W maju zapraszam do przygotowania pysznych Ruchanek Kociewskich. Są to drożdżowe placuszki, które piecze się od dawna na Kociewiu. Przepis pochodzi z odcinka 2 serii Poszukiwacze
Codziennik KuchennyPradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza
Codziennik KuchennyOd dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki. Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając
Codziennik KuchennyChłodnik litewski, to jedna z charakterystycznych potraw Podlasia. Kwaskowa, lekko słodka, podawana na zimno - idealna na upały. W czerwcowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotowywać
Codziennik KuchennyW czerwcu w kuchni Regionalnych Smaków przygotowałam Chłodnik litewski - zupę dobrą na upały, pełną młodych, chrupiących warzyw i aromatycznej zieleniny. Przepis na tą zupę zapożyczyliśmy od
Codziennik KuchennyCały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P Na szczęście rodzina
Codziennik KuchennyKotlety sojowe „Jing-jang” Fajna wegetariańska potrawa , która na stałe zagościła w naszej mięsożernej rodzince . Nawet w najśmielszych snach , nie śmiałam podejrzewać ,że ulubioną
Ogrodnik w podróżyUdźce kurczaka długo duszone w sosie pomidorowym, z dodatkami w postaci pikantnej kiełbaski chorizo, kalafiora i dyni. Doprawione mieloną kolendrą, szczyptą szafranu i nasionami kopru włoskiego
cool and mintyFASZEROWANE PIECZARKI PORTOBELLO są doskonałym pomysłem na szybką przekąskę w czasie... Artykuł Faszerowane pieczarki portobello pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS Dobry burger nie jest zły, nie trzeba wydawać bajońskich sum na jedzenie na mieście, spokojnie można zrobić pyszne burgery w domu. Sprawa
Martyna CooksOstatnio dzięki firmie Serowar.pl przygotowałam taki pyszny i prosty serek podpuszczkowy na bazie mleka koziego, dodałam do niego ziarna czarnuszki i płatki chilli. Domowy ser ze
Bajeczna KuchniaTradycyjny BARSZCZ UKRAIŃSKI na aromatycznym i pełnym smaku rosole z... Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKotlety z kaszy jaglanej i brokułu – pyszności, które koniecznie musicie wypróbować! :) Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu – Składniki: 100g kaszy jaglanej (+ 1 łyżka soli
Kulinarne PrzebojeKilka informacji, aby w pełni rokoszować się smakami serów: 1. Temperatura sera - wyjmij ser na godzinę przed spożyciem, aby był w pokojowej temperaturze. Wtedy będzie
AZgotuj!Cześć Wam! Nie wiem jak u Was, ale u mnie dzisiaj za oknem totalna szarość i deszcz. Siąpi od rana non stop mżawka, a wczoraj było
SMYKWKUCHNI