zaskoczenie to fakt, że p rzez 30 dni od zakupu możesz zwrócić produkt, który nie spełnił Twoich oczekiwań. ..i może to być nawet nagryziony batonik czy otwarty słoik konfitury! Alfa-koszyk zwróci koszty produktu oraz dostawy! Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką opcją w zadnym sklepie internetowym, więc jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :) Jeśli chcesz podzielić się swoją opinią
breakfast of dreamsadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 1 szczypta soli dodatkowo: masło klarowane do smażenia ulubiony dżem, konfitura, cukier puder do podania wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy żółtka i miksujemy na małych obrotach do połączenia się z białkami. Dodajemy przesianą mąkę i przy pomocy np. drewnianej łyżki delikatnie mieszamy na gładką
Domowy Smak Jedzeniapełnymi czereśni, malin, jagód, arbuza, moreli i brzoskwiń. Tych ostatnich w szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię konfiturę brzoskwiniową z galaretką lub po prostu brzoskwinie w syropie, które idealnie nadają się do deserów, czy wypieków. I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne, maślane ciasto z wykorzystaniem zawekowanych
Rozpustne gotowanieosłodzimy sobie życie, bajecznie łatwo przemieniając nudny jogurt naturalny w słodki i smaczny posiłek. Składniki: - małe opakowanie jogurtu naturalnego (mój jak zwykle bez laktozy) - dwie łyżeczki ulubionego dżemu lub konfitury (u mnie z czarnej porzeczki) - 3/4 łyżeczki miodu - owoce do dekoracji (opcjonalnie) Nie ma tu zbyt wiele do opisywania - wszystkie składniki wystarczy ze sobą połączyć i gotowe :) Na koniec możemy
Kulinarne zapędy Kokosawypłyną na powierzchnię. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁODKO: OPCJA 1:Roztopione masło, cukier brązowy/ miód, cynamon i posiekane orzechy włoskie. OPCJA 2:Domowy mus owocowy, np. z malin, bądź konfitura. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁONO: OPCJA 1: Przysmażona na maśle cebulka z boczkiem, oraz posiekana dymka, bądź szczypiorem. Całość oprószyć jeszcze solą i pieprzem. OPCJA 2: Posypać startym parmezanem i oprószyć
Calzonella.comminut. Ciasto wystudzić zdejmując papier do pieczenia, 7. Kremówkę ubić dodając proszek o smaku malinowym. Jeśli nie macie dostępu do tego proszku możecie dodać odrobinę dżemu lub konfitury z malin. 8. Wystudzony biszkopt nasączyć rozcieńczonym dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem równomiernie rozprowadzając, Zostawiamy zapas przy bokach ponieważ przy zwijaniu rolady krem mógłby wyciekać. 9. Banan obieramy
vaniliowoczekoladowaścianie przywiodły mi na myśl sklep mięsny albo rybny. W dużej witrynie chłodniczej pyszniły się oliwki, marynowane karczochy, przeróżne sery i włoskie szynki. Na półkach wspaniałe sosy, makarony, konfitury, oliwy. Menu wypisano na kafelkowej ścianie nad barem. Warto przyjrzeć się zawartości półek z jedzeniem, gdyż oferowany przez delikatesy wybór jest oszałamiający. Wspaniałe makarony powstające przy użyciu specjalnych narzędzi z brązu
Chilli Czosnek i Oliwaswą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat, ale dodatkową słodycz można uzyskać poprzez posmarowanie kawałka ulubioną konfiturą lub dodania (przed pieczeniem) suszonych owoców. Mąka żytnia - w porównaniu do mąki pszennej - zawiera o wiele więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Oprócz tego, ze nadaje wyrazisty smak - to korzystnie wpływa
Di gotujeobecne. Zwane deseczkami ratuje mnie z opresji i pomaga przetrwać do obiadu lub kolacji. Dziś łatwa przekąska dla dzieci. Smakuje im, to widać... Składniki pieczywo chrupkie banan dżem lub konfitura szpinak baby Z podanych składników przygotuj kanapeczki. Jedz na zdrowie i energię. Kotki też je lubią
Z Kuchni Do Kuchniplastry o jak największej powierzchni i grubości ok. 0.5 cm) 4 łyżki cukru pudru małe, zdrowe listki świeżej mięty lub rozmarynu 3 łyżki puree ze świeżych truskawek (można zastąpić konfiturą) Narzędzia: okrągła wycinarka do ciastek (o średnicy ok. 8 cm) wycinarka do ciastek (w kształcie kwiatka, o średnicy ok. 7 cm) 1 małe sitko (z drobnej, metalowej siatki) okrągła wydrążarka
Jem więc Jestemwspomniałam - trudne je do czegokolwiek porównać. Delikatnie wyczuwa się ser. Ciasto jest sprężyste, chrupiące z góry, a w środku delikatne i mięsiste. Śmiało można je przekroić i posmarować marmoladą, konfiturą, nutellą (obrońcy zdrowego trybu życia nie krzywcie się - dla mnie czekolada w słoiku nadaje się do jedzenia łyżkami. I tak też ją jem). Oczywiście można je też potraktować jakimś dodatkiem
Wypisz Wymalujpowinno odbywać się wtedy, kiedy są one jeszcze ciepłe, a ciasto w środku mięciutkie, co ułatwia wprowadzenie nadzienia do pączka. Nadzienie powinno być zupełnie gładkie, więc jeśli korzystamy z konfitury z kawałkami owoców, należy ją najpierw rozdrobnić. Końcówkę do nadziewania należy włożyć z boku, od spodu lub z wierzchu pączka, wyciskając do środka odpowiednią ilość nadzienia (najlepiej do oporu
Smakołyki Berenikiroztopionego i ostudzonego masła 2 łyżki mocnego rumu (może być spirytus, jednak rum to lepszy smak) 1,5 litra oleju rzepakowego, ryżowego, koksowego lub palmowego marmolada lub konfitura do nadziewania, cukier puder lub lukier Nagrzewamy piekarnik do temperatury 30 stopni – tak robimy SPA dla zaczynu drożdżowego. Wyłączamy piekarnik. Do miski wlewamy podgrzane mleko, które ma być miło ciepłe
ladykitchensztuk) 100g ugotowanej kaszy gryczanej 200g mąki pszennej 40g masła/margaryny 100g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura (polecam konfiturę figa z makiem od Eterno ) Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto cienko rozwałkować (podsypując mąką) i wykrawać z niego okręgi (np. szklanką
Di gotujerozgrzany zbyt mocno, bo racuchy lubią się szybko przypalać, a wtedy nie zdążą "dojść" w środku - z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub posmarowane ulubioną konfiturą czy dżemem. Niebo w gębie! Są tak dobre, że znikają gorące jeszcze z patelni :) SMAŻYŁAM WSPÓLNIE Z: Kulinarna Maniusia Izioni pyszne smaki Sama słodycz... i szczypta chili Moje domowe kucharzenie
Grunt to przepis!