Zapraszam was dziś na jesienny szybki pudding ryżowy z karmelizowaną śliwką. Uwielbiam takie połączenie smaków. Przeważnie, tak jak i w tym wypadku, są to pomysły bardzo
Słodkie okruszkiTradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETajskie smaki bardzo przypadły nam gustu. Połączenie trawy cytrynowej, chilli, imbiru, limonki, kolendry i mleka kokosowego poznaliśmy już przy okazji robienia błyskawicznej i wegańskiej Curry laksy
Moja DelicjaSzybkie, proste a jakże smaczne kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej! Zawierają mnóstwo warzyw, a dodatek pesto z rukoli i żółtego sera nadaje bardziej wykwintnego smaku
JaglusiaKARMELIZOWANA BRUKSELKA Z DYNIĄ, orzeszkami pekan i suszoną żurawiną to... Artykuł Karmelizowana brukselka z dynią pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKolacyjka dziś będzie wyśmienita , bardzo smaczna i uważam , że lekka.Uwielbiam tuńczyka z puszki ,a w jajach to już kcham po prostu. Każdy z nas ma jakiegoś
Różowa kuchniaTarty chyba nie da się zepsuć? Piekę je od dawna i jeszcze nie było takiej, która nie była smaczna. Dzisiejsza tarta należy do tych najlepszych wśród
Codziennik KuchennySezon na bób i młode ziemniaczki w pełni. Zajadamy się nim każdego dnia, podanymi z masłem i koperkiem. Dzisiejsza sałatka jest smakowitym połączeniem ziemniaków i bobu
Codziennik KuchennyEzogelin jest lekką, a jednocześnie sycącą, gęstą zupą. O charakterze zupy decyduje dodatek mięty, ostrej papryki, kuminu i soku z cytryny. Dzięki zestawieniu soczewicy i bulguru
Codziennik KuchennyMoje nowe odkrycie - chłodnik z awokado. Delikatny w smaku z nutami ogórka, cytryny i czosnku. Chłodnik ma konsystencję aksamitnego musu, co sprawia, że zupa ma bardzo
Codziennik KuchennyPaszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły
Codziennik KuchennyPrzepyszne przetwory na zimę są specjalnością moich rodziców. Tradycja rodzinna nie ginie, skrzętnie spisuję te przepisy i staram się dorównać kunsztowi rodzicieli;) Sałatka z ogórków należy
Codziennik KuchennyChili sin carne, to chili bez mięsa. Wegetariańska wersja chili jest bardzo aromatyczna i o wiele mniej kaloryczna niż jej klasyczne wydanie ( przepis tutaj ). Pamiętajcie, aby
Codziennik KuchennyKomosa ryżowa (quinoa) niepozornie wyglądająca kaszka zaliczana jest do produktów superfoods. Quinoa nie dość, że wybitnie prozdrowotna, jest również bardzo smaczna. Nikogo kto spróbował tej kaszy
Codziennik KuchennySezon na pomidory w pełni. Na straganach jest duży ich wybór: czerwone, różowe, zielone, czerwono-brązowe, żółte, pomarańczowe, w różnych kształtach i rozmiarach. Wow! Ta różnorodność
Codziennik Kuchenny