krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:38/534)

Tort czekoladowy 142

szklanka mąki pszennej (250 ml) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (60 ml) 1/3 szklanki kakao (85 ml) Chrupiąca warstwa z płatków kukurydzianych: 200 g płatków kukurydzianych 230 g Nutelli Krem czekoladowy: 800 ml śmietany 30% 300 g czekolady gorzkiej (70%kakao) 2 śmietanFix Dodatkowo: zimna herbata Earl Grey do nasączenia biszkoptu konfitura jagodowa do posmarowania biszkoptu borówki do dekoracji płatki chabrów(...)Nutellą. Formę, w której piekliśmy biszkopt, ponownie wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej czekoladową masę. Rozprowadzamy równomiernie i dociskamy. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Krem czekoladowy:  Przygotowanie kremu trzeba rozłożyć na 2 etapy. Najpierw przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na małe kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem

Smakowity Blog Kulinarny
DESER LUSETTE 258

czekolady w chrupi ącym wafelku Lusette zrobiłam ten deser na wyjątkowe niedzielne popołudnie dodając mu dodatkową , słodk ą chwilę przyjemności. DESER LUSETTE Składniki: (4 porcje) krem czekoladowy: 2 szkl mleka 1 cukier waniliowy 1 szkl śmietany 30% 4 żółtka 1/3 szkl cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl kakao 120 g czekolady gorzkiej bita śmietana: 200 ml śmietany(...)konsystencji budyniu. Zdejmujemy z ognia i wysypujemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy aby czekolada się rozpuściła. Odstawiamy do studzenia.  Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wafelki Lusette siekamy. Krem czekoladowy przekładamy do pucharków, posypujemy wafelkami Lusette oraz dekorujemy bitą śmietaną.     Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Lusette inspiruje, a więcej na temat wafelków znajdziecie na stronie Lusette

Bon appetit mon amie
Walentynkowa tarta czekoladowa na ciasteczkowym spodzie z musem i kremem czekoladowym 137

Najlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette  z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej czekolady mlecznej. Do tego najlepsza dekoracja z posypki czekoladowej, truskawkowej oraz pokrojonych w kostkę czekoladowych batoników. Chyba nie ma lepszej propozycji na Walentynkowy deser. Uwierzcie! Składniki (na tarte o średnicy 10- 12 cm): Ciasteczkowy(...)spód kruchy: 2 batoniki  Lusette o smaku czekoladowym 50 gram masła Mus czekoladowy: 100 gram czekolady deserowej 50 ml śmietany 36% 1 białko jaja Krem czekoladowy: 100 gram serka mascarpone 100 gram czekolady mlecznej Dodatkowo: wiśnie z syropu posypka czekoladowa i truskawkowa/ wiśniowa 1 batonik czekoladowy  Lusette do dekoracji W malakserze umieszczam pokrojone drobno batoniki i masło

Mango Papaja
Tarta z kremem czekoladowym 72

Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem

Pink Envelope
Tarta z kremem czekoladowym 121

Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem

Pink Envelope
Nutella ze śliwek 84

Nutella ze śliwek Znany i lubiany przepis na pyszny krem czekoladowy zwany śliwkową nutellą lub czekośliwką. Wykonuje się go bardzo podobnie jak popularne powidła śliwkowe, tyle że z dodatkiem kakao. Szczerze mówiąc w smaku też bardziej przypomina dżem niż nutelle, więc w sumie nie wiem skąd wzięła się taka nazwa, może ze względu na wygląd. Krem jest bardzo smaczny(...)gładką masę, a następnie gotujemy przez 1 godzinę, lub dużej – do otrzymania gęstej konsystencji. Cały czas gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, co jakiś czas mieszając *** *** Gorący krem czekoladowy nalewamy w słoiki i zakręcamy. Pasteryzacja nie jest potrzebna *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII

Blog z Apetytem
Naleśniki kakaowe z bananami 192

jajka 1 i 1/3 szklanki mąki 500 ml mleka szczypta soli 1 łyżka kakao 4 łyżki oleju rzepakowego lub innego dobrego oleju roślinnego Dodatkowo: 3 banany 3 łyżki kremu czekoladowego 2 łyżki masła orzechowego cukier puder Wykonanie: Jajka umyć, wybić do miski. Dodać sól, mleko, olej, kakao i mąkę - zmiksować dokładnie składniki. Ciasto naleśnikowe odstawić na 10 minut(...)czasie smażyć na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki. Krem czekoladowy wymieszać z masłem orzechowym. Banany pokroić w plastry. Naleśnik smarować kremem orzechowo-czekoladowym, układać plastry bananów i składać w trójkąt. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pomysł na dekorację tortu VIII 195

najprostsza i najszybsza dekoracja tortu, jaką zrobiłam. Nie jest to dzieło sztuki cukierniczej, ale może właśnie takiego pomysłu ktoś będzie szukał :) Krem ma czekoladowy smak i jest dość słodki, choć nie dodajemy(...)niego cukru. Składniki do dekoracji tortu średnicy 21 cm (śmietana i serek muszą być dobrze schłodzone): 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 2-3 duże łyżki kremu czekoladowego typu Nutella owoce do dekoracji Śmietanę kremówkę miksujemy w dużej misce. Dodajemy do niej mascarpone oraz krem czekoladowy i dokładnie miksujemy. Gotowy krem niezbyt grubą warstwą rozprowadzamy na bokach

Trzeci talerz
Ciasto Mocno Czekoladowe 193

samo dno. Rozdzielamy ciasto na dwie formy. Wygładzamy. Władamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Krem czekoladowy: 230 g masła 250 ml śmietany kremówki 36% 90 g kakao 350 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masło umieszczamy ze śmietanką w misie miksera i miksujemy(...)ekstrakt z wanilii. Ucieramy do uzyskania gładkiego kremu. Dodatkowo: 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem. Na dżem wykładamy około 3-4 łyżek kremu czekoladowego. Przykrywamy drugim blatem. Resztą kremu obkładamy wierzch i boki ciasta. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. The post Ciasto Mocno Czekoladowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Torty na Wieczór Panieński - 2 pomysły (+18) 198

czekolady). Prawda, że proste? :) Przed samym podaniem, brzegi tortu posypałam zmielonymi orzechami, a sam wierzch ozdobiłam kolorową, cukrową posypką + obowiązkowo została wbita fajerwerka TORT NR 2 - mocno czekoladowy, ozdobiony kremem ganache i roztopioną czekoladą Ten tort będzie wymagał od Was większej ilości czasu, ponieważ musicie upiec biszkopt w dużej tortownicy (np. o średnicy 28 cm) i z upieczonego biszkoptu(...)złożeniu tortu - z ciasta wykroiłam bardziej męskie kształty (spójrz na zdjęcie poniżej) Pomysły na kremy do tortów: (wystarczy kliknąć na wybrany krem)    - czekoladowy wraz dodatkiem mascarpone i kremu czekoladowego , - maślano-budyniowy , - śmietanowy wraz z dodatkiem białej czekolady , - wiśniowy , - typu ganache (mocno czekoladowy) . Jeżeli nie macie wprawy w przygotowaniu i ozdabianiu tortu masą plastyczną lub z pianek marshmallow

Ugotować
Tort czekoladowy z wiśniami 201

blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami, lub za pomocą nitki. Wiśnie odcedzamy z alkoholu i osuszamy na papierowym ręczniku. Pozostałym alkoholem nasączamy blaty tortu. Pierwszy blat smarujemy kremem czekoladowym. Na krem układamy odsączone wiśnie, przykrywamy drugim blatem. Znów smarujemy blat kremem, układamy wiśnie i przykrywamy trzecim blatem. Smarujemy wierzch i boki tortu kremem czekoladowym i odstawiamy na chwilę do lodówki(...)krem nieco stężał. Następnie oblewamy wierzch tortu ostudzoną polewą czekoladową, a boki obsypujemy zmielonymi migdałami lub orzechami. Jeśli zostało Wam masy czekoladowej można nią ozdobić tort na wierzchu. Gotowy tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Tort kroimy nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie, a następnie wytartym do sucha. Smacznego

W kuchni Katie
Tort à la Snickers 369

sztywno) Do kremu orzechowego: 3 opakowania serka mascarpone (każde po 250 g) 8-10 łyżek cukru pudru (do smaku) 150 g masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny Do kremu czekoladowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny Do przełożenia/nasączenia: ok. 500 g masy krówkowej (gotowej lub z ugotowanego słodzonego mleka skondensowanego(...)rozpuszczamy (postępujemy tak, jak w przypadku masy orzechowej) i również studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z roztopioną czekoladą i żelatyną. Boki i wierzch schłodzonego tortu dokładnie smarujemy kremem czekoladowym. Tort obkładamy dookoła rurkami, dokładnie, jedną przy drugiej. Wokół tortu zawiązujemy wstążkę. Środek posypujemy orzeszkami ziemnymi i dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Przed podaniem schładzamy minimum

Ratunku obiad