Pyszne mięciutkie bułki z chrupiącą skórka i cudownym, czosnkowo-pietruszkowym nadzieniem. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe, gdy zapach jest najbardziej intensywny, a skórka
Rozpustne gotowanieUwielbiam drożdżowe wypieki! Nieważne czy na słodko, czy na słono. Wczoraj robiłam pizzę z tego przepisu , a dziś od rana w moim
Rozpustne gotowanieJeśli znudziły Wam się już tradycyjne kotlety drobiowe w panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem
Rozpustne gotowanieNie ma to jak swojski, domowy chleb, a jeszcze jak pachnie czarnuszką, to już w ogóle bajka. Bardzo nam posmakował, zarówno jako dodatek
Rozpustne gotowanieDawno nie jadłam tak dobrego chleba. Naprawdę! Mięciutki, puszysty, ze zdrowymi dodatkami, i ten bajeczny kształt! Nawet synkowi smakował, choć ma dopiero 2
Rozpustne gotowanieDziś na śniadanie przygotowałam pyszną pastę na kanapki z wędzonego łososia. Jako, że staram się urozmaicać posiłki i cięgle wymyślam nowe dania
Rozpustne gotowanieDziś mam dla Was Kochani przepis na pyszne, rozpływające się w ustach mięso. Istotą przygotowania tego dania jest długie duszenie mięsa w passacie
Rozpustne gotowanieRyby to bardzo ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną
Kuchnia BeatyGreckie placuszki tiganites były znane już blisko 2600 lat temu. Receptura uległa zapewne zmianie i może odmiennie wyglądać w kilku źródłach. Niby zwykłe naleśniczki, ale mają
Chocolate Muffin BlogJak raz coś posmakuje to ciężko przestać wymyślać nowe wersje :) Tak stało się z gotowanym serniczkiem bananowym . Dziś zapraszam na wersję jagodową w pięknym, fioletowym kolorze
Chocolate Muffin BlogNa blogach i straganach króluje bób (podstawowe wiadomości na jego temat znajdziecie tutaj - bób garść przydatnych informacji ). Gdy już się nim przejecie i nie będziecie wiedzieli
Powiedz dietom nieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Galettes to bretońskie gryczane naleśniki. Te naleśniki są bretońskim daniem regionalnym (jak nasz bigos, czy pierogi). Serwuje się je w …
My Blueberry CornerW te upalne dni zawsze mam ochotę na danie lekkie i szybkie w przygotowaniu. Nikomu nie chce się stać nad kuchenką i dogrzewać się ciepłem przygotowywanych
Pyza i SurówkaZawsze się zastanawiałam jak to jest pracować na etacie, od poniedziałku do piątku, i z utęsknieniem wyczekiwać weekendu. Weekendu, kiedy wszyscy się bawią, spotykają z przyjaciółmi
W kuchni KatieNiedawno przygotowywaliśmy łososia na grillu ogrodowym , dzisiaj zrobimy to samo w warunkach domowych na patelni grillowej. Tak jak pisaliśmy w poprzednim artykule, najważniejsze zasady pozostają takie
Kulinarna Pokusa