My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasolka szparagowa to bardzo wdzięczne i smaczne warzywo dostępne przez sporą część roku. Najlepsza jest w lato gdy dojrzewa w …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od czasu wyjazdu do Rzymu, moim ulubionym daniem na upalne dni jest bruschetta z pomidorami. Ta świeża, lekka przekąska podawana …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pamiętam to danie z młodości. Moja mama często przygotowywała bigos z kabaczka. Właśnie teraz, w sierpniu, kabaczki i pomidory są …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" W sierpniu cukinia rośnie w ogrodzie hurtowo i w tym czasie przygotowuję z niej różne dania. Z większych i starszych …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubicie masło orzechowe? Teraz możecie je przygotować sami, w domu. Te kupne zawierają od 65% (Feliks) do 95% (Mcennedy) orzechów …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejna odsłona kolorowej, aromatycznej kuchni meksykańskiej. Quesadillas to danie bardzo sycące i smaczne. Porcja na 8 porcji Składniki: 2 łyżki …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Crêpes Suzette to wybitnie smaczne i najbardziej znane francuskie naleśniki. Smaży się je cieniutkie, później zanurza w gorącym pomarańczowym sosie. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Schab pieczony, nadziany polędwiczką pierwszy raz przygotowałam na komunię najstarszego syna. Od razu zrobił furorę. Składniki: ok. 1200 g schabu …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …
My Blueberry Corner