kolacja - 33757 przepisów (strona:1676/2251)

OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 173

OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET Sezon grzybowy w pełni, wśród grzybów kurki! Danie obiadowe z kurkami już było, teraz czas na śniadanie. A jak śniadanie to

Martyna Cooks
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 213

Osoby na diecie redukcyjnej często wykluczają ze swojej diety wieprzowinę, która kojarzy im się z mięsem tłustym, kalorycznym. A niekoniecznie musi tak być. Polędwiczki wieprzowe to

W kuchni Katie
Leśna sałatka z czerwoną quinoą 173

Sałatka z dziczyzną, prawdziwkami i czerwoną komosą ryżową wyszła super, lubię takie połączenia tematyczne ;) Udało mi się kupić comber dojrzewający z sarny, polecam jak gdzieś spotkacie

Quinoa Raz!
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 262

Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej

Humanistka w kuchni
Risotto z boczkiem i zielonym groszkiem 266

Najlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko

Karo in the Kitchen
Burger z parowaru 339

Za kilka dni kolejne Mistrzostwa Burgerowe Food Trucków, w których znowu będę miał przyjemność być sędzią :) Przy tej okazji zacząłem wspominać, jak to rok temu byłem

Parowar Faceta
Sałatka z kaszą gryczaną 204

Składniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej 15 dag sera żółtego (edamski) 1 ogórek kiszony 1 żółta papryka 1 jabłko 1 czerwona cebula około

Qchnia po prostu
makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym, czyli obiad błyskawiczny 500

Czy Wy też miewacie dni, kiedy kompletnie nie chce się Wam gotować, a jednak trzeba rodzinę nakarmić? Mnie się to zdarza, a wtedy jedynym sposobem, by

babka w formie
Tofu z bakłażanem w sosie teriyaki 287

TOFU Z BAKŁAŻANEM W SOSIE TERIYAKI to szybki i pyszny... Artykuł Tofu z bakłażanem w sosie teriyaki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kanapki z burakiem, fetą i rukolą 247

Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka z jeżynami, czarną quinoą i sosem z czarnego czosnku 212

Wygląda jak płynna czekolada, ale to wymyślony przeze mnie sos z czarnego czosnku, który doskonale komponował się ze smakiem jeżyn. Okazuje się, że sałatka wcale nie

Quinoa Raz!
Pasta z pieczonej papryki 260

Właśnie rozpoczął się sezon na paprykę! Dlatego PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI... Artykuł Pasta z pieczonej papryki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cullen skink – szkocka kartoflanka z wędzoną makrelą 168

Syta, kremowa, zawiesista i aromatyczna. Gęsta zupa – konsystencją plasuje się gdzieś na pograniczu zupy i treściwego gulaszu. Ze składników dostępnych bez problemu i przez cały rok

Karo in the Kitchen
FRITTATA Z WARZYWAMI 148

Składniki: 1 mała cukinia 1 świeża czerwona papryka 1 mały brokuł 1 średnia cebula 1 łyżka oleju kilka plastrów sera (u mnie oscypek) 8 jajek 2

Prosto i Smacznie z Anetą
Delikatne placuszki serowe z wiśniowym dżemem 167

Dziś zapraszam Was na delikatne placuszki serowe z wiśniowym dżemem. Dla matki nie ma nic piękniejszego niż zadowolone buźki maluszków z radością jedzące śniadanie. A tak

Słodkie okruszki