OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET Sezon grzybowy w pełni, wśród grzybów kurki! Danie obiadowe z kurkami już było, teraz czas na śniadanie. A jak śniadanie to
Martyna CooksOsoby na diecie redukcyjnej często wykluczają ze swojej diety wieprzowinę, która kojarzy im się z mięsem tłustym, kalorycznym. A niekoniecznie musi tak być. Polędwiczki wieprzowe to
W kuchni KatieSałatka z dziczyzną, prawdziwkami i czerwoną komosą ryżową wyszła super, lubię takie połączenia tematyczne ;) Udało mi się kupić comber dojrzewający z sarny, polecam jak gdzieś spotkacie
Quinoa Raz!Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej
Humanistka w kuchniNajlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko
Karo in the KitchenZa kilka dni kolejne Mistrzostwa Burgerowe Food Trucków, w których znowu będę miał przyjemność być sędzią :) Przy tej okazji zacząłem wspominać, jak to rok temu byłem
Parowar FacetaSkładniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej 15 dag sera żółtego (edamski) 1 ogórek kiszony 1 żółta papryka 1 jabłko 1 czerwona cebula około
Qchnia po prostuCzy Wy też miewacie dni, kiedy kompletnie nie chce się Wam gotować, a jednak trzeba rodzinę nakarmić? Mnie się to zdarza, a wtedy jedynym sposobem, by
babka w formieTOFU Z BAKŁAŻANEM W SOSIE TERIYAKI to szybki i pyszny... Artykuł Tofu z bakłażanem w sosie teriyaki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBurak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWygląda jak płynna czekolada, ale to wymyślony przeze mnie sos z czarnego czosnku, który doskonale komponował się ze smakiem jeżyn. Okazuje się, że sałatka wcale nie
Quinoa Raz!Właśnie rozpoczął się sezon na paprykę! Dlatego PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI... Artykuł Pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESyta, kremowa, zawiesista i aromatyczna. Gęsta zupa – konsystencją plasuje się gdzieś na pograniczu zupy i treściwego gulaszu. Ze składników dostępnych bez problemu i przez cały rok
Karo in the KitchenSkładniki: 1 mała cukinia 1 świeża czerwona papryka 1 mały brokuł 1 średnia cebula 1 łyżka oleju kilka plastrów sera (u mnie oscypek) 8 jajek 2
Prosto i Smacznie z AnetąDziś zapraszam Was na delikatne placuszki serowe z wiśniowym dżemem. Dla matki nie ma nic piękniejszego niż zadowolone buźki maluszków z radością jedzące śniadanie. A tak
Słodkie okruszki