kolacja - 33757 przepisów (strona:1825/2251)

Fasolka szparagowa – mrożona 122

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasolka szparagowa to bardzo wdzięczne i smaczne warzywo dostępne przez sporą część roku. Najlepsza jest w lato gdy dojrzewa w …

My Blueberry Corner
Grzanki z pomidorami (Bruschette al pomodoro) 165

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Od czasu wyjazdu do Rzymu, moim ulubionym daniem na upalne dni jest bruschetta z pomidorami. Ta świeża, lekka przekąska podawana …

My Blueberry Corner
Bigos z kabaczka 129

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pamiętam to danie z młodości. Moja mama często przygotowywała bigos z kabaczka. Właśnie teraz, w sierpniu, kabaczki i pomidory są …

My Blueberry Corner
Placki z cukinii 150

My Blueberry Corner by "jagodzianka" W sierpniu cukinia rośnie w ogrodzie hurtowo i w tym czasie przygotowuję z niej różne dania. Z większych i starszych …

My Blueberry Corner
Rydze smażone na maśle 145

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …

My Blueberry Corner
Smażone zielone pomidory (Pomodori Verdi Fritti) 128

My Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …

My Blueberry Corner
Quiche z cukinią, pomidorkami i trzema serami 165

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia

My Blueberry Corner
Marynowane podgrzybki 130

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …

My Blueberry Corner
Domowe masło orzechowe 98

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubicie masło orzechowe? Teraz możecie je przygotować sami, w domu. Te kupne zawierają od 65% (Feliks) do 95% (Mcennedy) orzechów …

My Blueberry Corner
Zapiekanka z porami 124

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …

My Blueberry Corner
Quesadillas z wołowiną 129

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejna odsłona kolorowej, aromatycznej kuchni meksykańskiej. Quesadillas to danie bardzo sycące i smaczne. Porcja na 8 porcji Składniki: 2 łyżki …

My Blueberry Corner
Empanadas z wołowiną 163

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …

My Blueberry Corner
Naleśniki Suzette (Crêpes Suzette) 159

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Crêpes Suzette to wybitnie smaczne i najbardziej znane francuskie naleśniki. Smaży się je cieniutkie, później zanurza w gorącym pomarańczowym sosie. …

My Blueberry Corner
Schab nadziewany polędwiczką 155

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Schab pieczony, nadziany polędwiczką pierwszy raz przygotowałam na komunię najstarszego syna. Od razu zrobił furorę. Składniki: ok. 1200 g schabu …

My Blueberry Corner
Bigos 140

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …

My Blueberry Corner