krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:55/246)

Murzynek z mascarpone i galaretką 136

pszennej 200 g cukru 150 ml mleka 150 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 -3 łyżeczki ciemnego dżemu 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao Krem 250 g serka mascarpone 500 g śmietanki 36 % 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo 3 różne galaretki Polewa czekoladowa 1/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżki kakao kilka łyżek(...)razie potrzeby czas wydłużyć. Wyjąć, wystudzić przeciąć na 3 części. Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać mascarpone i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach ciepłej wody, wymieszać. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu.Posypać połową galaretek. Przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu posypać galaretkami. Przykryć ostatnim blatem ciasta. Przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy włożyć do rondelka, mieszając podgrzewać do połączenia

gotuj ze mną
Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami 168

aromatyczna. Tak smakuje lato! Składniki na biszkopt: 4 jajka 110 g cukru/ksylitolu 70 g mąki orkiszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej 25 g kakao Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 3 lyżki likieru Amaretto dodatkowo: wiśnie cukier puder do posypania Wykonanie: białka jajek ze szczyptą soli ubić na sztywno. Pod koniec(...)materiału, następnie delikatnie zdjąć papier do pieczenia. Ciasto, razem ze ściereczką zwinąć w roladę i odstawić do ostudzenia wydrylować wiśnie. Można delikatnie nasączyć amaretto, jedanak przed ułożeniem na kremie należy odsączyć na papierowym ręczniku  mascarpone ubić z cukrem pudrem i amaretto. Dodać śmietanę kremówkę i ubijać przez kilka minut do otrzymania puszystego kremu. Krem początkowo bardzo się rozrzedzi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowa Panienka 220

proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ciasto biszkoptowe: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru 1 kubeczek śmietanki kremówki (200ml) 1 duży kieliszek adwokatu   Dekoracja: 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: masło roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia piekarnik nastawiamy(...)ucieramy na niskich obrotach miksera na gładką masę, stopniowo dosypując cukier oraz mąkę, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, pieczemy na złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy nasz krem: śmietanę ubijamy z cukrem, serek łączymy z adwokatem, obie masy delikatnie mieszamy:) galaretkę przygotowujemy wedle przepisu na opakowaniu, po wymieszaniu wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki i wstawiamy do lodówki

Luźna Kuchnia
Pavlova z chrupiącym czekoladowym kremem 88

uchylonym piekarniku. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone  100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 150 g ciasteczek owsianych do dekoracji: truskawki listki mięty Przygotowanie: Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka kruszymy. Mascarpone dodajemy do roztopionej czekolady (lub na odwrót), miksujemy i wsypujemy pokruszone ciasteczka.  Krem delikatnie wykładamy na bezę (beza jest krucha, a krem dość

bistro mama
Tartaletki z truskawkami 157

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tartaletki z najlepszym kruchym ciastem. Na pewno będę do niego wracać. Ciasto wychodzi kruche, delikatne i chrupiące. Krem wykonany z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady. Zrobione z sezonowych truskawek ale równie dobrze można zrobić z innymi owocami np: malinami lub jagodami. Z przepisu wychodzi

Marta Gotuje
Ciasto dyniowe z mascarpone 127

ciasto dyniowe z pysznym kremem na bazie serka mascarpone.  Ciasto dyniowe z mascarpone 4 jajka 250 g cukru 185 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cynamonu 400 g startej na tarce o grubych oczkach dyni 55 g orzechów włoskich 300 g mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenie Krem: 250 g mascarpone 50 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru

Delusional Trine
Low-Carb Tiramisu 173

Kolejny przepis na uwielbiane przez wielu tiramisu. Wersja przystosowana do diety low carb. Biszkopt na bazie mąki migdałowej i krem z mascarpone. Niebo w gębie :-) Bez cukru i zbóż. Macie ochotę? Low-Carb Tiramisu Składniki na biszkopt: (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek drobnej mąki migdałowej łyżka kakao 5 płaskich łyżek erytrytolu łyżeczka  bezglutenowego proszku(...)składników otrzymamy biszkopt, który swobodnie możemy przekroić na 2 blaty :-) Można też biszkopt wykonać z mieszanki mąki migdałowej z kokosową np. z  tego przepisu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 2 opakowania po 200 gram śmietanki 36% erytrytol do dosłodzenia (najlepiej zmielony) Dodatkowo:   mocna kawa do nasączenia biszkoptów kakao do posypania Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 170 stopni

Marta próbuje
Tort bezowy czekolado-śmietankowy z owocami lata 185

spodu na całej powierzchni. Jeśli tak to wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezy do wystygnięcia piekarnika. Jeśli nie, zostawiamy jeszcze aż się dosuszą. Krem czekoladowy: ·          250g serka mascarpone ·          1 tabliczka gorzkiej czekolady ·          2 płaskie łyżki cukru Serek(...)mascarpone ubijamy aż będzie gładki, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy aż cukier się rozpuści. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (w misce nad garnuszkiem z wodą) lub mikrofali i kiedy ostygnie zupełnie, ale wciąż będzie płynna łączymy po łyżce z serkiem. Krem śmietanowy: ·          1 litr śmietany kremówki (u mnie 36% z Piątnicy

Bazując na smaku
Czekoladowo- wiśniowa krówka 765

łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej deserowej czekolady 3 łyżki cukru pudru 1 listek żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników 1 duży słoik wiśni lub czereśni w syropie 100 ml rumu ewentualnie wódki 1 puszka kajmaku 1 łyżka(...)Pozostałą   dobrze schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem dodać   cukier puder, ostudzoną czekoladę i płynną żelatynę i   krótko zmiksować- tylko do połączenia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem pudrem   zmiksować mikserem na wysokich obrotach do uzyskania puszystego gęstego kremu. Przełożenie ciasta: Kakaowe zimne ciasto ułożyć w blaszce, nasączyć sokiem z rumem

Wanilia i Kardamon
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 427

tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;)Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu.Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty nasączyłam niewielką ilości Baileysa!Zobaczcie jak wyszło!SKŁADNIKI:BISZKOPT CZEKOLADOWY – z przepisu na bloguMASA:* mascarpone(...)płatki migdałów – 150 g* kokos – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Pieczemy z tego przepisu.Upieczony kroimy na równe 3 blaty.MASA:Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.W miseczce ubijamy serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru , malibu i olejkiem waniliowym.W osobnej misce ubijamy śmietanę 36% z pozostałym cukrem – do momentu aż będzie puszysta.Dodajemy do masy serowej.Wlewamy roztopioną czekoladę

Ostra na Słodko
Kokosowy deser a’la Tiramisu 103

Tiramisu to włoski deser składający się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą i warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Całość posypana jest startą czekoladą lub kakaem. Ja postanowiłam nieco ten deser zmienić i dodałam do niego wiórki kokosowe oraz białą czekoladą. Całość wyszła niesamowicie pyszna, koniecznie wypróbujcie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100 ml śmietanki 30% 2 żółtka(...)cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać porcjami serek mascarpone i mieszać mikserem na wolnych obrotach (niezbyt długo, żeby masa się nie zważyła). Na koniec dodać ubitą śmietanę. Krótko zmiksować do połączenia składników. 5. Przygotować 4-5 pucharków. Na dnie pucharków ułożyć nasączone w kawie biszkopty. Następnie wyłożyć 2 łyżki kremu. Posypać częścią wiórków kokosowych oraz połową startej czekolady. Warstwy

Danka Pichci
Pyszny Michałek 246

blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 10 cukierków michałki kwaśny dżem (u mnie porzeczkowy) Zimny serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do zgęstnienia, następnie dodajemy pokruszone

Cynamonowe szczęście
Tiramisu z truskawkowym musem 381

słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto marchewkowe 132

ciemnego cukru 2 szklanki mąki 2 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo(...)papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Spód posmarować wcześniej przygotowanym kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu. krem: Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder.  Gotowym kremem przełożyć ciasto

Pysznie & Pięknie
tarta z masłem orzechowym 144

jeżeli chcecie na bieżąco wiedzieć co słychać na blogu- polub nas na Facebooku :) Składniki Ciasto - 200 g mąki - 100 g masła - 60 g cukru pudru - 1 jajko Krem - 250 g serka mascarpone - 4 duże łyżki masła orzechowego - cukier puder wg uznania (każdy lubi inny poziom słodkości - ja dodałam tylko jedną łyżkę) Do podania: - dwie łyżki Nutelli rozpuszczone w kilku łyżkach(...)razu do piekarnika nagrzanego do 180 º C, pieczemy ok. 25 minut aż ciasto będzie zarumienione. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Serek i masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę. Na wystudzony spód od tarty wykładamy krem, posypujemy uprażonymi orzeszkami, polewamy strużkami roztopionej w mleku nutelli i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania