Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance 354Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam
Karo in the Kitchen
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 205Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym to wyjątkowe danie. Dlaczego? Dlatego, że jest wyjątkowo sycące, wyjątkowo dobre i
Moja Delicja
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z SEREM 193Składniki: ciasto: 2 szklanki mleka spożywczego 2% 2 szklanki mąki orkiszowej 1 jajko 1 łyżka cukru szczypta soli 1 łyżka oleju 1/2
Prosto i Smacznie z Anetą
Omlet kokosowy z borówkami 230Omlet na bazie mąki kokosowej, z ubitymi białkami, dzięki czemu jest tak puszysty i wilgotny. Taki posiłek idealnie sprawdzi się wtedy, gdy nie mamy czasu na
Chocolate Muffin Blog
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 211PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI Sezon bobowy rozpoczęty! Tak!!! Uwielbiam sezonowe warzywa, a co za tym idzie bób. Nawet w najprostszej postaci, po prostu ugotowany
Martyna Cooks
Kukurydza po meksykańsku – Elote. Pieczenie kukurydzy 303Proszę państwa, jaki TO jest smak! Dawno nic mnie tak kulinarnie nie strzeliło w twarz i nie kazało popatrzeć na składniki/produkty od nowa, inaczej, z
Karo in the Kitchen
BAKŁAŻAN FASZEROWANY AROMATYZOWANĄ KASZĄ BULGUR 247BAKŁAŻAN FASZEROWANY może być przygotowywany w wielu wersjach – zarówno... Artykuł BAKŁAŻAN FASZEROWANY AROMATYZOWANĄ KASZĄ BULGUR pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Sałatka ” Selercia „ 205Sałatka ” Selercia „ Cholercia , dzisiaj będzie selercia , bo zabrakło ziemniaków " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróży
PIECZONE KAWAŁECZKI SCHABU Z WARZYWAMI 206Składniki: plaster schabu wieprzowego ok. 100 g sól, pieprz, kurkuma, chili, kminek - lub dowolne ulubione przyprawy 5-6 pomidorków koktajlowych ok. 100 g kilka plasterków czerwonej
Vroblewska-fitlife
RISOTTO Z CUKINIĄ I FETĄ 302Risotto to klasyk włoskiej kuchni. My proponujemy Wam kremowe RISOTTO... Artykuł RISOTTO Z CUKINIĄ I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Kwiatuszki z kiełbasek i ciasta francuskiego 195Takie kwiatuszki to smaczna, szybka i ładnie wyglądająca przekąska. Idealnie smakują z ulubionym sosem lub świeżymi warzywami. Możecie użyć dowolnych kiełbasek, pamiętając aby były długie i
Di gotuje
Pasta z makreli, serka i rzodkiewki 231Bardzo lubię wędzoną makrelę, dlatego też często gości na moim stole, czasami w tej najprostszej i tradycyjnej formie (czyt. chleb-makrela-kapka majonezu-suszona cebulka), jednak
Kraina Miodem Płynąca
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 175KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z
Martyna Cooks
Bananowe placuszki 226Na dzisiejsze śniadanie proponuję placuszki bananowe, przygotowane na maślance. Oto przepis jak w krótką chwilę przygotować pyszne śniadanie: Placuszki bananowe Składniki: 2 banany, 2 jajka, 3/4
paapilotkaa
Grzanki z twarożkiem, masłem orzechowym, miodem i ostrą papryką 205Śniadanie nie musi być nudne - przekonuję Was o tym przy każdej okazji. Przy niewielkim wysiłku i odrobinie dobrych chęci można je tak komponować, że stają się
Codzienna kuchnia niecodzienna