kokosowe - 19941 przepisów (strona:824/1330)

Smoothie bowl 219

szerokie pole do popisu. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 10 min 1 szklanka mrożonych owoców leśnych  1/2 szklanki pure z upieczonych buraków* 1/2 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, ryżowe, orzechowe) ew. zwierzęce 2 łyżki nasion chia *buraki pieczemy w folii ok 1 h, następnie obieramy Dodatkowo  dowolne owoce, nasiona, orzechy, jagody itp.  Przygotowanie: 1. Mrożone owoce, pure

Słodki Kompromis
Kakaowo-kokosowa owsianka z granatem 212

Czas przygotowania 15 min 3/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki płatków orkiszowych 2 łyżki nasion chia 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki syropu klonowego 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 granatu Do podania   jogurt naturalny garść dowolnych orzechów  garść suszonej żurawiny Przygotowanie: 1. W rondelku umieszczamy płatki, mleko, syrop klonowy, kakao i chia, zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy

Słodki Kompromis
Popcornowe muffiny z blendera 210

blenderze kielichowym lub przy użyciu blendera ręcznego, szybko bez brudzenia wielu naczyń, przepis można dowolnie modyfikować, zrobić muffiny z dodatkiem kakao można zamienić banany na miód lub cukier kokosowy jak kto lubi. Swoje papilotki pokolorowałam mazakami na czerwono :) żeby bardziej przypominały tradycyjne pudełko od popcornu :)  Składniki na ok 12 muffinek : 280 g patków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia

zdrowa vege kuchnia
Pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym 393

Uwielbiam pieczarki. Mogłabym jej jeść pod wieloma postaciami. Są wspaniałą bazą do sosów (polecam Wam sos na bazie mleczka kokosowego ), idealne do łazanek i wielu sałatek oraz jako samodzielna przekąska. Dziś zapraszam Was na pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym. Idealne na przyjęcie (zwiększcie ilość) lub od tak gdy mamy po prostu na coś ochotę Spróbujcie. Składniki: (na 8 sztuk

Słodkie okruszki
Złoty koktajl z kurkumą 140

żółto.   Składniki na 2 porcje: 1 duża pomarańcza 1 jabłko 1 banan 1 kłącze kurkumy 3- cm kawałek imbiru 1 szklanka wody mineralnej 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie szczypta czarnego pieprzu Wykonanie: obrać owoce, imbir i kurkumę na dno blendera wlać wodę, dopełnić pokrojonymi na mniejsze kawałkami owoców i zblendować do pożądanej konsystencji. Wypić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta na bakaliowym spodzie z domową masą krówkową, mango curdem i bezami z polewą karmelowo - orzechową 163

szklanki mleka pełnotłustego 1 szklanka cukru 1 laska wanilii lub 1 łyżka ekstraktu z wanilii Mango curd: 1/2 dojrzałego mango 1/2 soku z cytryny 2 żółtka 50 gram oleju kokosowego 50 gram cukru pudru Bezy: 2 białka 100 gram cukru pudru szczypta kurkumy Sos karmelowo- orzechowy: 2 łyżki gotowej masy krówkowej z przepisu powyżej 1 łyżka masła orzechowego szczypta soli

Mango Papaja
Świąteczny makowiec orkiszowy 262

makowej). Świąteczny makowiec orkiszowy  Ciasto: 450 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g mąki orkiszowej jasnej 4 dag świeżych drożdży 50 g masła (lub pół na pół z olejem kokosowym) 300 ml+3 łyżki mleka 50 g ksylitolu  1 łyżeczka cukru brązowego (cukier jest pożywką dla drożdży) 2 jajka łyżeczka soli Nadzienie: 200 g maku (zmielonego w blenderze

FitKot
Ciasto Kilimandżaro 141

biszkopt przekroić na pół. Na jedną połowę wyłożyć jabłka z galaretką, wyrównać, następnie masę budyniową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, np. taką KLIK i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Najpopularniejsze przepisy w 2016 128

Szybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem i dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym 8. Klasyczne ciastka owsiane z czekoladą The post

Cooking for Emily
Kleryżki 145

zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów. Składniki: 160 g kleiku ryżowego 3 jajka 150 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia dżem lub owoce do ozdobienia Wykonanie: Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. Dodaj jajka i schłodzone

Pysznie & Pięknie
Aloo gobi z młodych warzyw 182

inni świń, kolejni zwierząt w ogóle, a jeszcze inni cebuli. W niektórych miejscach, ze względu na gorący klimat, nie używa się mleka zwierzęcego, które szybko by się popsuło, tylko kokosowego. Do tego jeszcze dochodzą wpływy kolonialne. To właśnie dzięki nim powstało to danie. Choć też nie bezpośrednio. I tak. Zanim Portugalczycy po wyprawie Vasco da Gamy, przywieźli do Indii ziemniaki

Kryzysowa Książka Kucharska
Chatka Baby Jagi 532

kształt chatki. Delikatnie docisnąć aby wszystko ładnie się skleiło, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Potem polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować. Dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Racuszki z gruszką o smaku piernika 142

pszenna 2 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, drożdże suche 1 łyżeczka, jajko 1 szt, cukier waniliowy 1 opakowanie, gruszka 2 szt, przyprawa do piernika 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy

kulinarne odsłony pati
Muffinki sylwestrowe. Śmietankowe z krówką 162

łyżeczka sody szczypta soli niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 3 krople ekstraktu śmietankowego 1 żółtko 50 g masy krówkowej wiórki kokosowe do dekoracji wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą, solą.Następnie dodać wodę, olej, jogurt naturalny, żółtko i ekstrakt. Wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. Ja nie używałam miksera. Piekarnik nagrzać do 180 stopni

Ania i Marcin gotują
Makowiec z jabłkami na puszystym spodzie. 156

łyżka octu Masa makowa: puszka masy makowej 5 żółtek 4 duże jabłka 1,5 szklanki bakalii 0,5 szklanki manny Beza: 5 białek szczypta soli cukier waniliowy szklanka wiórek kokosowych Do masy makowej dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Mokre składniki na ciasto mieszamy z cukrem,  a następnie na raty wsypujemy suche

Dieta moja pasja