kotlety - 13055 przepisów (strona:676/871)

ROLADKI Z SZYNKĄ ,SEREM I SZPARAGAMI 167

więc dziś kolejna propozycja, zapraszam na roladki ze szparagami i delikatną piersią z kurczaka. Składniki: 1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety) 20 szparagów 10 plastrów szynki 10 plastrów żóltego sera  szklanka twardego zółtego sera potarkowanego sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Piersi  z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi

Z Majeczką w kuchni
MIELONE Z KALAFIOREM 160

obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy masą mięsną. Formujemy kształt kotleta. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na głebokim oleju na rumiano

Z Majeczką w kuchni
POLĘDWICA W SOSIE ŚMIETANOWYM KURKOWO- KOPERKOWYM 178

łyżki mąki, rozkłócamy zeby nie było grudek, dodajemy ciepłego wywaru zpatelni, mieszamy dokładnie, dolewamy na patelnię. Mieszamy podsmażając, aż sos się zagęsci. Kiedy bedzie gęsty przelewamy do garnuszka, wkładamy kotlety

Z Majeczką w kuchni
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1193

Dzisiaj proponuję Wam kolejny mój przepis z kurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne. Polecam też: Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Zapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba aby to danie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab duszony w śmietanie i pieczarkami 227

muszkatołowej sól, pieprz + do podania: kasza gryczana, ogórek kiszony, natka pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: OK. 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na cienkie kotlety (mi wyszło 7). Nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę w ćwierć-krążki.  2. Patelnię rozgrzewamy bez tłuszczu, wrzucamy pieczarki, podlewamy je odrobiną wody

My Culinary Art
Bitki w sosie chrzanowym 333

łyżki mąki pszennej kilka ziarenek ziela angielskiego Kamis sól z pieprzem Kamis olej do smażenia kasza gryczana Szynkę pokroić w niezbyt grube plastry, mniej więcej jak na kotlety schabowe. Kawałki mięsa lekko roztłuc, opróczyć solą z pieprzem i obsmażyć na patelni na oleju z obu stron. Wodę zagotować z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Na wrzątek wrzucić obsmażone plastry

Monia miesza i gotuje
Sos Grzybowy 177

jakiś 20 minutach wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.  Podajemy z ziemniakami koperkiem lub jako dodatek do sztuki mięsa lub kotleta mielonego. Do tego słodko-kwaśne ogórki ... Smacznego. CMOK

Pasje Jolki
Kotlety z selera 179

Pyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki  bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać

Monia miesza i gotuje
Klopsiki ziołowe z ryżem z parowaru 186

Po leniwie spędzonym poranku i małych zakupach oraz ustawieniu kilku czy kilkunastu pułapek na wredne owady, które niestety latały mi po kuchni (tak, latały, zostały wyłapane

Parowar Faceta
Ciasteczka z orzechami 278

uzyskania jednolitej masy. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Każdą kulkę lekko spłaszczyć za pomocą tłuczka do kotletów i na środku ułożyć orzechy pecan lub macadamia. Włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 170 stopni i piec 15 minut. Wyjąć z piekarnika pozostawić na blasze jeszcze około

Ala piecze i gotuje
Babeczki dyniowe 258

Sezon na dynię trwa już od pewnego czasu. Uwielbiam to warzywo, bo można z niego zrobić absolutnie wszystko od zup, kremów i "kotletów" po wypieki - bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami - delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie, ale także baza

Ciastkozercy
Polędwica w rozmarynie z grzybami leśnymi 291

wylewamy już wody z grzybów- ale gotujemy je około 5-10 min. Odcedzamy grzyby z wody- ale wodę po grzybach pozostawiamy do sosu. Polędwice oczyszczamy z włókien. Kroimy na " kotlety" około 1 cm grubości. Lekko tłuczemy je tłuczkiem.  Wkładamy do miski- dodajemy rozmaryn, sól, pieprz i 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Odstawiamy na 20 min. Na rozgrzanej patelni

Smaki Edyty
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 147

Plastry mięsa nacieramy pieprzem i solą. Cebulę kroimy w plastry, a następnie w ćwiartki, grzyby myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotlety z obu stron do zarumienienia, około 8 minut z każdej strony. Przekładamy mięso wraz z tłuszczem do garnka, w którym będziemy dusić potrawę (dosyć ściśle). 3. Na suchej patelni prażymy czosnek

My Culinary Art
MIELONE Z INDYKA 159

majeranek i odrobinę bułki tartej. Dokładnie mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Następnie zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kotleciki i delikatnie obsypujemy każdy bułką tartą. Blachę smarujemy niewielką ilości masła. Układamy kotlety i  pieczemy w temp. 170st ok. 40minut. Efekt... poniżej... a poniżej już cała "wersja" dzisiejszego obiadu, z ziemniaczanymi kulkami   przepis tutaj   oraz warzywną surówką   przepis tutaj

Walijskie Pichcenie
CHLEBEK PITA Z NADZIENIEM 174

Zaczęło się od tego, że z wczorajszego obiadu zostały mi 2 wielkie kotlety. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, bo wiadomo, że odgrzewane już nie smakują. I wymyśliłam, że zrobię z nich nadzienie do chlebków pita :) Nigdy nie piekłam chlebków pita, z prostej przyczyny: można je kupić u nas za niewielkie pieniądze w każdym markecie.  Dziś postanowiłam upiec

Walijskie Pichcenie