Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć(...)tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyIdealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć(...)tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyRITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Spód: herbatniki maślane (180 g) masło roztopione (50 g) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier (200 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl(...)kcesoria kuchenne znajdziesz TUTAJ . WYKONANIE: 1.) Spód. Herbatniki rozdrabniamy na piasek za pomocą malaksera lub wsadzamy do woreczka i rozbijamy wałkiem. Dodajemy roztopione masło i krem czekoladowy typu nutella. Mieszamy dokładnie i przekładamy na spód tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 2.) Krem borówkowy. Żelatynę rozpuszczamy
RITA food channeljajko M – 1 szt * pasta cukiernicza – Waniliowa z ziarenkami – 1 łyżeczka – dostępna TUTAJ! * Callebaut czekolada ciemna Select 54,5% – 50 g – dostępna TUTAJ! KREM CZEKOLADOWY : * miękki banan – 125 g * Callebaut czekolada ciemna Select 54,5% – 150 g – dostępna TUTAJ! * mleko kokosowe ( gęsta część ) – 150 g – dostępne TUTAJ! * mleko w proszku(...)miksujemy. Masa jest klejąca – taka ma być. Wrzucamy gorzką czekoladę, mieszamy łyżką. Pieczemy ok. 15 minut w 180C w rancie 16 cm z podłożonym papierem do pieczenia. Studzimy. KREM CZEKOLADOWY: Miękkiego banana blendujemy z mlekiem w proszku, mlekiem kokosowym, masłem orzechowym i kakao . Dodajemy rozpuszczoną na kąpiel wodnej gorzką czekoladę i wszystko razem dokładnie mieszamy i rozpuszczamy. Lekko studzimy
Ostra na Słodkopostawić do ogniu, zagotować. Połamaną czekoladę przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch mazurka dowolnie udekorować bakaliami lub słodkimi jajeczkami. Ciasto odstawić na całą noc. Udanych wypieków
Mała CukierenkaKrajanka czekoladowa z wiśniami, to chyba standard w każdej domu. Uwielbiam domowe krajanki z kremem , bo wiem co do nich wkładam. Przede wszystkim krem czekoladowy jak w dzisiejszej krajance zawsze robię na prawdziwym maśle. Jest smak i konsystencja. Krajanka czekoladowa z wiśniami to ciasto urodzinowe dla mojej mamy. Dzisiaj będzie rodzinna impreza. Pogoda dopisuje od samego rana, więc będziemy urzędować(...)Składniki: Ciasto czekoladowe 3 jajka 90 g cukru 90 g pszennej mąki tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 25 ml mleka wiśnie w zalewie Krem czekoladowy 250 g masła 150 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy
codojedzeniataką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka(...)mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą czekoladą z fistaszkami i udekorować czekoladowymi ażurkami.Wstawić na całą noc do lodówki.Podawać schłodzony
Wanilia i KardamonTort czekoladowo-rumowy z kremem chałwowym i bakaliami Tort czekoladowo-rumowy z kremem chałwowym i bakaliami to moja kolejna wariacja na temat tortu z kremem o smaku chałwy Przygotowałam go na uroczystość rodzinną i muszę nieskromnie powiedzieć, że podbił serca, a może żołądki gości Biszkopt kakaowy nasączony rumem i krem na bazie budyniu o smaku chałwy z dużą ilością bakalii(...)Tort czekoladowo-rumowy z kremem chałwowym i bakaliami smakuje genialnie i warto go przygotować Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 0,75 szklanki mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 0,25 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki aromatu rumowego Poncz: 0,25 szklanki rumu ( można
WSZYSTKO SMACZNEPyszna, smaczna, niezbyt słodka bomba kaloryczna, czyli ciasto czekoladowe z kremem budyniowym. Ciasto udało się na prawdę dobre! Biszkopt był bardzo pulchny i czekoladowy, a kremem idealnie go dopełniał. Nasączyłem biszkopt ponczem z herbaty i amaretto, co dodało bardzo fajną nutkę smakową i idealnie dopełniało krem. Zapraszam do wypróbowania pysznego ciasto czekoladowego z kremem budyniowym. Składniki: Biszkopt(...)cukru 250 g masła Poncz: Szklanka herbaty 3 łyżki Amaretto Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki kakao 25 g czekolady 40 g cukru 2 łyżki mleka Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym - przepis: Rozpoczynamy od zrobienia biszkoptu: w rondelku umieszczamy masło, czekoladę, kakao, cukier, mleko i podgrzewamy na małym ogniu do roztopienia się i połączenia się składników. Po ugotowaniu
Kuchnia Łukaszatalerzyku Porcelana Bogucice- GLORIA Składniki: 1/2 szklanki oleju ro ś linnego 3 ugotowane buraki 1 ły ż eczka proszku do pieczenia 1 płaska ły ż eczka przyprawy do piernika Czekoladowy krem: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 16 g cukru waniliowego 35 dag masła 82 % 15 dag deserowej czekolady 50 ml czystej wódki Przygotowanie: CIASTO: Ugotowane obrane i zimne buraki(...)rozpuszczon ą czekolad ę wmiesza ć dokładnie i ubijaj ą c dodawa ć po ły ż ce masy jajecznej a ż do sko ń czenia- gdy powstanie gładki puszysty czekoladowy krem. zimne ciasto przekroi ć wzdłu ż na połow ę , przeło ż y ć połow ą kremu reszt ą rozsmarowa ć wierzch ciasta, udekorowa ć dowolnie np: start
Wanilia i Kardamonszklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem biały: 400 ml śmietany 30 % 300 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 750 g truskawek Krem czekoladowy: 250 ml śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mlecznej czekolady Dodatkowo: 1-1,5 kg truskawek rurki waflowe(...)kremu i rozkładamy 1/3 truskawek. Przykrywamy trzecim biszkoptem, dociskamy, smarujemy resztą kremu i wykładamy resztę truskawek. Przykrywamy czwartym blatem biszkoptu. Wkładamy do lodówki aby tort się schłodził. 3. Krem czekoladowy: Czekoladę roztapiamy na parze i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder, kakao i studzoną czekoladę i dokładnie całość miksujemy. Gotowym kremem smarujemy
Na Ciasteczkowych Papierachprostu rewelacyjny Ciasto śmietanowo-czekoladowe SKŁADNIKI: KRUSZONKA cukier 0,5 szkl margaryna 1 kost żółtka 6 szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki mąka 3 szkl tłuszcz do formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem(...)pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować kruszonkę. Podzielić kruszonkę na 2 części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki. KREM CZEKOLADOWY Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować. Następnie dodać wiórki w spirytusie, budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Pianę ubić z cukrem na sztywno
Kuchnia Danusikakaowo-orzechowy: 4 jajka 2 łyżki kakao 3 czubate łyżki mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl siekanych orzechów laskowych szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 250g serka mascarpone 350g nutelli łyżka kakao 500ml śmietanki 30% 2 zagęstniki do śmietanki (śmietan-fix) 5 wafelków knoppers czekoladowa posypka 2 łyżki siekanych migdałów Poncz: 1/3 szkl mocnej(...)masą jajeczną. Dno tortownicy o śr. 22cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i piec ok 30 minut w 180st. Pod koniec sprawdzić patyczkiem czy biszkopt się upiekł. Krem czekoladowy: Mascarpone utrzeć na gładką masę z nutellą i kakao. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z zagęstnikami. Wymieszać z masą czekoladową. 3-4 łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Resztę wymieszać
Smakołyki Asijednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki, orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko(...)jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki i orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko
Słodki Pomysł