Nie wiem jak u Was, ale u mnie od dłuższego czasu biało. Śniegu jest naprawdę dużo. Pada i pada, a jak przestanie
Rozpustne gotowaniePyszny! Idealny do naleśników, kanapek, ciast. Mi posłużył jako nadzienie do ciasteczek. Idealnie się sprawdził, bo jest gęsty i nie wypływa. Dodatek skórki
Rozpustne gotowanieLangos, czasami zwany Langoszem, to pyszny, drożdżowy chlebek smażony na tłuszczu, podawany najczęściej z sosem czosnkowym lub śmietaną, czasami w towarzystwie warzyw, mięs
Rozpustne gotowaniePyszne, puszyste bułki z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków. Ich zaletą oprócz idealnej konsystencji jest to, że długo zachowują świeżość. Jest to oryginalny
Rozpustne gotowaniePyszne, szybkie danie kuchni indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na
Rozpustne gotowaniePyszne, puszyste i mięciutkie bułki pszenne, idealne na kanapki. Swą wyjątkowość zawdzięczają dodatkowi jogurtu naturalnego, który sprawia, że bułki są wilgotne i długo
Rozpustne gotowanieOstatnio nastawiłam zakwas żytni na chleb, ładnie pracował przez cztery dni, więc przyszedł już czas na upieczenie chleba. Właśnie rośnie. Za dwie godziny
Rozpustne gotowanieWczoraj na śniadanie usmażyłam pancakes (pankejki:) takie tradycyjne, podane ze słodkim korzennym, złotym syropem . Jeśli lubicie śniadania na słodko, to bardzo polecam
Rozpustne gotowanieOd ubiegłej niedzieli zmagam się z chorobą. Jak już udało mi się wyjść z grypy i pokonać zapalenie oskrzeli (pomocny okazał się
Rozpustne gotowanieNie ma nic lepszego od jeszcze ciepłego, pachnącego, drożdżowego ciasta. A jeśli dodatkowo jest ono mięciutkie, puszyste, delikatne, pysznie nadziane, to już w
Rozpustne gotowaniePamiętam, że jak byłam dzieckiem chodziliśmy z babcią po świeże pieczywo do małej, niepozornej piekarni, w której półki uginały się od świeżego, pachnącego
Rozpustne gotowanieJak widać zaczynam przygotowania do Wielkiej Nocy. W tym roku, ku uciesze najmłodszego członka naszej rodziny, upiekłam zajączki z maślanego ciasta drożdżowego. Synek
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam na kolejnego drożdżowego zawijańca, a mianowicie na Kringel, czyli estoński warkocz. Ciasto jest puchate, słodkie, maślane, czyli idealne. Nadzienie z orzechów
Rozpustne gotowanieŚwięta Wielkanocne zawsze były hucznie obchodzone, o wiele bardziej niż Boże Narodzenie. Śniadanie Wielkanocne zaczynało się po rezurekcji i trwało baaardzo długo
Rozpustne gotowanieTo ciasto jest ostatnio bardzo popularne, robiłam je już kilka razy i muszę przyznać, że jest pyszne. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie
Rozpustne gotowanie