kolacja - 33757 przepisów (strona:1831/2251)

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami. 125

     Rabarbarowe szaleństwo trwa! Tym razem prezentuję mój sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe z kwaśnym rabarbarem i słodkimi truskawkami, a wszystko to przykryte kruszonką

Rozpustne gotowanie
Tarta z botwinką, pieczarkami i mięsem. 155

     Kolejna odsłona moich wariacji na temat botwinki. Po  tarcie z botwinką przyszła kolej na jej nieco odmieniona wersję. Farsz wzbogaciłam dodając pieczarki

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i rabarbarem. 184

     Coś mnie dzisiaj wzięło na bułeczki drożdżowe. Dawno nie robiłam, więc przygotowałam całą furę! I dobrze, bo jak zwykle wyszły genialne! Tym razem

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe z dżemem i truskawkami. 208

      Po ostatnim sukcesie  bułeczek drożdżowych z truskawkami i rabarbarem postanowiłam zrobić mężowi niespodziankę i upiec kolejną porcję pysznych drożdżówek. Korzystałam z tego

Rozpustne gotowanie
Buchty z truskawkami. 152

     Uwielbiam bułeczki drożdżowe! Jak zresztą cała moja rodzinka, toteż często u nas bywają :-). Tym razem zamarzyły mi się puszyste, delikatne buchty, nadziane

Rozpustne gotowanie
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami, suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą. 168

      Pyszny, soczysty kurczak z aromatycznym, intensywnym w smaku nadzieniem, z dodatkiem sosu spod pieczeni, podany z garścią sałaty skąpanej w ulubionym dressingu.... Obłędny

Rozpustne gotowanie
Jagodzianki. 152

     Jagodzianki to moje ulubione bułeczki drożdżowe! Pamiętam, że jak byłam małą dziewczynką dziadek odbierał mnie ze szkoły i zawsze szliśmy do cukierni, na

Rozpustne gotowanie
Babeczki drożdżowe z jagodami. 147

     Tak naprawdę miały być z truskawkami, ale świeże jagódki tak mnie zaczarowały, że nie mogłam się im oprzeć. I dobrze!!! Bo wyszły o

Rozpustne gotowanie
Tortille pszenno-kukurydziane. 166

     Jeśli macie ochotę na swojską, domową tortillę to polecam ten przepis. Placuszki są pyszne, miękkie, nie rozpadają się i są wspaniałą bazą do

Rozpustne gotowanie
Skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej. 184

     Lubimy takie skrzydełka!!! Pyszne, aromatyczne kąski otoczone słodkawą, nieco pikantną glazurą! W sam raz na grilla lub jako mundialowa przekąska :-) Polecam!!! Składniki

Rozpustne gotowanie
Kurki smażone na maśle. 177

     Dzisiaj, ku uciesze męża, dostaliśmy dużą porcje świeżych kurek, takich prosto z lasu, więc postanowiłam podać je na obiad. Najgorszą pracą było ich

Rozpustne gotowanie
Pulpety zapiekane pod beszamelem. 155

     Pyszne, aromatyczne, ale przede wszystkim soczyste pulpety, zapiekane w kremowym, aksamitnym sosie... mmmm... Dodatek ziemniaków do masy mięsnej nadaje im niezwykłej soczystości

Rozpustne gotowanie
Quiche Lorraine ze szpinakiem i serem feta. 169

      Soczysta, kremowa, niesamowicie smaczna tarta ze szpinakiem z dodatkiem fety skradła moje serce. Jest zdrowa, pięknie się prezentuje i do tego ten smak

Rozpustne gotowanie
Sałata z warzywami w sosie miodowym. 379

     Sezon na warzywa w pełni. Nasz ogród wypełniony jest po brzegi świeżą sałatą, rzodkiewkami, szpinakiem, marchewką, ziołami. Do pełni szczęście brakuje tylko pomidorów

Rozpustne gotowanie
Burek z mięsem, szpinakiem i botwinką. 185

     Burek to danie popularne w krajach śródziemnomorskich oraz arabskich. Jest to cienko rozwałkowane ciasto filo, nadziane, zwinięte lub zrolowane i następnie upieczone. Coś

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania