Pierś z indyka z warzywami z woka 258W poszukiwaniu zapachów i smaków uczę sie jak kombinować tak, aby ze składników, które są dostępne w kuchni wykreować coś nowego. Kombinowanie i łączenie składników odbywa
Kuchnia smaków
Pide z mięsem mielonym (Pide mit Hackfleisch) 190Kochani! W czasie moich wielkich i małych podróży po Niemczech trafiłam pewnego razu do tureckiej knajpki w centrum Frankfurtu - Bayram. Mimo dość późnej pory ruch w
Kuchnia smaków
Tortilla ze szpinakiem i fetą 182Jeszcze jedna propozycja na dziś i na szybko. Tortilla ze szpinakiem i serem feta. U mnie zniknęła tak szybko, że nie zdążyłam sosu zrobić. Ale w
Kuchnia smaków
Zawijańce z cukinią 236Kochani, mamy dla Was dziś szybką propozycję na obiad bądź obiadokolację, jak kto woli. Danie lekkie, szybkie do zrobienia, dietetyczne i sycące. To danie zachwyciło nie
Kuchnia smaków
Pizza Agnieszki 210Jeśli szukacie pomysłu na przyjęcie urodzinowe dla Wszego dzieciaczka, to gwarantuję, że pizza wprawi w zachwyt wszystkich małych gości, a urodzinowe przyjęcie będzie długo wspominane przez
Kuchnia smaków
Serowe paluszki 341Serowe paluszki Nie wszystkie dzieci lubią paluszki rybne , ale wszystkie kochają paluszki serowe , to stwierdzenie można zaryzykować . Chociaż mój młodszy syn do czwartego roku życia nienawidził
Ogrodnik w podróży
IMBIROWE PURE Z MŁODEJ MARCHEWKI 274Aksamitne PURE Z MŁODEJ MARCHEWKI z odrobiną imbiru będzie doskonałym... Artykuł IMBIROWE PURE Z MŁODEJ MARCHEWKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
OMLET Z BOBEM 198Bób...znienawidzony przeze mnie w dzieciństwie, teraz przeżywa w moim domu renesans, Dziś na śniadanko proponuję omlet z bobem, pomidorkami cherry, serem typu greckiego i świeżą
Z Majeczką w kuchni
Pasztet z Perliczki 271Składniki ok 1,5 kg perliczki 350 g wątróbki z indyka 2 cebule pół lampki czerwonego półwytrawnego wina 4 ząbki czosnku 1 bułka kilka listków szałwii
Gaździnka warzy
ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY 237Wiosenna, zielona zupa: ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY zachwyca subtelnym smakiem i... Artykuł ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Leczo 263Leczo, to chyba z najpopularniejszych potraw jednogarnkowych, która zadomowiła się w naszej kuchni. I zapewne co dom, to inny przepis na leczo. Czy jednak to nasze
Jacob Tastes
Frittata ze szpinakiem i wędzonym łososiem 237https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo
Di gotuje
Szkockie jaja 239Szkockie jaja Jaja po szkocku to potrawa sięgająca swymi korzeniami okolic roku 1700 , choć różnie podają poszczególne źródła . Doprawiane w dość dowolny sposób ( z dodatkiem ziół
Ogrodnik w podróży
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW 266SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Kebab ormiański 332Kebab ormiański jest czymś zupełnie różnym od znanych nam kebabów tureckich które w wersjach, z regóły gorszych niż lepszych, zalały nasz kraj jako przystepny i szybki
sierotka maRysia w kuchni