Składniki 115 g masła 2/3 szkl mąki gryczanej 1/3 szkl mąki pszennej (typ 650) 3/4 szkl cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2
OliveandThymeSkładniki 1 1/2 szkl mąki gryczanej 1 1/4 szkl wody 1 szkl mleka 2 jaja 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki roztopionego masła ewentualnie masło klarowane lub
OliveandThymeSkładniki ok 350 g pora ok 300 g (waga po obraniu) selera masło klarowane do smażenia 3 szkl wody gałązki tymianku (kilka), liście laurowe sól morska
OliveandThymeSkładniki 250 g mąki pszennej + trochę do dosypania 1 opak (7 g ) suszonych drożdży 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml stopionego masła klarowanego + trochę do
OliveandThymeSkładniki ok 500 g selera opcjonalnie prażone, posiekane orzechy włoskie sos: 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy gruboziarnistej (francuskiej) 1 łyżka
OliveandThymeSkładniki 1/4 szkl mąki kukurydzianej 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 puszka
OliveandThymeSkładniki ok 400 g świeżego łososia 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku ok 100 ml białego, wytrawnego wina 100 g ricotty 100 g
OliveandThymeKomentarz oczywiście nie jest potrzebny. Jedna z naszych najlepszych. Dodatki? Freestyle. Improwizujmy więc: Składniki 2 szkl mąki pszennej+ trochę do podsypania stolnicy 3/4 szkl letniej
OliveandThymePrawie, bo w golasie nie ma fety. Ale z fetą jest jeszcze lepszy. Dla nas. A dla Was? :) Składniki 200 g kaszy gryczanej (np 2
OliveandThymeSkładniki ok 250 g makaronu brokuły 200 g mascarpone 50 g gorgonzoli 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej mięty sól, pieprz masło klarowane
OliveandThymeTo może być samodzielne danie (jest sycące!), ale może być również dodatkiem do obiadu (dziś u nas sąsiadował z dorszem). Pyszny. Chrupiący. Lekko słodkawy. Przekonał nawet
OliveandThymeSkładniki 1/2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szkl mąki pszennej 2/3 szkl wody gazowanej 2/3 szkl mleka 3-4 łyżki roztopionego masła 3 jaja szczypta soli
OliveandThymeNasz ulubiony typ ciasta. Drożdżowe? Zjadamy w każdej ilości. Nie dla nas torty, ciasta z kremem, ptysie. Proste, maślane, drożdżowe powala nas na kolana. I
OliveandThymeNajlepsza rekomendacja? Moje łobuzy zmiotły ją w kilka minut. Składniki 1 średnia wędzona makrela 1 ząbek czosnku 5-6 suszonych pomidorów 2-3 łyżki serka śmietankowego
OliveandThymeSkładniki pasta z makreli z tego przepisu jaja szczypiorek świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Zgodnie z tym przepisem przygotujcie pastę. Jaja ugotujcie na
OliveandThyme