krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:59/534)

Zygmuntówka 191

nasze serca zdecydowanie podbiło. Jak będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury żurawinowej, bezy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 białka 300 gr cukru drobnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 200 gr dżemu(...)sztywno. Do rozpuszczonej żelatyny dać łyżkę lub dwie ubitej śmietany, dobrze wymieszać. Mikser ustawić na niskie obroty, powoli strużką wlewać mieszankę z żelatyną. Dodać cukier krótko zmiksować. Składniki na krem czekoladowy: 150 gr czekolady gorzkiej 150 ml śmietany 30 % Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie. Ostudzić, ochłodzić, ale nie za długo bo później krem nie będzie się chciał ubić. Ubić

moj przepis na
Orzechowe ciasteczka choinki 137

kształcie choinki, ale możecie użyć Waszych ulubionych kształtów. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na pierniczki i świąteczne ciasteczka: Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Kruche ciasteczka z bezą Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Świąteczne gwiazdki pierniczki Lukrowane pierniczki Owsiane ciasteczka Zielone pierniczki

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe ciasto na herbatnikach przekładane owocami (bez pieczenia) 79

Zapraszam na pyszny deser bez pieczenia. Herbatniki przekładamy słodkim czekoladowym kremem bez dodatku cukru i orzeźwiającymi owocami. Polecam Polecam również inne ciasta bez pieczenia: Rafaello na krakersach , tort jogurtowy , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki: Do przekładania warstw: herbatniki Warstwa owocowa: banan, gruszka, morele, brzoskwinia Krem czekoladowy: 2 szklanki (240 ml) daktyli bez pestek 2 łyżki (10 ml) niesłodzonego kakao 1 szklanka(...)daktyli, żeby uzyskać odpowiednio miękką konsystencję. Na spodzie naczynia wykładamy herbatniki tak, żeby dokładnie pokryły dno. Wykładamy połowę czekoladowej masy, na której układamy warstwę herbatników. Układamy na niej pokrojone owoce. Następnie, na nich układamy kolejną warstwę herbatników. Wykładamy na nią resztę kremu i znowu układamy herbatniki. Do głębokiego naczynia wykładamy stałą część z 400 ml mleka kokosowego w puszce

Lamarida.pl
Zimny krem czekoladowy 114

Blueberry Corner by "jagodzianka" Cudowny, kremowy, czekoladowy. Krem jest idealnym dodatkiem do ciastek (np. ptysiów) i tart nadziewanych zimnym kremem już po upieczeniu. Moje … Przeczytaj cały artykuł Post Zimny krem czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 130

delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 170g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa z chia: 500g sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1 szklanka mleka 40g nasion chia Mus egzotyczny: 300g mango 300g(...)brzoskwiń 2 pomarańczowe galaretki 1/2 szklanka wody Dekoracja: 5 połówek brzoskwiń 10 płatków migdałowych 40g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Spód: sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24cm. Wstawić do lodówki. 2. Masa serowa z chia: Nasiona chia wymieszać w połowie szklanki mleka i pozostawić na kilka godzin

Szalona Kuchnia Eweliny
Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 781

pianka oraz orzeźwiająca frużelina w pysznej warstwie jogurtowej. Niebo w ustach! Rewelacyjne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka wiśniowa: 300g wydrylowanych wiśni 3 łyżki cukru 1 galaretka wiśniwa 400ml śmietanki kremówki warstwa jogurtowo- wiśniowa 200g wydrylowanych wiśni + 3 łyżki wody 1 galaretka(...)wiśniowa 350g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki zimnej wody       *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm ) *** *** Następnie wykonujemy piankę wiśniową: Wiśnie przekładamy

Blog z Apetytem
Zaczarowany ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! 201

owocami, galaretkami i rozpływającą się w ustach pianką śmietankową. Niebo w ustach! Ciasto nie jest trudne w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. Polecam!     Składniki: Spód ciasta: 250g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka śmietankowa: 500ml śmietanki kremówki 1 przezroczysta galaretka 1 szklanka gorącej wody Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach świeże owoce- u mnie truskawki, borówki(...)galaretki w różnych kolorach rozpuszczamy w osobnych naczyniach , każdą w szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia *** *** Płatki miksujemy w robocie na drobne kawałki *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej

Blog z Apetytem
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 224

Rolada orzechowa z kremem czekoladowym to super świąteczna propozycja, a dla szukających ciast bez glutenu po prostu idealna. Ciasto w całości upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami(...)OTULONYCH MIŁOŚCIĄ RODZINY I BLISKICH - ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA! Składniki na ciasto: 4 jajka L 100 g cukru/ksylitolu 120 g prażonych, mielonych orzechów laskowych+ do posypania biszkoptu Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta czekoladowa z truskawkami 263

przepis zmodyfikowany).     Tarta czekoladowa z truskawkami Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 kopiasta łyżka kakao 3 łyżki cukru 120g masła 1 żółtko 1 łyżka wody Krem czekoladowy: 500ml mleka 130g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej(...)Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Krem czekoladowy: 5. Około 350ml mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę z żółtkami (wymieszałam mikserem). Czekoladę połamać i dodać do gotującego się mleka, mieszać, aż się

Mała Cukierenka
Mrożony czekoladowy deser z owocami! 163

Mrożony czekoladowy deser z owocami! Fala upałów nie daje już normalnie funkcjonować, lody jem prawie codziennie, próbując się schłodzić efekt jest taki, że tylko jeszcze bardziej chce mi się po nich pić. Dlatego zaczęliśmy robić mrożone desery. Dziś jeden z hitów! Luby(...)jest nim zachwycony, deser jest prosty w wykonaniu, nadaje się również jako drugie śniadanie. To co potrzebujemy to zaledwie kilka składników: mrożone banany, porzeczka czerwona, biała, maliny, borówka, trochę kremu czekoladowego, bądź gorzkiej czekolady i gotowe! SKŁADNIKI na jedną porcję: - 1 mrożony banan - 2 łyżki mrożonych porzeczek - 10 mrożonych malin - garść mrożonych borówek - mleko roślinne (ja używam kokosowego) - łyżka kremu

SMYKWKUCHNI
Słodkie środy - Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek 172

Szukacie sprawdzonego przepisu na pyszny jasny krem czekoladowy  do babeczek? Polecam wersję cytrynową na białej czekoladzie z dodatkiem śmietanki. Przepis ten dostałam od znajomej z pracy i po małej modyfikacji okazał się dla nas idealny. Gorącym kremem uzupełniamy kruche babeczki, dekorujemy mrożonymi malinami i odstawiamy do zastygnięcia. Całość posmakuje niejednemu krytykowi słodkości.  Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek SKŁADNIKI(...)jednej cytryny oraz pokrojoną dość drobno białą czekoladę i masło. Rondelek ustawami na małym ogniu i mieszając rozpuszczamy wszystko do jednolitej konsystencji. Dodajemy otartą skórkę i mieszamy.  Gorącym kremem napełniamy kruche babeczki, układamy na wierzchu mrożone owoce, wstawiamy do lodówki i wyciągamy tuż przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
CZEKOLADOWE CROISSANTY 124

Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe croissanty z ciasta takiego jakby francusko-drożdżowego. Pięknie listkuje, a zarazem cały czas jest puszyste i delikatne. Wypełniłam je dodatkowo jeszcze kremem czekoladowym – było pysznie! Przepis zdecydowanie dla tych, którzy kalorii nie liczą ;) Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: MASA: * mąka pszenna – 60 g * cukier – 110 g * kakao – 60 g białko(...)przez ok. 30 minut. Po 30 minutach znów wałkujmy dwukrotnie ( wałkujemy i składamy itd ). Z takiego wyrobionego ciasta wałkujemy 2 okręgi, kroimy na 6 trójkątów, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego i zwijamy w rogale. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy na 30 minut do podrośnięcia. Po tym czasie pieczmy ok. 20 minut w 170C. Smacznego

Ostra na Słodko
Walentynkowy serniczek na zimno 68

Walentynkowy serniczek na zimno     Składniki: Spód: ok 150 gram płatków kukurydzianych 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Masa serowa: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka) 250 ml śmietanki 30% 50 ml mleka 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Wierzch ciasta: 1 bezbarwna galaretka 1 galaretka truskawkowa 0,5 kg mrożonych (lub świeżych) malin lub truskawek(...)łyżki cukru     *** Płatki miksujemy w robocie na mniejsze kawałki *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Przygotowujemy masę owocową. Do garnka przekładamy mrożone owoce, zasypujemy cukrem, wlewamy 3/4 szklanki wody i zagotowujemy. Gdy owoce się rozmrożą

Blog z Apetytem
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 151

różnicą, że są lepsze - bo zrobione w domu :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 30 g drożdży 100 g margaryny 0,5 szklanki cukru 50 ml mleka +krem czekoladowy (lub rozpuszczona czekolada), 0,5 szklanki orzechów włoskich W ciepłym mleku rozpuszczamy 2 łyżki cukru i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia. Orzechy mielimy na proszek w blenderze. Można też pociąć je nożem(...)drobne kawałki, ale zajmie to znacznie więcej czasu. Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając w razie potrzeby trochę wody lub mleka. Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy. Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką

Ciastkozercy
Walentynkowe ciasto bez pieczenia – proste i przepyszne! 2946

każdej romantycznej kolacji Ciasto nie wymaga pieczenia, więc jest w miarę łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Spód: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Pianka i serduszka: 3 galaretki truskawkowe + 3,5 szklanki wody 400ml śmietanki kremówki 30% Wierzch: 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnej(...)wody       *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Galaretki zalewamy 3,5 szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia *** *** 1,5 szklanki rozpuszczonej galaretki odlewamy

Blog z Apetytem