Chrupiąca FOCACCIA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, BOCZKIEM I FETĄ to nasza... Artykuł Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To
Martyna CooksWczoraj na obiad były tortille z usmażonym na złoto kurczakiem, chrupiącymi, świeżymi warzywami oraz domowym sosem czosnkowym. Lubimy od czasu do czasu wracać do tego
Simply FoodDziś zapraszam Was na owsiano ryżowy omlet z owocami. Lekki, smaczny i pożywny. Do tego troszkę koloru w postaci owoców. Po takim śniadaniu uśmiech od razu
Słodkie okruszkiKolejny przepis na tak zwane finger food, czyli KRAKERSY Z... Artykuł Krakersy z buraczanym pesto, kozim serem i orzeszkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENa jesienne poranki nie ma złotego środka... chyba, że jest to pełna miseczka ciepłej, kremowej jaglanki. Czekoladowa wersja smakuje jeszcze lepiej niż klasyczna na mleku. Jest
Chocolate Muffin BlogMoje kolejne grzybowe odkrycie dzięki Ekologicznym Pieczarkom z Dąbrówki :) Tym razem mieli w ofercie nameko, który ponoć zawiera dużo związków mineralnych i witamin zwłaszcza z grupy
Quinoa Raz!Z reguły wszelkie gotowe produkty omijam szerokim łukiem. Ale ostatnio pojawiły się w sklepie świeże, włoskie tortellini, o zadziwiająco dobrym składzie. Bez substancji konserwujących, bez utwardzanych
Moja DelicjaPożywna, sycąca sałatka z kaszy quinoa (komosy ryżowej) z pieczoną dynią i marchewką, wymieszana dressingiem paprykowym z nutą pomarańczy. Do tego pikantne i chrupiące jabłko z
Moja DelicjaPIECZONA OWSIANKA Z GRUSZKĄ I ORZECHAMI to wariacja tradycyjnie gotowanych płatków... Artykuł Pieczona owsianka z gruszką i orzechami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETo moje popisowe jesienno - zimowe danie. Taki makaron bardzo często robię na obiad. Czasem w wersji "zapiekanka" - wtedy przygotowuję całość dzień wcześniej i przed podaniem odgrzewam
babka w formieSezon na cukinie w pełni, więc aż żal byłoby tego nie wykorzystać. Na pierwszy ogień poszła cukinia faszerowana mięsem mielonym. To sycący i pyszny pomysł
Simply FoodZwykle domową pizzę robiliśmy na grubszym cieście z dużą ilością farszu, jednak ostatnio naszła mnie ochota na cieniutkie ciasto z lekkimi dodatkami. Poszperałam w internecie
Simply FoodZauważyłam, że ostatnio dość często na blogach kulinarnych pojawiają się przepisy na jajka zapiekane w bułce. U nas w domu śniadanie w takiej formie po
Simply FoodTakie naleśniki to nieskomplikowany, a na prawdę smaczny pomysł na obiad. Zdaję sobie sprawę, że parówki nie są może zbyt zdrowym i wartościowym produktem, ale
Simply Food