Zwykle dorsz mi się rozsypuje na patelni, tzn. kiedy chcę go wyjąć z patelni nie jest taki zwarty i jędrny, aby móc go ładnie podać. No
AZgotuj!Ostatnio często robię wędliny z szynkowaru są zdrowsze, wiem co do nich daję a przede wszystkim smakują rodzinie.Dzisiaj zrobiłam z kurczakiem suszonymi pomidorami i pieczarkami, taka
Sama słodycz i szczypta chiliNajważniejsze jest jak zaczniecie dzień! FRITTATA Z GRZYBAMI I CEBULĄ... Artykuł Frittata z grzybami i cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPapryka faszerowana dynią i mielonym mięsem Dzisiaj musiałam zerwać kilka mało dojrzałych dyń, a one nie są jakieś hiciarskie kulinarnie , tak więc włożyłam je do farszu
Ogrodnik w podróżyTradycyjna izraelska SHAKSHUKA, czyli smażone jajka w gęstym, pomidorowym sosem... Artykuł Shakshuka pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJedna z najsmaczniejszych sałatek jakie można przygotować. Gyros sałatka to warstwowa sałatka z kurczakiem doprawionym przyprawą "gyros". Składniki w tej sałatce układamy warstwami i trzeba pamiętać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca
Karo in the KitchenDomowe KNEDLE ZE ŚLIWKAMI to jeden z ulubionych obiadów naszego... Artykuł Knedle ze śliwkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBułki nie muszą być podstawą zwykłej kanapki. Same mogą stać się nośnikiem wspaniałych aromatów. Dziś przygotujemy właśnie takie pieczywo. 400g. mąki przennej ok. 10g. dorżdży instant
MarcinChefDziś zapraszam Was na coś pysznego i zdrowego – quinoa pudding. Zdrowy pudding czekoladowy na bazie quinoa (komosy ryżowej), to mój hit ostatnich dni. Jem go
Słodkie okruszkiKrótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do
Karo in the KitchenNie wszystkie dzieci "rwą się" do jedzenia i czasami ciężko zachęcić je do zjedzenia czegokolwiek... Niektóre mają też ograniczenia zdrowotne i zjedliby wszystko, lecz niestety... nie
Di gotujeWitam Was serdecznie! Jako stały uczestnik ;-) konkursów kulinarnych nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności i nie wystartować w konkursie organizowanym na durszlak.pl z marką Lubella. Temat
SMYKWKUCHNINie ma nic lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej
MarcinChefJedliście kiedykolwiek sos z nerkowców? Jeśli nie, to musicie to zrobić! Jest delikatny, kremowy, o lekkiej nucie kokosa. W przepisie użyłam makaron zrobiony z mąki ryżowej
Jaglusia