kolacja - 33757 przepisów (strona:1664/2251)

Frittata ze szparagami i pomidorami 202

Frittata to łatwa w przygotowaniu potrawa, nie wymaga tyle uwagi i umiejętności kucharskich co omlet;)  Jedząc  jajecznicę  czy  omlety rodzina komentuje: a

Codziennik Kuchenny
Wegeburgery z marchewką 197

Nie będę oszukiwać, jaglanka nie jest moją ulubioną kaszą. Jest tak mdła i nijaka, że pomysł zrobienia z niej kotletów nie zachwycał mnie. Na Jadłonomii, natrafiłam

Codziennik Kuchenny
Leczo z kiełbasą chorizo 211

Leczo gotuje się w wersji wegetariańskiej ( przepis tuta j) lub z dodatkiem kiełbasy. Do potrawy użyłam pikantnej kiełbasy chorizo, której smak dobrze komponuje się z duszoną

Codziennik Kuchenny
Szaszłyki z łososia 234

Łosoś jest pyszny w każdej postaci, najbardziej lubię upieczonego w piecu (przepis tutaj i tutaj ). Szaszłyki z łososia są nieco pracochłonne, ale warto się postarać, bo

Codziennik Kuchenny
Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański 197

Zupa kimchi pochodzi z kuchni koreańskiej, jest pikantnym kapuśniakiem przygotowanym na bazie kiszonej kapusty kimchi. Ma wyjątkowy pikantno-kwaśny smak, który zachwyci osoby lubiące ogniste potrawy

Codziennik Kuchenny
Quiche z grzybami. Placek z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi. 207

Grzybobranie, to narodowy sport Polaków. Mimo tegorocznej suszy, sezon udało się rozpocząć zebraniem koszyka grzybów. Część grzybów zamroziłam, a z pozostałych przygotowałam quiche z farszem grzybowo

Codziennik Kuchenny
Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem 255

Najczęściej gotuję zgodnie z porami roku. Jednak w takie paskudnie szare i deszczowe dni mam ochotę na nieco przekory i przygotowuję potrawę letnia oraz bardzo kolorową

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 218

Piróg biłgorajski tradycyjnie wypiekany jest na Lubelszczyźnie. Potrawa została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych woj. lubelskiego Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Jest  to wytrawny

Codziennik Kuchenny
Pyry z gzikiem 191

W lutym Regionalne Smaki goszczą na ziemi  wielkopolskiej, przygotowujemy przysmak  bardzo charakterystyczny dla tego regionu. Pyry z gzikiem , to gwarowa nazwa ziemniaków podawanych z

Codziennik Kuchenny
Larb (laab, lap, laap, larp). Sałatka z mieloną wieprzowiną. 292

Larb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 283

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej

Codziennik Kuchenny
Sałatka z kaszy gryczanej, soczewicy, rzodkiewki, groszku i marchewki 217

Sałatka z kaszy gryczanej, soczewicy i warzyw, to lekki i pożywny posiłek. Wystarczy ją przełożyć do słoika i posiłek na wynos gotowy. Można przygotować więcej sałatki

Codziennik Kuchenny
Cebularz 231

W ramach kwietniowych Regionalnych Smaków piekłam Cebularz, jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Składniki na 6 cebularzy: 25 dkg mąki pszennej 30 g

Codziennik Kuchenny
Piknikowa sałatka ziemniaczana 276

Co zabrać do jedzenia na piknik? Dziś proponuję przepis na sałatkę ziemniaczaną z ogórkami konserwowymi. To dobra potrawa do zapakowania w pojemnik na wyprawę w plener

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki. Zaproszenie. Ruchanki Kociewskie 246

W maju zapraszam do przygotowania pysznych Ruchanek Kociewskich. Są to drożdżowe placuszki, które piecze się od dawna na Kociewiu. Przepis pochodzi z odcinka 2 serii Poszukiwacze

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania