krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:71/246)

Śmietanowy tort dla Scrabblisty z okazji Dnia Dziecka 150

okazji Dnia Dziecka:) Symbol K to jego imię:)  Składniki Biszkopt 6 jaj o pokojowej temperaturze szklanka cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki Krem: śmietanka łaciata 36% 2 serki mascarpone 3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego Poncz: szklanka wody sok z jednej cytryny 2 łyżki cukry trzcinowego słoik powideł u mnie: śliwki z kakao truskawki  szablon(...)dodaj trzcinowy cukier puder i zacznij ubijać, kiedy będzie już widać, że jest ubita zacznij dodawać po łyżce serka mascarpone. Wystudzony biszkopt przetnij na 3 części. Pierwszą warstwę nasącz ponczem i rozsmaruj powidła. Przykryj 2 warstwa biszkoptu. Nasącz ponczem, rozłóż równomiernie krem, na wierzchu ułóż plasterki truskawek, przykryj wierzchnią warstwą nasączona również ponczem. Całość pokryj kremem. Dekoruj. Ja wycięłam szablon

AZgotuj!
Czekoladowe Mini Serniczki 169

wysokości lub troszkę więcej. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą

Made By Mom And Son
Kostka szwarcwaldzka 288

Ciasto foremka 25x36 cm: 6 jajek (M) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g margaryny Krem: 750 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru 300 g dżemu wiśniowego 1,5 szklanki wiśni ze spirytusu lub likieru 4 łyżki likieru wiśniowego(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C (z termo obiegiem) piekarniku przez 25-30 minut. Studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz 2/3 kremu śmietanowego

VioletoweKucharzenie
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 161

czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę rosną). Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem twarożkowy 125 g serka mascarpone 100 g serka kremowego 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) 3 łyżeczki inuliny Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem, dodać serek i jogurt, nadal

FitKot
Tort mocno kokosowy 141

bądź do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt (w tortownicy) upuścić z wysokości około 60 cm i wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.  Krem kokosowy: 200 ml śmietany kremówki 36 % 625 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru  szklanka wiórek kokosowych  4 łyżki syropu kokosowego bądź jak w oryginale Malibu  Ponadto: 50 gram gorzkiej czekolady(...)Wykonanie kremu: Kremówkę ubić na sztywno, następnie dodać do niej serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Kolejno do masy dodajemy cukier puder i mieszamy na delikatnych obrotach miksera. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i syrop , mieszamy do połączenia się składników.  Masy wystarczy do dwukrotnego przełożenia biszkoptów.  Wykonanie tortu: Biszkopt przekroić na 3 części, pierwszą z nich ułożyć na paterze nasączyć

Krakowskie smaki Ani
Raffaello z truskawkami 1035

kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kg truskawek (trochę zostanie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem mocno ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać(...)wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki i dodać serek mascarpone. Ubijać tak jak kremówkę, aż powstanie krem. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na biszkopcie poukładać przecięte na pół truskawki (ścięciem do dołu), wyłożyć masę i wyrównać. Wierzch posypać pokruszonym biszkoptem. Wstawić

Oryginalny smak
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 177

łyżeczka ekstraktu waniliowego Składniki na bezowo-kokosową chmurkę: 5 białek 200 g cukru 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Składniki na krem śmietankowy z wiśniami: 600 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g wiśni Wykonanie ciasta: Do misy miksera przesiałam mąkę i proszek do pieczenia. Wsypałam cukier(...)zachowała jasny kolor. Beza ma się suszyć w piekarniku. Po zakończeniu pieczenia/suszenia   uchyliłam drzwiczki piekarnika i pozostawiłam bezę do wystudzenia. Czas na zrobienie kremu śmietankowego. Do misy miksera wlałam śmietankę, dodałam serek mascarpone i ekstrakt waniliowy. Ubiłam końcówką do ubijania piany. Pod koniec dodałam cukier puder. Krem ma być puszysty. Nie można zbyt długo ubijać, bo może się zważyć

Kuchnia u Krysi
Tort śmietankowo – truskawkowy 175

kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie lekki, smaczny i jak najbardziej dedykowany dzieciom. Bardzo polecam. Składniki na biszkopt: 5 jajek 180 g cukru kryształu 135 g mąki pszennej(...)wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy: 750 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywna pianę, uważając żeby jej nie przebić. Serek ucieramy z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy delikatnie partiami do utartego

Made By Mom And Son
Mini Serniczki Pistacjowe z Kremem Miętowym 249

Masę serową przełożyłam do wcześniej przygotowanych papilotek ze schłodzonym spodem ciasteczkowym. Wyłożyłam do 2/3 wysokości papilotek. Piekłam tak naprawdę na wyczucie, czas był krótszy niż 60 minut. KREM MIĘTOWY: 125 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder ekstrakt miętowy Tu już wiecie co i jak. Kremówkę ubiłam na sztywno, dosłodziłam sobie cukrem pudrem do smaku(...)koniec dodałam serek mascarpone i ekstrakt miętowy. Ile cukru? Ile mięty? Cukru ok. 1 - 1,5 łyżki stołowej. Ekstraktu dodajemy według uznania. Jeśli lubimy mocno miętowy, dodajemy więcej, a jak chcemy aby był lekko wyczuwalny dodajemy mniej. DEKORACJA: mała garstka posiekanych pistacji kilkanaście listków mięty Wystudzone serniczki udekorowałam kremem, wierzch posypałam posiekanymi pistacjami, a na wierzch wetknęłam listki świeżej mięty

Blondynka Gotuje
Czekoladowy tort z masłem orzechowym :) 172

temperaturze 170* C przez 75 minut. Warto jednak po 60 minutach sprawdzić patyczkiem czy ciasto czasem się już nie upiekło :)  Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego piegowatego Primavika , w temperaturze pokojowej 30 g cukru pudru   Wszystkie składniki zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie

Zdrowie na języku :P
Muffinki z kremem kajmakowym 195

Gotową masą napełniamy papilotki do połowy ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.  Po upieczeniu czekamy aż wystygną. Składniki na krem 250 g schłodzonego serka mascarpone 1/2 puszki schłodzonej gotowej masy kajmakowej/ krówkowej* 60 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%  Sposób Serek mascarpone ubijamy ze śmietaną na sztywno, następnie wszystko mieszając na najniższych

Kuchenne aromaty
Tort czekoladowy 229

23cm do 26 cm średnicy). Piec w 180 st. C przez 40-50 minut. Całkowicie wystudzić. (A najlepiej upiec biszkopt jeden dzień wcześniej).6. Robimy krem: Śmietanę ubić na sztywno. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać nutellę i zmiksować. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły. Krem podzielić na 3 części (dwie będą potrzebne do przełożenia

Kuchnia domowa Ani
Kostka czekoladowa z cappuccino 398

mąki pszennej tortowej ¾ szklanki cukru 125 g masła 82% 125 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 listki żelatyny Dr.Oetker 4 łyżki kawy cappuccino –z magnezem lub orzechowa 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka gęstej konfitury wiśniowej Poncz: ¾ szklanki słodzonego naparu(...)przepisie na opakowaniu, następnie odciskamy w dłoniach, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w gorącej kąpieli   wodnej do płynnej konsystencji. Dobrze schłodzoną śmietankę oraz serek mascarpone umieszczamy w misie miksera, ubijamy na gęsty krem, pod koniec wsypujemy cukier puder oraz kawę, wlewamy płynną żelatynę, ponownie miksujemy. Krem śmietankowy: Smietankę prosto z lodówki ubijamy na krem,pod koniec wsypujemy cukier pudre

Wanilia i Kardamon
Tort śmietankowy z brzoskwiniami 263

Tort z kremem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Przełożony brzoskwiniami z puszki. Jest delikatny i smaczny, rozpływa się w ustach. Zrobiłam go na 18 urodziny córki. Nie mam zdjęcia przekroju bo nic nie zostało. Widocznie im smakował :) Składniki: Biszkopt 8 jajek 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek mąki pszennej Krem 1 litr kremówki(...)wypieków. Wyrównać powierzchnię i piec w 170 st około 30 min. Wyjąć i ostudzić. Przekroić 2 razy uzyskując 3 krążki. Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietan fix i zmiksować do połączenia się składników. Serek mascarpone przełożyć do naczynia i zmiksować. Do serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką(nie miksować). Pierwszy biszkopt nasączyć syropem

Ala piecze i gotuje
Ciasto Leśny Mech 126

Ciasto leśny mech to pyszne ciasto ze szpinakiem, przełożone delikatnym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Leśny mech zdecydowanie smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie i idealnie. Składniki: Ciasto: 200g świeżego szpinaku 4 jajka 0.5 szklanki cukru 200ml oleju 1op. cukru waniliowego (16g) 1.5 łyżki soku z cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku(...)pieczenia 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 1op. galaretki przezroczystej, lub cytrynowej 330ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1op. cukru waniliowego (16g) 250g serka mascarpone Przygotowanie: Ciasto: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Świeży, umyty szpinak, rozdrabniamy w wysokim naczyniu, za pomocą blendera. Mikserem ucieramy jajka z cukrami na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania, cienkim strumieniem wlewamy do masy olej

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania