Pyszne, pachnące, soczyste, jeszcze ciepłe, oprószone cukrem pudrem, do tego kubek kawy i jakoś tak lepiej człowiekowi na sercu. Ja bułeczki smarowałam serkiem
Rozpustne gotowanieLubię eksperymentować w kuchni i ta pieczeń jest właśnie owocem jednego z eksperymentów :-) Jak już kiedyś wspominałam mąż uwielbia mięso, więc często się
Rozpustne gotowaniePrzepis na tę potrawę ma swe korzenie w Portugalii. Dostałam go już chyba z dziesięć lat temu od znajomej i przeleżał wciśnięty w
Rozpustne gotowanieKarnawał w pełni. Jak karnawał to i procenty, jak procenty to i zagrycha :-) a i "śledzik" już wkrótce, więc postanowiłam się z
Rozpustne gotowanieKarnawał w pełni, czyli idealny czas na imprezę. Ostatnio podzieliłam się z Wami moim sekretnym przepisem na śledzie, które są wyborne i bez
Rozpustne gotowanieSą to raczej mięsne kule nadziane jajkiem, albo raczej jajko gotowane na twardo otulone aromatyczną mięsną masą. Tak czy inaczej są przepyszne! Oglądaliśmy
Rozpustne gotowaniePrzepis na te naleśniki pochodzi z zeszytu mojej babci, oczywiście mama robiła je tak samo, chociaż już bardziej na oko, a ja robię
Rozpustne gotowanieLubię potrawy przygotowywane z kapusty. Zarówno gołąbki, kapustę zasmażaną, czy właśnie bigos. Zazwyczaj przygotowuję go w większej ilości i nadmiar wekuję, słoje
Rozpustne gotowanieOstatnio znajomi zaprosili nas na pizzę do jednej z najlepszych pizzerii w naszym mieście. Zapowiadała się niezła wyżerka, bo lokal istnieje już ładnych parę
Rozpustne gotowanieJest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!
Rozpustne gotowanieJest to danie dla wszystkich zamiłowanych mięsożerców :-) Chrupiąca, złocisto-brązowa skórka, skrywająca soczyste, aromatyczne mięso... Najważniejsze to dobrze przyprawić kurczaka, a reszta sama
Rozpustne gotowanieDzisiaj zatęskniłam za dzieciństwem, w rezultacie czego zrobiłam racuszki. Ale mieliśmy ucztę!!! Puszyste, jeszcze ciepłe, słodkie, delikatne placuszki, dzięki dodatkowi jabłek- wilgotne
Rozpustne gotowanieOstatnie słoneczne dni tak nas rozpieściły, że widok jaki ujrzeliśmy dzisiaj z mężem trochę nas zasmucił. Znowu wieje, znowu nie ma słoneczka, jakoś
Rozpustne gotowanieBardzo lubię kotlety mielone. Fakt, że są trochę pracochłonne, bo trzeba zmielić mięso, wyrobić masę, smażyć, dusić..., ale efekt jest zawsze znakomity. Można
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam wszystkich na krokiety z mięsem, kapustą kiszoną i grzybami. Jest to danie trochę pracochłonne, ale dla takich efektów warto poświęcić nieco
Rozpustne gotowanie