krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:66/534)

Tort Truskawkowa Delicja 175

jest jeden z moich ulubionych tortów i bardzo często gości u mnie w domu. Klasyczny kakaowy biszkopt, delikatny czekoladowy krem z mascarpone i mnóstwo truskawek. Bardzo prosty w wykonaniu i zawsze ładnie się prezentuje. Idealny na każdą okazję. Czy można mu się oprzeć? Ja nie mogę, już pisząc przepis, biegnę po następny kawałek. :) Biszkopt kakaowy (dla formy o średnicy(...)papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 160 ºC do suchego patyczka. Biszkopt ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć z formy i podzielić na trzy równe części. Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 500 g mascarpone 200 g czekolady gorzkiej, minimum 70% kakao 4 łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodawać partiami mascarpone, ubijając

Food Square
Racuchy drożdżowe kakaowe 140

Racuchy drożdżowe, puszyste z dodatkiem kakao podane z kremem czekoladowym. Śniadanie, obiad lub kolacja, smakują na ciepło jak i na zimno – polecam przepis Racuchy drożdżowe kakaowe SKŁADNIKI: 1 szklanka ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 opakowanie cukru z wanilią 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko łyżeczka cukru pudru łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Mleko lekko podgrzewam, ma być ciepłe(...)mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę racuchy partiami nakładając ciasto nadaję im kształt placka. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem lub/i z kremem czekoladowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki tygryski 110

czekoladą.     Składniki: 25g świeżych drożdży 1,3kg mąki 250ml mleka 120g masła 3 jajka 7 łyżek cukru ok 6-7 łyżek roztopionego masła – do posmarowania rogalików Dodatkowo: krem czekoladowy do nadziania rogalików Polewa: czekolada deserowa lub mleczna 5 łyżek mleka     *** Do miseczki lub kubka wlewamy 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodajemy 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki mąki(...)równe części *** *** Każdą kulkę ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i smarujemy roztopionym masłem *** *** Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym kawałku ciasta układamy pełną łyżeczkę kremu czekoladowego *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu

Blog z Apetytem
Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli 214

Składniki: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju roślinnego 100 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę 3-4 łyżki zimnej wody 3/4 szklanki ulubionego kremu czekoladowego 1 jajko rozbełtane z 1 1/2 łyżki wody do posmarowania 1/4 szklanki cukru perłowego do posypania (opcjonalnie) cukier puder do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: W misce miksera wyposażonego w mieszadło(...)Rozłóż je na posypanej mąką powierzchni. Możesz też klasycznie rozwałkować ciasto za pomocą wałka. Za pomocą pędzelka wysmaruj 2 pasy mieszanką jajeczną, na środek każdego wyłóż po łyżeczce kremu czekoladowego w odległości około 5 cm od siebie i przykryj pozostałymi 2 arkuszami ciasta. Delikatnie przyciśnij ciasto wokół nadzienia i za pomocą foremki do wycinania Tescoma wytnij piękne ciasteczka w ulubionym

karmelowy
Ciasto serce z kremem czekoladowym i masą cukrową 194

torcik w kształcie serca. Może być miłym prezentem lub niespodzianką dla bliskiej osoby.  Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 330 ml śmietany 30% 1 fix do śmietany 1 łyżka cukru pudru Masa cukrowa: 65 g margaryny PALMA ¼ szklanki wody 0,5 szklanki mąki pszennej(...)minut. Najlepiej biszkopt sprawdzić suchym patyczkiem. Gdy jest suchy i czysty oznacza, że ciasto jest już gotowe. Gotowy biszkopt wyjmujemy z piekarnika. Studzimy i kroimy na dwa blaty. Krem czekoladowy: Do garnka wlewamy śmietankę. Podgrzewamy. Dodajemy pokruszoną czekoladę. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady (nie gotujemy). Studzimy. Śmietankę najlepiej wystudzić i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubijamy

VioletoweKucharzenie
CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 151

wypełnionych czekoladą. Spód stanowi cudowne brownie, idealnie komponujące się ze słodką masą serową, która dzięki zawartości cukru kokosowego ma lekko karmelowy smak i kolor. Uwieńczeniem tej aromatycznej konstrukcji jest czekoladowy krem z daktyli, miodu i rozpuszczonej czekolady. Wyszło mi 12 dużych babeczek. SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE: 4 łyżki masła pół tabliczki czekolady 3/4 szklanki cukru kokosowego 1 jajko 6 łyżek(...)mikserem do połączenia składników do masy dodaję posiekaną czekoladę wylewam na podpieczony spód piekę 35 minut  w 150 stopniach serniczki zostawiam w piekarniku do całkowitego ostygnięcia SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWY KREM: 25 sztuk daktyli pół tabliczki czekolady gorzkiej 1 łyżka miodu płaska łyżeczka oleju kokosowego WYKONANIE: daktyle zalewam wrzątkiem na ok 20 minut rozpuszczam czekoladę z miodem i olejem

Upiecz sobie babeczkę
Naleśniki bananowo-jaglane 224

zawsze muszą być takie same. Nie dość, że nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować(...)już całe. A nawet jak nie będą, to też będzie smacznie. Naleśniki bananowe dobrze smakują solo, bez dodatków. Ja lubię podskubywać taki naleśnik. Dobrze smakują podane z bananem i kremem czekoladowym lub masłem orzechowym. Świetne ze świeżymi owocami i miodem. Składniki: 2 dobrze dojrzałe banany 1 szklanka napoju roślinnego lub chudego mleka ( dodałam napój kokosowy ) 2/4 szklanki mąki jaglanej

kolorowotorcikowo
Drożdżówki z czekoladą 153

Mleko 1/4 szklanki Cukier łyżeczka Mąka pszenna łyżeczka pełna Ciasto: Mąka pszenna 500 g  Żółtka 3  Masło 100 g Cukier 1/4 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo:  Krem czekoladowy kruszonka ( 25 g masła, 25 g cukru, 50 g mąki - zagniatamy na kruszonkę i wstawiamy do lodówki na 30 minut) opcjonalnie jedno żółtko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem. Przygotowanie(...)odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenie swojej objętości ok. 45 minut. Ciasto podzielić na 10 różnych części. Każdy kawałek rozpłaszczyć na prostokąt ok. 0,5 cm. Na środku dodajemy krem czekoladowy ok. 2 łyżeczek i sklejamy. Odkładamy łączeniem do dołu Drożdżówki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką i odstawić do czasu nagrzania się piekarnika. Drożdżówki posmarować

Kulinarne przygody
GWIAZDA Z CIASTA DROŻDŻOWEGO! 256

poznasz, już go czuć na klatce, ku mękom sąsiadów. Gwiazda drożdżowa jest o tyle fajna, że możesz ją przygotować na różne sposoby, możesz wybrać nadzienie z makiem, możesz użyć kremu czekoladowego, powideł śliwkowych czy masła orzechowego. Pełna dowolność, najważniejsze jest ciasto, a dodatki wybierz takie, jak lubisz najbardziej. Ja połączyłam masę makową z masłem z orzechów laskowych i przyprawą piernikową(...)oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Z tej ilości otrzymasz albo dwie mniejsze gwiazdy, albo jedną bardzo dużą. MASA: (jak pisałam wyżej może być dowolna: krem czekoladowy, powidła śliwkowe, orzechy, masa makowa, to co lubisz) - 3/4 szklanki masy makowej - 200 g masła z orzechów laskowych - 2 łyżeczki przyprawy do pierników - 3 łyżki miodu W/w składniki wymieszaj

SMYKWKUCHNI
BEZY Z KREMEM CZEKOLADOWYM 228

jajka rozmiaru L ( białka powinny być oddzielone 3-4 godziny wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej) szczypta soli 130g drobnego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g), użyłam domowy cukier waniliowy Krem czekoladowy: 100 ml śmietanki kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady 70% ( w oryginale starta czekolada mleczna z orzechami) 100g miękkiego masła ciemne kakao do obsypania bezy ( pominęłam) Wykonanie: Bezy: białka ubijamy(...)około 40-45 minut ), gotowe odstawiamy do ostudzenia na spód bezy za pomocą   np. worka cukierniczego ,wyciskamy krem i przykrywamy go rozetką, bezy można posypać ciemnym kakao Krem czekoladowy: śmietanę kremówkę zagotowujemy , następie zalewamy nią połamaną czekoladę, odstawiamy na parę minut, po tym czasie dokładnie mieszamy, następnie dodajemy miękkie masło i jeszcze raz całość mieszamy, aż uzyskamy gładką masę

Słodkie zapomnienie
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 247

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem, białym serem czy kremem czekoladowym lub w wersji wytrawnej - ze szpinakiem, pieczarkami, po meksykańsku, z mieszanką warzyw. Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis podstawowy na naleśniki i małą wariację na ich temat.   Przepis podstawowy(...)części usmażyłam z dwóch stron ażurowe wierzchy (ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto rysując wzór w kształcie serca). 3. Naleśniki podałam z kremem czekoladowym, kiwi i cukrem pudrem

Kulinarny Pamiętnik
Pączki przepis 141

mąki tortowej 3 żółtka 25 g masła 25g drożdży pòł szklanki letniego mleka 2 łyżki jogurtu 2 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżkę alkoholu olej do smażenia marmolada lub krem czekoladowy do nadzienia cukier puder, lukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki wyjąć szybciej z lodówki, żeby miały jednakową temperaturę. Do naczyna z mąką dodać rozpuszczone w letnim mleku i cukrem drożdże(...)bardzo istotne przy smażeniu pączków. Zbyt wysoka spowoduje,że mogą być jeszcze surowe w środku. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); napełnić marmoladą, czy też kremem czekoladowym, posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO

zielonacukinka
Makaroniki pistacjowe z kremem czekoladowym 210

zmielonych pistacji 150 g cukru pudru  60 g  + 60 g białek  190 g cukru  cukier wanilinowy Delecta 50 g wody  zielony barwnik spożywczy  krem czekoladowy Decorada Delecta czekoladowe płatki  60 g masła w temp pokojowej 1 szkl cukru pudru opcjonalnie barwniki spożywcze  Wykonanie: Łączymy zmielone pistacje i cukier puder. Przesiewamy je przez(...)rumienić. Kiedy tak się dzieje należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia.  Gotowe ciastka wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia.  Kiedy są zimne zdejmujemy z blaszki i przekładamy kremem czekoladowym.  masło ucieramy z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego Delecta na puszystą masę. Opcjonalnie barwimy na dowolny kolor i dekorujemy nasze makaroniki masą maślaną i posypką Decorada

Malinowe Pocałunki
Mini pączki 99

sobie i na własnych dzieciach niestety rozsądek wraca dopiero przy pustej misce:) Pączki smakują wyśmienicie w każdej wersji, posypane cukrem z nadzieniem z dżemu lub kremu czekoladowego albo po prostu polukrowane. Pączki robi się błyskawicznie, więc jeśli nie macie zbyt wiele czasu, to wypróbujcie ten przepis, zapraszam do pieczenia! Print Mini pączki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star(...)złoty kolor z dwóch stron, wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu Można pączki polukrować lub posypać cukrem pudrem. Pączki można również nadziać dżemem lub kremem czekoladowym Smacznego! Artykuł Mini pączki pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl