krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:35/534)

Torcik 154

upiekłam biszkopty, przełożyłam masą , a rano jeszcze przed wyjściem do pracy chciałam dokończyć swoje dzieło hihi..ale niestety zaspałam i na ile czas mi pozwolił tak na szybko zrobiłam krem czekoladowy [ taki gotowy-ekspresowy z torebki -tylko mleko i masło i zmiksować ] i ozdobiłam też ekspresowo..Ważne, że coś tam wyszło, choć mogło wyjść lepiej.. 2 biszkopty [ wg tego(...)małe jogurty brzoskwiniowe [3 x 120 g] 1 mała śmietana 18 % [200 g] 1/4 szkl.cukru 3 łyżki  żelatyny +3/4 szkl.wody 3 różne  galaretki 1/4 szkl.cukru krem czekoladowy do tortów Cykoria Galaretki przygotować według przepisu,wylać na płaskie talerze (foremki) i odstawić do lodówki do zastygnięcia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie.Jogurt

Moje domowe kucharzenie
Gofry z malinami w przezroczystej galaretce 138

naszym domu do sprzętów dołączyła ostatnio gofrownica, którą wykorzystujemy i testujemy maksymalnie. W ten weekend na deser były gofry z kremem czekoladowym, bitą śmietaną i malinami w przezroczystej galaretce. Polecam - spróbujecie też sami w domu! Składniki: na ciasto gofrowe: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 1/3 szklanka mleka, 1/3 szklanki cukru(...)dodatkowo: 2-3 łyżki kremu czekoladowego lub orzechowego, posypka czekoladowa, 250 ml śmietanki 36 %, 2 łyżki cukru pudru, duża garść malin, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: ciasto gofrowe: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i miksujemy do połączenia się składników. Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy

Lena Gotuje
Twarogowe racuchy. 224

Pierwszy majowy weekend nie rozpieszcza nas pogodą. Na poprawę humoru przygotowałam na śniadanie twarogowe racuchy, które podałam z domowym kremem czekoladowym i owocami. Mojemu synkowi, który jest wielkim fanem naleśników, racuchów i wszelkich podobnych placuszków bardzo smakowały. Polecam na śniadanie i na deser. Twarogowe racuszki. Składniki na około 16 racuchów: 250 g twarogu (użyłam półtłustego) 2 jajka 120 ml mleka(...)mąki 3 łyżki cukru ziarenka z połowy laski wanilii lub 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: owoce, krem czekoladowy, dżem lub cukier puder Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę. Żółtka, twaróg, mleko, cukier (cukry) i ziarenka wanilii miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy przesianą mąkę i znów miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie

Miksturownik
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 208

margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 100 g czekolady deserowej 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody Kawowa galaretka: 400 ml świeżo zaparzonej kawy 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka(...)wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając palcami. Można nakłuć spód w kilku miejscach widelcem. Piec:  15-25 min w temperaturze 180 stopni Ciasto ostudzić Krem śmietankowy i krem czekoladowy: 1.Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder 2. Śmietanę rozdzielić do dwóch misek 3. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić na 10-15 minut

KreatywnePiny
Drożdżowa babka z czekoladą i orzechami 106

Domowe ciasto drożdżowe z kremem czekoladowym, uprażonymi orzeszkami i polewą czekoladową to moja propozycja tradycyjnego, świątecznego wypieku. Drożdżowiec w formie babki z czekoladą smakuje zawsze i jest świetnym dodatkiem do małej czarnej podczas świątecznych spotkań z najbliższymi. Składniki: Ciasto drożdżowe; 400g mąki pszennej 75g masła extra 40g świeżych drożdży 110g cukru 2 jajka(...)150ml ciepłego mleka skórka otarta z 1 pomarańczy 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 łyżek kremu czekoladowego 65g orzeszków ziemnych niesolonych masło do wysmarowania formy 2 łyżki bułki tartej Polewa czekoladowa: 100g białej czekolady 100g śmietany 30% 25g miodu 5g żelatyny 40ml wody Dekoracja: jajeczka czekoladowe w różnych kolorach i rozmiarach świeże kwiaty kawałek zielonego ciasta np. szpinakowego lub posypka zielona

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort mango 106

minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej herbaty Krem czekoladowy: 180 g czekolady gorzkiej 300 ml śmietanki 30-36% Czekolady kruszę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie ubijam śmietankę na sztywno. Następnie dodaję śmietankę partiami(...)długo, aż masa zrobi się gęsta. Następnie odstawiam do wystygnięcia. Teraz przystępuję do złożenia tortu. Biszkopt kroję na 3 blaty. Pierwszy blat nasączam 1/3 wody z herbatą, wykładam krem czekoladowy. Krem przykrywam drugim blatem, który również nasączam. Wykładam krem mango i przykrywam trzecim blatem, który również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Następnie przygotowuję krem

Słodki sentyment
Buchty drożdżowe z powidłami lub czekoladą 140

rodzaj bułeczek drożdżowych, popularnych w całej Polsce. Pieczone są przytulone, jedna obok drugiej, puste lub z nadzieniem, koniecznie posypane maślaną kruszonką. Do wypełnienia bułeczek używane są powidła, dżemy, kremy czekoladowe, a także mak lub biały ser. Wszystko zależy od naszych upodobań. Buchty prezentowane dziś na blogu są dziełem mistrzyni wypieków drożdżowych - mojej Mamy :) Najlepsze na świeżo ze szklanką mleka! Ciasto(...)cukru 20 g cukru waniliowego sól 60 g miękkiego masła Kruszonka: 70 g mąki 50 g zimnego masła 50 g cukru Dodatkowo : pół słoiczka powideł śliwkowych lub kremu czekoladowego białko do smarowania bułek Do ciepłego mleka rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż rozczyn podwoją objętość . W misce umieszczamy pozostałe składniki, powoli wlewamy rozczyn

Chocolate Muffin Blog
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 130

jajka (2 szt.) mleko (250 ml) masło (75 g) cukier (5 łyżek ) cukier waniliowy (1 op. = 8 g) drożdże instant (1 op. = 8 g) lub świeże (25 g) Nadzienie: krem czekoladowy typu nutella (około 200g) Polewa: cukier puder (12 łyżek) sok z cytryny (4 łyżki) woda gorąca (2 łyżki) Dodatkowo: żółtko (1 szt.) mleko (1 łyżka) Potrzebne gadżety: mikser stolnica(...)czasie przekładamy wyrośnięte ciasto na stolnicę posypaną mąką, rolujemy w gruby wałek i dzielimy na równe części (u mnie wyszło 13 kawałków). Każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego, zlepiamy jak pieroga i formułujemy w kulkę. Ulepione w ten sposób bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Rita creative
Drożdżowe rogaliki a'la Snickers 130

Dziś zaproponuję przepyszne, drożdżowe i mięciutkie rogaliki z nadzieniem z kremu czekoladowego, masła orzechowego i masy kajmakowej, oblane polewą czekoladową i posypane solonymi orzeszkami. Przepis inspirowany był znanymi batonikami Snickers. Rogaliki można polać dowolną, swoją ulubioną polewą czekoladową. Ja zdecydowałam się na polewę w oparciu o dobrej jakości czekoladę mleczną. Z podanych składników otrzymamy 24 sztuki wyśmienitych rogalików, doskonałych(...)mąki pszennej ½ łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 70 g cukru 200 ml mleka 100 g masła 2 jajka Nadzienie: 120 g masła orzechowego 150g masy kajmakowej 150g kremu czekoladowego Polewa: 200 g czekolady mlecznej 50 g masła 50 g śmietany kremówki Masło roztopić i wystudzić. Do ciepłego mleka wkruszyć drożdże. Dodać 1 łyżkę cukru, 3-4 łyżki mąki

Świat Ciasta
ŚWIĄTECZNY TORT PIEŃ 174

Przepis na Świąteczny Tort Pień. Torcik wykonany jest   na kakaowym biszkopcie,   przełożony aromatycznym kremem cytrynowym, kremem czekoladowym i udekorowany bezowymi grzybkami.  Tort jest bardzo łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny.  Gorąco polecam zrobić. Jak zrobić taki świąteczny tort pień  pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco(...)łyżka) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem cytrynowy: czekolada biała (200 g) śmietanka kremówka 30% (200 ml.) mascarpone (150 g) aromat cytrynowy (5 kropel) Obłożenie tortu: krem czekoladowy typu nutella (80 g) mascarpone (80 g) czekolada gorzka (110 g) Dekoracja: białko (1 szt) cukier (60 g) kakao do posypania grzybków  (1-2 łyżeczki) herbata  matcha

RITA food channel
WALENTYNKOWA PIANKA BEZ PIECZENIA – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 96

blogu nie może zabraknąć przepisów pełnych miłości. Zaczynamy od pysznego ciasta bez pieczenia, do zrobienia w kilkanaście minut. Kruchy spód , w tym przypadku z płatków kukurydzianych połączonych z czekoladowym kremem przykryty słodką, truskawkową pianką i galaretką tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Do przepisu wykorzystałam nasz rant cukierniczy(...)komplecie jest aż 6 różnych wymiarów. Idealnie nadają się również do robienia domowych ciastek lub pierników. SKŁADNIKI: SPÓD: * płatki kukurydziane ( zamiennie na kruche ciastka ) – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 250 g * miód prawdziwy – 3 łyżki PIANKA I GALARETKA: * galaretka truskawkowa – 4 szt * woda – 900 ml * śmietana 36% – 2 szkl = 500 ml WIERZCH: * mleko

Ostra na Słodko
Ciasto pijana śliwka 156

nasączone w rumie. Mimo to można ciasto przygotować w wersji bezalkoholowej i śliwki nasączyć jedynie mocną herbatą, dzięki czemu będą idealnie miękkie i wyraziste. Kolejnym ważnym składnikiem jest krem czekoladowy, który świetnie łączy się ze śliwkami. Na wierzchu ciasta znajduje się śmietana, która świetnie się komponuje z całością ciasta. Oczywiście bazą całego ciasta jest biszkopt kakaowy. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek(...)kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Śliwki i nasączenie: 250 g suszonych śliwek 150 ml rumu 1 torebka herbaty białej lub zielonej lub szarej Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady 80 ml mleka 30 g masła 500 g śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Śmietana i dekoracja

Passions hobbies life
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 164

Drożdżowe z nutellą już były , więc teraz przeszedł czas na te z ciasta kruchego. Delikatne , wręcz rozpływające się w ustach ciasto , wypełnione po brzegi gorącym czekoladowym kremem i oprószone cukrem pudrem … Do tego szklanka gorącego kakao , albo ulubionej kawy … Czy może być coś lepszego w chłodne , jesienne popołudnie?! Ps. najlepsze prosto z piekarnika , kiedy to gorący krem wręcz(...)masło – 100 g * cukier puder – 50 gr * duże żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna 18% – 2 łyżki * olejek waniliowy – 1 łyżeczka DODATKOWO : * gęsty krem czekoladowy ( lub połamana czekolada ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Masło rozcieramy z cukrem pudrem , dodając żółtko , śmietanę i olejek. mieszamy z przesianymi mąkami i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy

Ostra na Słodko
Babeczki z kremem czekoladowym 119

Uwielbiane przez wszystkich, znane na całym świecie ciasteczka z wypływającym czekoladowym kremem to świetna propozycja szybkiego i łatwego w przygotowaniu deseru idealnego do wspólnych spotkań przy kawie. Składniki: 100g masła 3 jajek 60g cukru pudru 130g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 7-8 łyżeczek kremu czekoladowego cukier puder do posypania Wykonanie: 1.  Jajka(...)proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania