glikemiczny [IG=7] i może być stosowany przez diabetyków, osoby cierpiące na insulinoodporność czy nietolerancję glukozy. Chałwowe bułeczki francuskie to moja trzecia autorska propozycja z tej serii. Poprzednie to Kokosowe bułeczki francuskie z chia i Bułeczki francuskie z migdałami . Przyznam, że gdybym miała wybierać, które z nich są najlepsze miałabym ogromny dylemat. Każde smakują inaczej – chałwą (czy sezamem), kokosem
mojewypiekiinietylkoBajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy 31. Szybkie pierniczki 32. Pralinki
Czerwona Porzeczkadrobnego cukru 0,5 łyżeczki soli 500 g mąki pszennej typ 500 Nadzienie: 100 g marcepanu 0,5 jajka * 2 łyżki miękkiego masła 1,5 łyżki cukru kokosowego 3/4 szkl wiśni z syropu lub kompotu (bez pestek) Lukier mleko cukier puder płatki migdałowe 0,5 jajka rozkłóconego z odrobiną mleka* Przygotowanie: Z wody, drożdży i szczypty cukru zrobić zaczyn, który
Ala piecze i gotujekremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 3 jajka ¼ szklanki śmietany
VioletoweKucharzeniewysoce bio przyswajalne zrównoważony profil białkowy niskokaloryczne niskotłuszczowe Sposób użycia Przygotowanie OMNI Superfoods jest bardzo proste. Wystarczy wymieszać 1-2 łyżki proszku z 350 ml wody lub wody kokosowej. Możesz także dorzucić 1-2 banany i garść owoców jagodowych, aby uzyskać bardziej treściwy posiłek. Co zyskujesz pijąc OMNI: dobrą kondycję utratę masy ciała energię oczyszczenie zdrowie witalność siłę
Zdrowie na języku :Pdużych kul mocy lub 10 małych: 30 suszonych daktyli 1/2 szkl. pestek słonecznika 2 łyżki nasion chia od Galeria Herbat (świetna cena!) 1/2 szkl. wiórek kokosowych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka płynnego miodu Sezam do obtoczenia Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 min. Do miski wrzucamy wszystkie składniki (łącznie z odsączonymi już daktylami) oprócz
Czarnawisienkatakiej formie: Składniki na 15 trufli: 0,5 szklanki surowych migdałów, 0,5 szklanki surowych orzechów włoskich, 0,5 szklanki surowych orzechów laskowych, 0,5 szklanki surowych płatków kokosowych, 0,5 szklanki surowego kakao w proszku, 5 suszonych moreli, 5 suszonych daktyli, 1/2 łyżeczki wanilii w proszku, 3-4 krople olejku pomarańczowego, 2 łyżki soku z pomarańczy. Wykonanie: Wszystkie
Jeść, by żyć w zdrowiuCalifornia dreamin" w wykonaniu Diany Krall, no po porostu poezja. Lubię też takie jesienne dania, jak ta zupa. Lekka, w egańska i s ycąca. Skladniki: -1 łyżeczka oleju kokosowego -1 l wody -800g dyni (waga po obraniu i oczyszczeniu) -2 marchewki -4 łodygi sera naciowego -3 pomidory -1 cebula -1 ząbek czosnku
Smakuj życie!oczywiście nie mogło takiej zabraknąć na pożegnanie dyniowego sezonu. Tym razem zupa jest na bazie pasty curry własnoręcznie przygotowanej. Właściwie to gdyby dodać mleko kokosowe zamiast zwykłej śmietanki, można by ją nazwać tajską. Miłośnicy takich zup na pewno docenią jej walory smakowe. Ja poza smakiem uwielbiam jej właściwości rozgrzewające. Składniki: – 3 łyżki pasty curry
To co kochamłyżeczki proszku do pieczenia Polewa • 1,5 szklanki cukru • 1/3 szklanki mleka • 300 g masła • 1 cukier waniliowy • 9 łyżek kakao • 3 łyżki wódki – • opakowania wiórków kokosowych 400 g Wykonanie: • Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. • Dodać miekkie masło i miód, zmiksować razem. • Na koniec wsypać mąkę z proszkiem
To co kochammasą serową. • Mocno schłodzony marcepan zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przemieszać z kakao. • Do masy serowej wmieszać marcepan i wiórki kokosowe. • Wyłożyć okrągłą tortownicę (26 cm średnicy) papierem do pieczenia, wysmarować masłem i wlać masę serową. • Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp
To co kochamdynia pieczona w piekarniku i zmiksowana) • 1 szklanka mąki ryżowej, może być każda inna • 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej • 1/3 szklanki oleju • 4 łyżki cukru z palmy kokosowej, może być zwykły • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany • 1/2 szklanki drobnych cukierków czekoladowych – choco chips Wykonanie: • Wymieszać
To co kochamskładników. Składniki: • 3 szklanki dyni startej na drobnych oczkach • 1,5 szklanki mąki gryczanej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru – u mnie z palmy kokosowej • 1/2 szklanki oleju • 2 jajka • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżeczka cynamonu • 1 płaska łyżeczki sody • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: • Wymieszać osobno mokre i suche
To co kochamMoja pasta tahini będzie wykorzystana do… ciastek francuskich. Gorąco polecam i życzę smacznego. Co jeszcze znajdziesz na blogu z sezamu? Chałwę domową z pistacjami Tahini Dip tahini Sezamki owsiano kokosowe Wydrukuj przepis The post Pasta tahini appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko