Wspominałam już, że jestem warszawskim słoikiem? Właśnie dzięki temu powstało danie które swoją barwą mogłoby podbić świat, a pomoc nieśliby smak i aromat. Drużyna idealna! Buraczki
Gawron w rosoleOstatni dzień listopada przywitał mnie płatkami śniegu. Trochę brakuje mi tej dziecięcej radości pojawiającej się na widok każdego wirującego puszka za oknem. Obowiązki wymagające dłuższych spacerów
Gawron w rosoleZapraszam Was na kolejny zdrowy pucharek warstwowy. Tym razem wzbogaciłam go o otręby pszenne (prażone). Całość jest naturalnie słodka, bez dodatku cukru. Taki pucharek doskonale sprawdzi
Słodkie okruszkiJeśli jesteście fanami placków na słodko to mam dla Was świetny przepis na placuszki z budyniem. Ja, gdy ich spróbowałam po prostu przepadłam. Delikatne, puchate
Simply FoodNiedzielny wieczór, wróciliśmy głodni i odrobinę zmarznięci, zbyt późno na słodkości i inne takie, a przydałoby się coś zjeść do winka i tak wymyśliłam tę o
Cynamonowe szczęścieZa oknem zima i mróz, więc na obiad warto zjeść coś rozgrzewającego. Co sprawdzi się lepiej niż kremowa zupa? Tym razem krem z cukinii z serem
Kuchnia w bieguPaluchy są bardzo mięciutkie, zioła prowansalskie nadają im wspaniałego smaku i aromatu. Stanowią doskonałą przekąskę, możemy je rónież zabrać do pracy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej
Bajeczna KuchniaKACZKA W MIODOWEJ GLAZURZE wymaga co najmniej doby, żeby dobrze... Artykuł Kaczka w miodowej glazurze z sosem winnym i grzybami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDzisiaj zapraszam Was na przepyszną sałatkę śledziową, gdzie w roli głównej prym wiedzie Mrs. Śledziowa z brzoskwinią i żurawiną - SEKO, jak i niesamowite połączenie smakowe z
SMYKWKUCHNIRyby górą! Kto może ich nie kochać? Zawierają wiele cennych składników odżywczych, minerałów i zdrowych tłuszczy, które są niezbędne w naszej diecie. Moją ulubioną rybą jest
JaglusiaZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI nieodłącznie kojarzy się z długimi, jesiennymi wieczorami.... Artykuł Jesienna zapiekanka z ziemniakami i boczkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWitajcie Kochani! Dziś przygotowałam cudowną pizzę z camembertem, orzechami włoskimi i miodem. Na pierwszy rzut oka, przynajmniej dla mnie, wypiek wcale nie przypomina
Rozpustne gotowanieBardzo dobre te naleśniki, zupełnie inna konsystencja jak na mleku. Bardzo miękkie i delikatne. Jak nie trzeba patrzeć na kalorie to bardzo polecam, ponieważ są naprawdę
Kuchnia PokoleńDziś przesyłam przepis prosto z ojczyzny quinoy ;) Nie mam tu zbyt dużo czasu na gotowanie, ale nie byłabym sobą, gdybym będąc w Peru, nie stworzyła czegoś
Quinoa Raz!Zupa pieczarkowa na domowym bulionie warzywnym z dodatkiem pieczarek . Sycąca i rozgrzewająca (szczególnie jeśli nie pożałujecie świeżo mielonego czarnego pieprzu). Idealna na chłodne dni. Jest to
Moja Delicja