej 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła jagody do dekoracji melisa Beza: Białka(...)stole wykładam drugi arkusz papieru do pieczenia , posypuję go cukrem pudrem i przekładam na niego bezę odwracając ją. Góra bezy jest na spodzie. Zrywam papier i zostawiam do ostygnięcia. krem: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski i miksuję aż się połączą i ubiją. Nie dodaję cukru, beza już jest słodka.  Na bezie rozsmarowuje konfiturę zostawiając po 1 cm wolnym

wesoła kuchnia
Tort dacquoise z orzechami i daktylami 282

białek zimnych szczypta soli 300 g cukru 2 łyżki cukru brązowego Diamant 1 łyżeczka octu 8 suszonych daktyli Ale-raj 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich Krem 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 150 g masy kajmakowej  0,5 szkl orzechów włoskich 10 daktyli Ale-raj Dodatkowo 0,5 łyżeczki cukru pudru 0,5 łyżeczki cynamonu daktyle(...)minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec przez około 2 godziny. Piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika, zostawić blaty bezowe w piekarniku na całą noc. Krem: Ser mascarpone wymieszać z kajmakiem. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodawać porcjami do masy z mascarpone i wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy, daktyle i delikatnie wymieszać. Krem rozsmarować

Ala piecze i gotuje
Torcik lekko kokosowy 183

szklanki mąki 1/3 szklanki kakao parę kropel aromatu migdałowego + herbata do nasączenia Masa: 200ml zagęszczonego mleka w puszce 100g wiórek kokosowych 100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada  Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dosypujemy przesianą(...)smakuje pysznie. Robienie kremu zostawiamy na koniec. Na początku ścieramy czekoladę na dużych oczkach tarki (lub drobno kroimy nożem). Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno mikserem, w trakcie dodając cukier puder. Do tak przygotowanego kremu dodajemy połowę startej czekolady i mieszamy łyżką. Resztę czekolady zostawiamy do przyozdobienia tortu. Kiedy już wszystkie składniki mamy gotowe czas stworzyć Tort

Kolizje Smaków
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami 118

Blaty bezowe – 6 białek – 300g drobnego cukru – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – szczypta soli – 30g orzechów pekan Krem kajmakowy: – 250g serka mascarpone – 125ml śmietanki 30% (bardzo zimnej) -150g masy kajmakowej – 30g orzechów pekan Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, następnie stopniowo dodawać cukier(...)upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić blaty na około 15 minut. Następnie wyjąć blaty bezowe z piekarnika i całkowicie ostudzić. Mascarpone, bardzo zimną śmietankę kremówkę i kajmak ubijać razem przez około 2 minuty na puszysty krem. Następnie dodać posiekane orzechy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blat bezowy, przykryć drugim blatem i udekorować wg uznania. Ja udekorowałam kakao

Smaki Armine
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 156

książce Secrets of macarons Jose Marechala krem i galaretka były podane jako dwie różne opcje, ja połączyłam je w jedno. Dzięki temu w chrupiącej skorupce mamy zamknięty cudownie delikatny krem, a w środku niespodzianka z galaretki, która zaskakuje tutaj swoją konsystencją. Całość smakuje bajecznie, robi wrażenie na gościach, i po prostu nie można im się oprzeć! Spróbujcie koniecznie (jeśli Waszym(...)lodówki do stężenia.Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodać kawę, wymieszać.Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.Z zastygniętej galaretki wycinać koła o średnicy 1,5-2 cm.Na spodzie makaronika na środku układać kółko z galaretki, dookoła wycisnąć krem. Przykryć drugą częścią makaronika.Podawać natychmiast.Smacznego!Przy przygotowywaniu makaroników bardzo ważne jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort żurawinowy śnieżny 163

AMBITION GRACE biszkopt czekoladowy: 6 jaj dużych 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki tortowej krem : 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru mus żurawinowy: 500 g żurawiny świeżej kardamon szczypta cynamonu 200 ml wody 2/3 szklanki(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem: Mascarpone, śmietany przekładam do miski, dodaję cukier i ubijam mikserem na sztywno. Mus żurawinowy: Żurawinę przekładam do garnka, dodaję kardamon, cynamon, cukier, wlewam wodę i gotuję na wolnym ogniu. Żurawina zacznie

wesoła kuchnia
Biszkopt stracciatella z borówkami w mascarpone. Idealny do kawy. 267

Składniki na biszkopt 6 wiejskich jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki wody 100 g gorzkiej czekolady Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250-300 g twarogu z wiaderka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 80 g cukru 4 łyżki soku pomarańczowego 400 ml słodkiej śmietanki 30-36% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo trochę(...)ostygnięcia. Kiedy będzie już chłodny, przekrój na pół , tak aby powstały dwa blaty. Umyj borówki. Do misy miksera wrzuć twaróg, cukier, cukier wanilinowy ,mascarpone i sok pomarańczowy i zmiksuj na gładką masę. Na końcu do kremu wrzuć posiekaną drobno lub zblendowaną czekoladę oraz borówki. Delikatnie wymieszaj. Dolny spód ciasta włóż do formy. Wyłóż cały krem z czekoladą i borówkami. (Zanim

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki (na oleju rzepakowym) z colą i kremem śmietankowym 129

wyczuwalny. Bąbelki nadają babeczkom lekkości. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego również i w tych babeczkach pełni ważną rolę." Udekorowane kremem na bazie kremówki i serka mascarpone z dodatkiem ciemnego kakao lub/i barwnika spożywczego. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto, do 3/4 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki 36% 50 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru kakao/czerwony barwnik spożywczy + czekoladowe serduszka* kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone i cukier puder, połączyć. Ubitą

Domowa cukiernia Ewy
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 181

mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto, żeby trochę całość podkręcić. No i szkło... I tu zaczęły się schody, muszę przyznać. Wyszło mi dopiero za piątym razem(...)żelu1 łyżeczka ekstraktu z wanilii150 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli125 ml maślanki1,5 łyżeczki białego octu winnegokarmelowe szkło:100 g cukru30 ml wodykrem:200 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
RÓŻANE MAKARONIKI 134

SKŁADNIKI:   3 białka 125 g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 30 g  drobnego cukru   1/2 łyżeczki wody różanej różowy barwnik spożywczy   krem  125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki wody różanej dodałam jeszcze 2 bardzo drobno pokrojone truskawki     A jak to zrobić: Migdały połączyć z cukrem pudrem(...)pozwoli uzyskać charakterystyczna skorupkę z wierzchu. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni (termoobieg), przez 15 minut. Po upieczeniu makaroniki zostawić na macie lub blasze do wystudzenia. Przełożyć kremem przygotowanym z połączenia powyższych składników, lub ulubionym dżemem bądź nutellą. Przechowywać w chłodnym miejscu

Kuchnia w opałach
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 153

pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka ciemnego kakao mokre: 3 jajka 400 g kwaśnej śmietany (18%) 100 gram rozpuszczonego i przestudzonego masła Krem cynamonowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cynamonu Dodatkowo: 1 łyżka cynamonu do oprószenia Przygotować dwie miski. W jednej umieścić wszystkie składniki suche - zamieszać(...)Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce  (fot.2) . W międzyczasie przygotować krem cynamonowy.  Bardzo ważne jest, żeby śmietana i serek mascarpone były schłodzone przed użyciem, przez minimum 24 godziny. Wszystkie składniki na krem włożyć do jednego naczynia i ubić, do otrzymania gęstego kremu. Kiedy babeczki będą

Świat Ciasta
Tort jeżynowo-śmietankowy z bezami 147

jajeczną. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać masę i wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.   Krem : 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając go po łyżce pod koniec ubijania. Dodać

Chocolate Muffin Blog
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 164

możecie sobie upiec i przechować w szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka(...)kolor. Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie, żółtko i likier.Wlać do gotującego mleka, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do przestygnięcia. Rękaw cukierniczy napełnić kremem i nadziewać rurki.   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort tiramisu 205

drobnego cukru szczypta soli 100 g - mąki pszennej 100 g - mąki ziemniaczanej 2 łyżki - wody 2 łyżka - oleju ===Dekoracja 250 g - malin kakao gorzkie podłużne biszkopty =====Krem 500 g - serka mascarpone gęsta śmietana 30% 4 - żółtka 2 łyżeczki - żelatyny 1 filiżanka - espreso 75 ml - mleka ====Poncz 2 filiżanki - espresso 2 łyżki - likieru amaretto WYKONANIE(...)minut (do suchego patyczka).                               Wystudzić. Wierzch wyrównać, następnie przekroić ciasto na 3 części. Zrobić krem . Żelatynę rozpuścić w espresso, mleko zagotować

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania