100ml wody i masłem orzechowym. Miksujemy na gładki mus. Dodatkowo: – 100g orzeszków ziemnych – 50g gorzkiej czekolady – 3 łyżki mleka (krowiego, sojowego..) – 1/2 łyżeczki masła/oleju kokosowego – 1/4 łyżeczki soli Orzeszki ziemne rozgniatamy na mniejsze i większe kawałeczki, mieszamy z solą. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z mlekiem i masłem/olejem. W słoiczkach układamy warstwami
Be Fit Be Strongkakao i dodajemy roztopioną czekoladę. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy równej wielkości kulki. Obtaczamy wg uznania: w gorzkim kakao, zmielonych migdałach, posiekanych migdałach, bądź orzechach, wiórkach kokosowych, lub polewamy białą czekoladą. Przechowujemy w chłodnym miejscu
Smaki Na Talerzufiletu z indyka opakowanie szpinaku baby kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku papryka w proszku słodka troszkę kurkumy sól szczypta pieprzu cayenne 2/3 szklanki śmietanki 30% olej kokosowy do smażenia makaron Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy indyka pokrojonego w kostkę, dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy, dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i umyty szpinak. Doprawiamy kurkumą
kruche babeczkijeszcze raz dodam, że na ziemniaczanej też wyjdzie). Przy braku oliwki można ją zastąpić wazeliną, kilkoma kropelkami gliceryny (lub odrobiną kremu do rąk z gliceryną), a nawet rozpuszczonym olejem kokosowym ;) Gdyby masa była za sucha i nie chciała się kleić dodajemy więcej kleju, ale nie oliwki! Zuzia, bawiąc się masą, foremkami i gadżetami pomocniczymi, nieświadomie pokazała mi, jak prosto można
Kolorowy Przepisowniklaski wanilii 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego Delecta (proszek) 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowa: 100 gram czekolady deserowej 3 łyżki mleka kokosowego 30 gram masła Wiśniowo- różana frużelina (sos wiśniowy): 1 i 1/2 szklanki mrożonych malin 1/2 szklanki wody 1 łyżka wody różanej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ponadto: 1 opakowanie
Mango Papajakomentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na owsiankę to kliknijcie tutaj -> klik ! Ajurwedyjska Owsianka na Co Dzień 2 porcje (1 porcja to ok. 400 kcal) Składniki: olej kokosowy lub inny roślinny 1 łyżeczka płatki owsiane 115g mleko roślinne lub zwykłe 185ml woda 50ml cynamon 1/3 łyżeczki gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki imbir 1/3 łyżeczki kardamon 1/3 łyżeczki skórka z pomarańczy
rabarbarowociasta, wyrównać. Piec ok 60-65 minut w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku. Po upieczeniu zostawić przez ok 20 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Po wyjęciu posypać wiórkami kokosowymi. Kroić po ostygnięciu
Ze smakiem i z pasjądużej persymony 1/2 awokado 175 ml napoju roślinnego 175 ml wody 1 łyżka mieszanki OMNI dla kobiet (OMNI Superfood) 1 łyżka nektaru kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką konsystencje
Zdrowie na języku :Pdobrego :). Dla mamy ksylitol dla siostry papryka wędzona i migdały :) Dla siebie pokupowałam dużo produktów z którymi wcześniej nie miałam do czynienia, a mianowicie, mąka kasztanowa i cukier kokosowy . W najbliższym czasie planuję testy :) Napotkałam tam również olej lniany (15,59zł za 250ml) z którym już kiedyś miałam przyjemność, słysząc o jego wielowymiarowych właściwościach. Mianowicie jego najważniejszą zaletę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpszennej 3 łyżki soku z cytryny 40 gr budyniu w proszku czekoladowego bez cukru ( zamiast budyniu można użyć tyle samo skrobi/mąki ziemniaczanej ) 60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego ) 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 całe jajko Do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka kostek deserowej czekolady lukier Posypki dekoracyjne od Delecty
Gotowanie...to proste !Pachnące kokosem i orzechami serniczki cieszą nie tylko oko ale i podniebienie. Doskonale sprawdzą się jako świąteczny deser. 1 litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku
Smakołyki AsiKrem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały mak czekoladowa posypka siekane orzechy arachidowe rum lub spirytus ozdoby do dekoracji wiórki kokosu
Ala piecze i gotujeamarantusa są bezglutenowe, co dla zainteresowanych tą dietą jest istotne oraz cho*ernie bogate w witaminy i minerały przy niewielkiej zawartości, i tak zdrowych, tłuszczy pochodzących z oleju kokosowego. Z czym podawać? Na zdjęciach widać, że zaserwowałem je z czerwonym sosem. Był to dokładnie sos do pizzy znajdujący się na blogu. Jadłem je również z takimi pysznościami jak keczup
BlendmanŚwieżo wyłuskana pestka jest śliska i bardzo nieporęcznie się ją obiera. Po podsuszeniu pestki usunąć wierzchnią łupinkę i zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Pestka będzie przypominała wiórki kokosowe, jednak nieco bardziej pomarańczowe. Tak rozdrobnioną pestkę przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i suszyć w temp. 60 st. C przez ok. 2-3h. Ja wykorzystuje do tego celu półkę
Pij soki wyciskanesól, pieprz szczypta oregano łyżeczka octu jabłkowego cebula kilka suszonych pomidorów Przygotowanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę i podsmażyć na łyżce oleju kokosowego. Dodać tuńczyka, przyprawy i rozdrobnione suszone pomidory. Na końcu wmieszać ugotowany makaron i posypać listkami szpinaku
Gaździnka warzy