Składniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g
OliveandThymeSkładniki ciasto: 140 g zimnego masła 225 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 4-5 łyżek zimnej wody nadzienie: 3-4 główki czosnku 220 ml wody
OliveandThymeSkładniki 1 awokado 2 banany 2 kiwi sok z 2 mandarynek lub 1 pomarańczy sok z 1 cytryny 2 (lub do smaku) łyżki miodu Przygotowanie Awokado
OliveandThymeSkładniki dowolny makaron brokuły 150 g wędzonego boczku 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie lazur) sól, swieżo zmielony pieprz
OliveandThymeSkładniki makaron razowy- ok 300 g 2 bakłażany 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów 250 g ricotty parmezan oliwa tymianek, ulubione
OliveandThymeCo nasuwa Wam się na myśl jako pierwsze, kiedy pomyślicie o dzieciństwie? Mnie- jedzenie. Monotematycznie? Może trochę, ale wspólne posiłki są jedną z najważniejszych rzeczy w
OliveandThymeSkładniki 1 batat (ok 300 g) ok 70 g parmezanu + do posypania ok 70 g fety 1 czerwona cebula pół papryczki chili 1 łyżka suszonego czosnku
OliveandThymeSkładniki 20 g świeżych drożdży 375 ml mleka 600 g mąki pszennej (tortowej lub do wypieków drożdżowych)- w razie potrzeby nieco więcej 50 g cukru 80
OliveandThymePyszny i puszysty. Delikatny i chrupiący. Nieznośnie biały. Więc z zarodkami :) Moje Dzieci kochają go Miłością Dozgonną (przynajmniej na ten czas). My, wstydliwie przyznając, również :) I
OliveandThymeOd jakiegoś czasu moją głowę zaprząta głównie jedna myśl. Jak szybko mija czas... Patrzę na Zosię. Urodziła się zaledwie wczoraj. Dziś juz próbuje sama siadać, je
OliveandThymeSkładniki 4 bakłażany 3 ziemniaki 150 g fety 50 g startego parmezanu ok 3-4 łyżek bułki tartej (jeśli trzeba więcej/mniej)+ do panierowania 1 jajo
OliveandThymeSkładniki 1 awokado hass 2 banany ok 0,5-0,75kg truskawek sok z połowy cytryny opcjonalnie trochę miodu Przygotowanie Truskawki umyjcie i odszypułkujcie. Z awokado
OliveandThymeSkładniki 15 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 100 g mąki pszennej razowej 150 ml ciepłego mleka mleka 220 ml wody 2
OliveandThymeWiem skąd je znam. Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku. I do tego czosnek... Bułeczki idealne do
OliveandThymePróbowaliście pieczonego kalafiora? Tak, tak... Bajka. Pokochalismy go tak bardzo, że zjadamy go teraz przede wszystkim w takiej postaci. A ponieważ i tarty kochamy miłością ogromną
OliveandThyme