Tajska zupa w kilkanaście minut :) Składniki: 800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry 1 litr wody lub bulionu warzywnego
SzczyptaSmaQSKŁADNIKI 400 g makaronu typu pappardelle 50 g masła 30 g suszonych pomidorów 20 g parmezanu 2 cytryny 10 listków bazylii s ó l
La grande e la piccola cuocaZawsze przygotowywałam zupę dyniową pikantną. tak przygotowałam ją pierwszy raz i tak już zostało... Ostatnio miałam okazję spróbować krem dyniowy lekko słodki i choć
Smaczne ZdroweFasolka po bretońsku to klasyk, który chyba każdy zna od dzieciństwa i który nigdy się nie znudzi (przynajmniej mi :p). W porze jesienno-zimowej to
Simply FoodBardzo prosty przepis na chlebek a'la pita dosłownie z 3 składników, bez użycia drożdży. A że zostało mi sosu meksykańskiego z poprzedniego dnia, postanowiłam zrobić
Kuchnia MagdaLenyCo zrobić z czerstwym pieczywem? Pomysł na czerstwe pieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne
SMYKWKUCHNIJesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyni ą i tuńczykiem zapiekana w aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżego tymianku to
La grande e la piccola cuocaRozpływające się w ustach, miękkie CARPACCIO Z OŚMIORNICY to lekka... Artykuł Carpaccio z ośmiornicy pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW ostatnich tygodniach najczęściej gotowaną przeze mnie zupą był czysty barszcz, który gotuję z dużej ilości czerwonych buraków. Ugotowane buraki postanowiłam wykorzystać do kolejnego dania i
Moja DelicjaPieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami Pyszne ! Tyle mogę powiedzieć , a do tego, ziemniaki , apetycznie wyglądają i obłędnie pachną . Jest to proste danie , a w zasadzie dodatek
Ogrodnik w podróżyTaka kolacyjka to pycha, pyszne ciasto i nadzienie. Z takiej porcji wychodzą takie trzy ogromne calzone. Ciasto na Calzone patrz Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami Możecie zrobić
Kuchnia PokoleńDziś polecam Wam przepis na pyszną i zdrową szarlotkową quinoa (komosę ryżową). Do komosy ryżowej przekonałam się już jakiś czas temu. Najbardziej lubię ją w formie
Słodkie okruszkiAle dzisiaj jest pysznie! Doskonale wiecie, że uwielbiam ryby i owoce morza. Ryby mogłabym jeść codziennie, i to w różnorodnej postaci, i pieczone, smażone, wędzone czy
SMYKWKUCHNIPieczona makrela po kreolsku Świeżą makrelę przyrządzałam po raz pierwszy , przyznaje się bez bicia . Jak ją wyczaiłam w sklepie byłam cała podekscytowana , zdobyczą . Wiele sobie obiecywałam
Ogrodnik w podróżyZapiekanka bardzo często gości w mojej kuchni, jest bardzo prosta do przygotowania i smaczna, możemy ją przygotować w każdej chwili. Do zapiekanki użyłam makaronu od firmy
Bajeczna Kuchnia