Składniki: 400 g gotowego ciasta francuskiego lub z tego przepisu: Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE lub: – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE. Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując
I LOVE LIFEgustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. I najważniejsze - jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa - pozbawiona utwardzaczy, polepszaczy i innych tego typu historii, dlatego jest świetną alternatywą dla sztucznych kremów czekoladowych, które stoją na sklepowych półkach. Polecam szczególnie najmłodszym, bo może być świetnym kremem śniadaniowym na kanapki lub smarowidłem do naleśników! I w dodatku zdrowym! Czekoladowa pasta do chleba(...)daktyli były rozdrobnione. Do tego dodałam orzechy - ponownie blendowałam, aż powstała gładka masa. Na koniec dodałam kakao, szczyptę soli oraz miód do smaku - całość ponownie zblendowałam, by uzyskać gładki krem. Czekoladową pastę z daktyli i orzechów przełożyłam do słoiczka i schowałam do lodówki, by zgęstniała. Smacznego
Moje QulinariaPRZEPIS NA CZEKOLADOWY TORT Z "MICHASZKAMI" Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka cukru pudru 300 ml śmietanki 30% 12-13 cukierków "Michaszki" Poncz: sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cukru pudru(...)delikatnie mieszać. Cukierki Michaszki pokroić i dodać do musu czekoladowego. 4. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Nasączyć ponczem pomarańczowym. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej 1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem. Posmarować kremem i przykryć ostatnim blatem. Schłodzić tort w lodówce, przez minimum 3-4 godziny. 5. Czekoladę połamać, przełożyć od miseczki. Wlać olej
kolorowotorcikowomasy jajecznej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30% 320 g czekolady deserowej lub mlecznej Śmietankę przelać do garnka, uważając by jej nie zagotować, dodać połamaną czekoladę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Masę dobrze schłodzić(...)czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany kremówki Do naczynia wlać śmietankę, dodać połamaną czekoladę. Całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta - na pierwszy blat ciasta rozsmarować 2/3 kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem ciasta, na nim rozsmarować pozostały krem. Na krem powykładać śliwki w alkoholu, udekorować polewą czekoladową. Smacznego
Domowa cukiernia EwyMasa: 1 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 3 łyżki czarnego kakao 150 gram śmietany kremówki 36 % 3 pełne łyżki kremu czekoladowego dodatkowo: 100 gram kakaowych herbatników typu petitki 1/4 szklanki syropu malinowego rozpuszczonego w 1/2 szklanki wody Wykonanie: Ciasto: Mąkę mieszamy z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka(...)powstania gęstego budyniu. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce i studzimy. Śmietankę ubijamy do zgęstnienia z 1 łyżką cukru pudru. Dodajemy przestudzony budyń i miksujemy na gładko, dodajemy krem czekoladowy, miksujemy. Wlewamy rozpuszczoną czekoladę i ponownie miksujemy na gładki krem. Składanie ciasta: Herbatniki nasączamy, zanurzając je w soku malinowym przelanym do miseczki. Na czekoladowy spód wykładamy połowę czarnej
Kronika Piekarnikanasączony biszkopt wyłożyć do tortownicy, w której był wcześniej pieczony. Biszkopt posmarować dżemem. Na dżem wyłożyć banany przekrojone wzdłuż na pół (banany skropiła sokiem z cytryny). Na banany wyłożyć krem czekoladowy. Ciasto odstawić na około 10-15 minut do lodówki. W tym czasie ubić 250 ml śmietany 30% lub 36% z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i "Śmietan-Fixem" na sztywny(...)krem. Śmietanę wyłożyć na krem czekoladowy. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę
In my kitchensuchego patyczka). Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy i przekrój na 4 blaty (ostatni będzie wypukły, gdyż ciasto urośnie "z górką"). Krem czekoladowy 100 g. gorzkiej czekolady 200 g. serka mascarpone 150 g. śmietanki 36% 1 op. śmietan-fixu (9 g.) 1 łyżeczka cukru pudru Czekoladę połam na kostki w włóż do małego(...)szkl soku z pomarańczy Dolny blat ciasta nasącz około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Rozsmaruj na nim połowę kremu buraczanego. Przykryj drugim blatem, nasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy. Przykryj trzecim blatem, nasącz sokiem i posmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny blat. Dociśnij, aby wszystkie warstwy dobrze się skleiły. Tort przykryj ściereczką i wstaw
Delicious Placewiec kawałki trzeba kroić duże i jest kolejnym deserem, który zrobi każdy i to bardzo szybko. Składniki: 150 g herbatników 150 – 250 g wafelków czekoladowych 2-3 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutella 2 łyżki masła 200 g twaróg delikatny President 200 g chałwy o dowolnym smaku pół puszki masy kajmakowej Herbatniki i wafelki miksujemy na pył. W garnuszku rozgrzewamy(...)łyżkę masła i krem czekoladowy. Nie gotujemy i uważamy aby się nie przypaliło. Wsypujemy zmiksowane herbatniki i wafelki czekoladowe. Mieszamy na bardzo wolnym ogniu, po bardzo krótkiej chwili, jak tylko się wszystko połączy ciasteczkową masę wykładamy na blaszkę do tarty, lub na silikonową formę tortową. Jak trochę ostygnie wkładamy do lodówki, jak pod drzwiami stoją goście – wkładamy na kilka
Kocham CzekoladęCiastka Francuskie z czekoladą to świetny pomysł na coś słodkiego dla zabieganych :). Składniki: 400 g gotowego ciasta francuskiego Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella . Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy
I LOVE LIFEpyszne ciasto Knoppers bez pieczenia. Szybki i łatwy deser, który smakuje obłędnie! PRZEPIS NA CIASTO KNOPPERS (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA CZEKOLADOWA 200 g masła 300 g kremu czekoladowego 2 łyżki kakao 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka posiekanych orzechów MASA MLECZNA 200 g masła 250 ml mleka 2,5 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki cukru(...)mlecznej czekolady 30 g masła 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki kakao DODATKOWO ok. 350 g herbatników Wykonanie Masa czekoladowa: masło ucieramy na puch, następnie dodajemy do niego krem czekoladowy, całość miksujemy. Kolejno dodajemy mleko w proszku, kakao oraz orzechy. Całość miskuejmym do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę 24×28 wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej
Przepiski.plCiastka Francuskie z czekoladą to świetny pomysł na coś słodkiego dla zabieganych :). Składniki: – 400 g gotowego ciasta francuskiego Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella . Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy
I LOVE LIFEPyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan
Wasze Przepisyużyłam gorzkiej czekolady o zawartości 70% kakao, a nie mlecznej. Cupcakes wyszły śliczne, a przede wszystkim przepyszne i od razu poprawiły mi humor ^^ Cupcakes mocno czekoladowe około 12 babeczek Krem czekoladowy 250 ml śmietanki kremówki 36% 200 g czekolady gorzkiej Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, żeby mogła się szybciej rozpuścić. Śmietankę podgrzewamy (ale nie doprowadzamy do wrzenia!). Zdejmujemy z palnika(...)znowy wszystko mieszamy na niskich obrotach. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy masą. Pieczemy w 190° przez około 25 minut, do tzn, suchego patyczka. Po wystudzeniu dekorujemy je kremem czekoladowym za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego:) Artykuł Cupcakes mocno czekoladowe pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujejednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki i orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko(...)delikatnie mieszamy całość. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka
Słodki PomysłKwietniowa Piekarnia Amber i tym razem trochę inny chleb niż zwykle. Czekoladowy ale jeśli cukru nie dacie to będzie deserowy. Chleb metodą Yudane tutaj może być czekoladowy lub z kawą. Ja zrobiłam czekoladowy i podałam go z kremem czekoladowym. Polecam wszystkim bardzo gorąco i chleb, bo pracy z nim mało i krem czekoladowy do chlebka. Chleb jest mięciutki, bardzo elastyczny
Moje Małe Czarowanie