krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:61/534)

Jej puchatość drożdżówka. I o moim nastawieniu do jesieni 159

skomponowały się ze słodkim kremem; skubaliśmy ją w drodze do Amsterdamu i muszę przyznać, że zniknęła szybciej, niż się spodziewałam. W końcu byliśmy już tylko we dwoje... Drożdżówka z kremem czekoladowo-pistacjowym i jeżynami Składniki: (na formę o średnicy 28 cm) 650 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 80 g cukru 300 ml letniego mleka 1 jajko(...)masła 1 łyżeczka soli nadzienie: 150 g kremu czekoladowo-pistacjowego 100 g jeżyn dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka 2 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę przesiać do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać 1 łyżeczkę cukru i wlać 100 ml mleka. Odstawić na 10-15 minut, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Dodać pozostałe mleko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
,,Zielony mazurek z herbatą matcha’’ 85

kolorze i wyjątkowym smaku. Ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów Helio 100 g schłodzonego masła 60 g cukru trzcinowego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy z matchą: 150 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady Helio 100 ml śmietany 36% sok z połowy limonki 1 łyżeczka herbaty matcha Dodatkowo: Czekoladowe jajeczka(...)ciasta, nakłuwamy dno widelcem, wstawiamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180’C na około 20 minut, wystudzamy w foremce. Krem czekoladowy z matcha W małym rondlu zagotowujemy śmietanę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną białą czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy z herbatą matcha

Podróż w kulinaria
Kostka czekoladowa Lusette 131

Kakaowy biszkopt z mocno czekoladowym kremem, wzbogaconym o chrupiące wafelki będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjny tort. Polecam :)   Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 660ml śmietanki 30 % czekolada deserowa 2 śmietan fixy 2 łyżki(...)składników) dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao. Odłożyć 1/3 kremu, do reszty wsypać posiekane grubo wafelki, wymieszać. Biszkopty nasączyć mocną słodką herbatą. Pierwszy biszkopt posmarować masą z wafelkami, przykryć drugim biszkoptem i posmarować pozostałą masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Przed podaniem polać rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypać czekoladową posypką. Udekorować melisą

Smakołyki Asi
Kulki czekolodowo-miodowe + film 109

wykonaniu i smakowita przekąska na deser.     składniki na około 15 sztuk 250 g miodu 200 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 3 łyżki kakao 1 łyżka kremu czekoladowego 3 szklanki płatków kukurydzianych przepis W garnku umieszczamy pokrojone masło, cukier oraz miód i wszystko rozpuszczamy na małym płomieniu cały czas mieszając. Do rozpuszczonej masy dodajemy krem czekoladowy i kakao

Smakowite Dania
Sernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem 160

umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 28×28 cm     Składniki na spód: 250g sucharków 350 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli)   Składniki na warstwę jogurtowo-truskawkową: 500g truskawek 500g jogurtu greckiego 7 łyżek cukru pudru (lub więcej) 200ml śmietany kremówki 30% 30g żelatyny pół szklanki gorącej wody(...)250g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody     *** Sucharki miksujemy w robocie na „bułkę tartą” *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki *** *** Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i zostawiamy do wystudzenia

Blog z Apetytem
Czekoladowa kostka z konfiturą jagodową 177

bitej śmietany. Pycha! ;) Składniki (na ok 12 kawałków): biszkopt -3 jaja -3/4 szklanki mąki tortowej -2 łyżki ciemnego kakao - 2/3 szklanki cukru -1/3 szklanki wody  krem czekoladowy - opakowanie budyniu czekoladowego - 1,5 szklanki mleka - tabliczka mlecznej czekolady - 2 łyżki cukru - łyżka masła bita śmietana - 200 g śmietanki 30% - 2 łyżki cukru + 1/2 słoiczka konfitury jagodowej  Przygtowanie(...)wlewać budyń, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Chwilkę pogotować i odstawić do wystudzenia.  Śmietanę ubić z cukrem.  Biszkopt posmarować konfiturą jagodową, podzielić na dwie części, przełożyć czekoladowym kremem. Wierzch posmarować bitą śmietaną. Udekorować np. wiórkami startej czekolady i konfiturą. Smacznego

Kuchnia Ellie
Czekoladowy torcik z owocami 104

garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki:  Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej(...)potrzebny). Czekoladę połam i dodaj do mleka kokosowego. Całość podgrzewaj, mieszając, na małym ogniu do momentu, gdy czekolada się rozpuści. Pamiętaj, aby nie dopuścić do zagotowania się masy. Gotowy krem czekoladowy odstaw do wystudzenia, a następnie wyłóż na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu poukładaj owoce. Tak przygotowany torcik czekoladowy wstaw na kilka godzin do lodówki. Jak widać na zdjęciu

blog.moje-pasje.info
Czekoladowy mazurek z nutą pomarańczy 116

prostu rewelacyjny - nie słodki z nutą pomarańczy. Do tego chrupiące orzeszki! Ciasto: 350 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru pudru 200 g margaryny 1 jajko 1 żółtko Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady Kilka kropel aromatu pomarańczowego 1 łyżka żelatyny Dekoracje: Cukrowe białe perełki Orzechy arachidowe Do przygotowania mazurka wykorzystałam okrągłą(...)Ozdoby (zajączek, jajka, motylki oraz rant) przyklejamy smarując je od spodu białkiem. Z reszty ciasta wycięłam ciasteczka. Mazurka pieczemy w 200*C przez 20 minut. Musi mieć rumiany kolor. Krem czekoladowy: W garnku podgrzewamy (nie gotujemy!) śmietankę  z cukrem pudrem oraz połamaną gorzką czekoladą. Dodajemy kilka kropel aromatu pomarańczowego. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Energicznie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka z nutellą 161

bardzo. W wolnych chwilach piekę ich najróżniejsze wersje. Dziś zapraszam Was na kolejną. Pyszne i proste w przygotowaniu ciasteczka z nutellą. Jeśli nie używacie nutelli możecie dodać inny krem czekoladowy. Przygotowanie takich ciasteczek zajmie Wam dosłownie chwilę. Spróbujcie. Polecam Wam też przepis na rogaliki serowe z owocami. Przepis znajdziecie tutaj . Składniki: na około 15 ciasteczek, ilość zależy od wielkości(...)szklanka mąki pszennej – u mnie tortowa PZZ Białystok 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego 100 g masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko klasy M *kiedyś nie dodałam i ciasteczka też wyszły, oczywiście ciut inne (informacja dla osób nie mogących używać proszku do pieczenia) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra

Słodkie okruszki
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 181

Składniki: 2 jajka,  180g margaryny,  laska wanilii,  łyżeczka soli,  szklanka cukru,  400g mąki pszennej,  200 ml jogurtu naturalnego,  3 czubate łyżki kremu czekoladowego,  łyżeczka soli,  3 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki kakao,  szczypta czerwonego barwnika. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać nasiona(...)wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja:  200 ml śmietanki 30%,  3 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki

Z miłości do słodkości
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 149

nadzienie: 1 kg  gruszek 0,8 kg jabłek 150 g cukru 2 łyżki świeżo startego imbiru skórka otarta z 2 cytryn sok wyciśnięty z 2cytryn 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 150 g czekolady 250 g serka mascarpone Gruszki w czerwonym winie: 3 gruszki 1,5 szklanki czerwonego wina 3 łyżki cukru 1 laska cynamonu 6 goździków skórka otarta(...)gotować przez 30 minut. Jeśli gruszki nie są w całości znużone w winie należy je obrócić po około 15 minutach. Gruszki zostawić w winie do wystygnięcia. 5.  Przygotować krem czekoladowy: Czekoladę podzielić na mniejsze kawałki i rozpuścić na parze. Gdy czekolada ostygnie dodać serek  mascarpone i dokładnie wymieszać. 6. Gdy nadzienie stężeje w cieście wyrównać brzegi ciasta

Mama Gotuje
Naleśniki czekoladowe z bananem 92

rzepakowego 3 łyżka kakao 40 g mlecznej czekolady, startej na drobnych oczkach 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Dodatkowo: 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia krem czekoladowy typu Nutella 3 banany sok z cytryny do skropienia bananów cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce, krótko zmiksować mikserem do połączenia(...)patelni rozgrzać olej. Nakładać porcję ciasta, przechylając patelnię na boki, by rozprowadzić ciasto po całej powierzchni. Naleśniki smażyć po kilka minut z obu stron.   Podawać na ciepło z kremem czekoladowym, pokrojonymi w plasterki i skropionymi sokiem z cytryny bananami. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Bajaderka z zakalca 205

dobrze pasują też z czarnej porzeczki) POLEWA: 50 g margaryn 3 łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy(...)masy kakaowej. Powstałą masą wykładamy dno blachy. Do reszty ciasta dodajemy dżem, pokruszone herbatniki i przestudzoną masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami

Kuchnia od dwojga