Torcik orzechowo - czekoladowy w moich ulubionych smakach. Puszyste, aromatyczne, orzechowe blaty biszkoptowe przełożone gęstym kremem czekoladowym, ułożone na cieniuteńkim kruchym spodzie i oblane grubą warstwą czekolady. Nie ma potrzeby ponczowania blatów, bo biszopt orzechowy jest wilgotny. Robi wrażenie i smakuje wybornie. Tort jest upieczony bez glutenu, bo mąkę zastępują zmielone orzechy laskowe i bez cukru, ponieważ cukier zastąpiłam ksylitolem. Polecam(...)pełnoziarnistej) 60 g masła szczypta soli Składniki na biszkopt: 4 jajka L 120 g zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki mączki ziemniaczanej 80 g ksylitolu/cukru Skladniki na krem czekoladowy: 250 g mascarpone 300 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 duże łyżki ciemnego kakao 2 lyżki ciemnego rumu lub likieru orzechowego Składniki na polewę czekoladową: 70 g gorzkiej czekolady
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wiem jest kaloryczny, ale jak kalorii nie liczę:) Zresztą jak tu sobie odmówić takich pyszności??? Składniki: 250 g serka mascarpone, 250g serka kremowego śmietankowego, 100g kremu czekoladowego np. nutella, łyżka cappuccino w proszku, 75 ml likieru kawowego, 50g cukru, 100g herbatników w polewie czekoladowej. Wykonanie Cappuccino zalać dwiema łyżkami wrzątku, rozpuścić(...)przestudzić. Kawę wymieszać z likier. Mascarpone zmiksować z serkiem oraz kawą i cukrem. Dodać krem czekoladowy, zmiksować. Ciastka pokruszyć na małe kawałki. Do szklaneczek nakładać na przemian krem oraz pokruszone ciastka, udekorować miętą
Z miłości do słodkościustach, gęsta czekoladowość :) Połączyłam oba te smaki, dodałam kruszone migdały i świeże jeżyny, z którymi o tej porze roku kumpluję się szalenie, i tak powstały filiżanki czeko-szczęścia. Gęsty krem czekoladowy espresso albo mocca, bo tak nazywa się połączenie kawy z czekoladą w świecie baristów. Kremową konsystencję przełamują drobne kawałeczki migdałów, a ciężki czekoladowo-kawowy smak rozjaśniają słodkie, lekko kwaskowate(...)najmniejsze ze znalezionych listki mięty...no i cudne jeżyny ♥ Tu wszystko rozpływa się w ustach i wszystko idealnie się ze sobą przeplata, jak koniec lata z początkiem jesieni :) Czekoladowy krem espresso z migdałami i jeżynami Potrzebujesz: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250g mascarpone 2 żółtka jaja 4 łyżeczki cukru 50g mielonych lub kruszonych migdałów świeże jeżyny Sposób
Kuchnia w Słońcu Skąpanacukru 25 dag mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia op.cukru waniliowego 1/4 kostki margaryny szklanka maślanki szczypta soli skórka otarta z 1 pomarańczy sok z połowy pomarańczy krem czekoladowy:( do przygotowania dzień wcześniej niż pieczenie babeczek ) 250 ml śmietany kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady 2 kieliszki likieru czekoladowego Dalkowski Wykonanie: Jajka ubić z cukrami, dodać(...)czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno, dodajemy likier, mieszamy. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Gotowe wystudzone muffinki udekorować kremem czekoladowym i posypać perełkami cukrowymi. Do upieczenia babeczek użyłam papilotek POLKA z asortymentu sklepu PAPILART.PL . Świetnie się nadają do pieczenia, a także ekspozycji babeczek, ze względu na ciekawe wzory
Z Majeczką w kuchniubijane na mleku lub śmietance. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 % 1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy w temperaturze 190/200(...)stopni na złoty kolor. Do wysokiego naczynia wlewamy śmietankę, dodajemy krem czekoladowy i ubijamy na sztywno. Rękaw cukierniczy napełniamy kremem i nadziewamy rurki. Pysze i łatwe w wykonaniu. Smacznego :) Wypiekałam z : Małgosią , Marcepanowy kącik
Sama słodycz i szczypta chiliTradycyjne wafle z kremem czekoladowym. Idealne, pyszne i chrupiące. Świetny pomysł na przekąskę na słodko bez użycia miksera i piekarnika. Przygotowując krem czekoladowy należy uważać, aby masa się nie zagotowała (w przeciwnym razie krem się rozwarstwi). Jeżeli macie ochotę na inne wafle to zachęcam do wypróbowania przepisu na wafle z kremem kajmakowo-orzechowym lub przypominające wyglądem mleczną kanapkę
Ugotowaćczasu do czasu popełniam tort. Tym razem czekoladowy z dodatkiem suszonych śliwek moczonych w spirytusie. Krem czekoladowy i mój wypróbowany i niezawodny biszkopt. Ogólnie mówiąc jak dla nas palce lizać. A kto chce się przekonać musi upiec. :) Składniki: Biszkopt 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku(...)części kremu dodać nutellę i utrzeć. Do drugiej dodać śliwki razem z spirytusem i wymieszać. Na paterze położyć placek biszkoptu, rozsmarować biały krem z śliwkami, przykryć drugim plackiem biszkoptu. Krem czekoladowy rozsmarować na górze i bokach tortu. Schłodzić. Polewa: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewać chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia
Ala piecze i gotujeczekolady i malin :) Przełożony musem czekoladowym i malinami. Pięknie się prezentuje, smakuje podobno rewelacyjnie. Jest łatwy do zrobienia i nawet niezbyt pracochłonny. Biszkopt wspaniale rośnie, jest puszysty i delikatny. Krem czekoladowy to prawdziwa uczta dla podniebienia - aksamitny, ma delikatny posmak i jest puszysty. Jest tak gorąco, że nawet nie chce się odpalać piekarnika, ten był jednak robiony na zamówienie, dlatego(...)masy czekoladowej, dokładnie łączyć. Biszkoptowe blaty delikatnie skropić herbatą. Pierwszy krążek ułożyć na paterze, ułożyć na nim maliny, skropić lekko podgrzaną konfiturą malinową, a na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim blatem, ułożyć kolejną warstwę malin, polać konfiturą malinową i rozsmarować kolejną część kremu. Położyć ostatni krążek, pozostałym musem posmarować boki i wierzch tortu. Boki tortu obłożyć pokruszonymi ciasteczkami
Domowa cukiernia Ewymojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, wówczas dwie
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, wówczas dwie
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, wówczas dwie
moj przepis namalakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, wówczas dwie(...)gładką masę. W przypadku posiadania blendera wysokoobrotowego należy umieścić składniki w kielichu zaczynając od mokrych, skończywszy na tych suchych. Gotowy krem przełożyć na upieczony spód. Ozdobić posiekanymi migdałami. Przechowywać w lodówce, najsmaczniejsza 2 dnia. Smacznego! Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='60 ml płynnego oleju kokosowego
moj przepis narówne placki. Masa budyniowa: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 500 ml mleka 40g (3 łyżeczki) skrobi ziemniaczanej 1 łyżka kakao 200 g masła, temperatura pokojowa 100 g kremu czekoladowego typu nutella 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z żółtkami, kakao i mąką ziemniaczaną (najlepiej trzepaczką lub mikserem). Tą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko(...)dość rzadki dlatego wsiąkł w biszkopt i jest kiepsko widoczny na zdjęciach. Na dżem wykładamy 1/2 kremu bez dodatku nutelli. Na krem dajemy herbatniki, a na herbatniki krem z dodatkiem nutelli, a na niego kolejną warstwę herbatników, na które wykładamy pozostały krem czekoladowy, którego 2-3 łyżki zostawiamy na wierzch. Krem przykrywamy drugą częścią biszkoptu, który nasączamy kawą
Cynamonowe szczęściepowiedziałam tak zrobiłam, a konkretnie już 4 raz ;) kiedy zobaczyłam przepis na krem czekoladowy na blogu Magdy od razu widziałam, że muszę go zrobić, bo byłam przekonana, że wyjdzie pyszny i się nie pomyliłam! ;) pewnie większość z Was odrzuci fakt, że głównym składnikiem kremu jest fasola, jednak ja po wielu eksperymentach z wypiekami fasolowymi(...)teflonowej patelni ważne jest to aby smażyć je na małym ogniu i przewracać dopiero kiedy brzegi zaczną lekko odchodzić fasolę dokładnie przepłukujemy w ziemnej wodzie składniki na krem czekoladowy dokładnie blendujemy na jednolitą masę gotowe naleśniki smarujemy kremem i zwijamy w ruroniki ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmasła (roztapiamy) / 250 g (2 sticks) unsalted butter, melted - 200 g czekolady (użyłam gianduja) / 200 g chocolate ( I used gianduja chocolate) - Opcjonalnie: domowy sos truskawkowy i krem czekoladowy * / Optional: homemade strawberry sauce & chocolate cream * ⃟⃟⃟ * Kremu czekoladowego użyłam do posmarowania babeczek, przed nałożeniem lukru plastycznego. ( 100 g śmietanki + 100 g czekolady gianduja. Czekoladę topimy. Studzimy. Śmietankę podbijamy
DominikaDolci