nadanie daniom dodatkowych walorów smakowych. Nie jest to więc żadna reklama. Jakich olejów, oliw i octów używam? A takich, jak poniżej :) Moim ulubionym tłuszczem do smażenia jest olej kokosowy (oraz masło klarowane , na które przepis podawałam tutaj ). Bardzo lubię smażyć na tym oleju, ponieważ nie zmienia smaku dań, nic się na nim nie przypala i jak dla mnie - jest bardzo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comnadanie daniom dodatkowych walorów smakowych. Nie jest to więc żadna reklama. Jakich olejów, oliw i octów używam? A takich, jak poniżej :) Moim ulubionym tłuszczem do smażenia jest olej kokosowy (oraz masło klarowane , na które przepis podawałam tutaj ). Bardzo lubię smażyć na tym oleju, ponieważ nie zmienia smaku dań, nic się na nim nie przypala i jak dla mnie - jest bardzo
Szczęśliwa kuchniagarnku wielofunkcyjnym all in one coopot Russell Hobbs. Świetnie się spisał!!! Łapcie przepis na pyszne trufle :-) TRUFLE DYNIOWE ✔1 szkl.puree z dyni ✔6 łyżek mąki kokosowej ✔1 łyżka masła orzechowego ✔2 łyżki syropu klonowego ✔cynamon/kardamon Składniki wymieszać. Uformować kulki. Wstawić na kilka godzin do lodówki. 1 tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli. Namoczyć
Tetiisherijestem weganką. Nie dałabym rady, po prostu :) Ale kiedyś czytałam artykuł o produkcji domowego mleka roślinnego i tak mi się spodobał, że stwierdziłam: Czemu nie? Było kokosowe, ale tak dobre, że mogłam zapomnieć o zdjęciu, a teraz jest owsiane. Robione już dwukrotnie, bo z tej ilości wychodzą dwie buteleczki i tak naprawdę znikają przeważnie do owsianki na śniadanie :) Teraźniejsze zrobiłam
Kuchnia w czekoladziezastąpić to "normalne". Składniki (2 porcje): 1 cukinia (ok. 400-500 g) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego 2 garście pomidorków koktajlowych przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka płatki drożdżowe - opcjonalnie Przygotowanie: Marchewkę obierz, a od cukinii obetnij końcówki. Warzywa pokrój w kształt
Zdrowie na języku :Ppiernikowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 400 g mąka 2 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżka kakao 100 g erytrol 120 g olej kokosowy 2 szt jajko 1 szklanka mleko 1 łyżeczka cynamon 1 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone 1/2 łyżeczka imbir mielony 1 łyżka skórka otarta z cytryny lub pomarańczy 1 słoik
Kucharzycataka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie jest bardzo proste: wszystkie składniki po prostu mieszamy Po ich połączeniu masa będzie mokra ale dzięki temu łatwo będzie lepić kulki Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą
Szczęśliwa kuchniaklasyczną owsiankę. I śmiem stwierdzić, że z amarantusa takie śniadanie jest dużo smaczniejsze niż z owsianki! :) Przepis zmodyfikowałam. Składniki: 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki marmolady truskawkowej 1 garść mieszanki orzechów Oba rodzaje mleka zagotowujemy Amarantus przesypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem - mieszamy Dodajemy orzechy i marmoladę. Można polać dowolnym słodkim sosem
Szczęśliwa kuchniaKiedyś, takie smakołyki jak nasiona goji, nasiona chia, zielenina pod różnymi postaciami (jarmuż, roszponka, liście szpinaku), olej kokosowy i inne tym podobne cuda, były gośćmi nieproszonymi w mojej kuchni :) Dlaczego? Trochę przez ich nieznajomość, a trochę może również przez cenę niektórych z nich (za wysoka). Ale przestałam na to patrzeć bo stwierdziłam, że wartości odżywcze są ważniejsze niż cena
Szczęśliwa kuchniapolską, a właściwie wielkopolską tradycją z której pochodzę (ziemniaczana rolada z boczkiem i chrzanem w kapuście) oraz smakowego mixu, czyli sosu na bazie sałaty rzymskiej, śmietanki i mleka kokosowego. Do przygotowania swojego dania należało użyć produktów sponsorów: Indykpol, Octim, House of Asia, Ogródek dziadunia i Jan Niezbędny. Jurorami w konkursie byli: Joseph Seeletso – , przewodniczący jury, szef kuchni Joseph’s Wine
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzarówno jako obiad, jak i deser - polecam! :) Ciasto na pierogi: 4 szklanki mąki pszennej ok. 1 i 1/2 - 1 i 3/4 szklanki gorącej wody lub mleka 2 łyżki oleju kokosowego sól do smaku Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy sól do smaku. Następnie dodajemy olej oraz powoli wlewamy gorącą wodę lub mleko mieszając ciasto drewnianą łyżką. Wlewamy wodę do momentu
Cooking Monsterowoce nie są bardzo soczyste dodajemy dodatkowe pól szklanki soku z pomarańczy. ” ZIELONO MI „ SKŁADNIKI: * świeży szpinak – 1 garść * natka pietruszki – 1 mały pęczek * woda kokosowa – 1 szkl * jabłko – 1 szt * sok z cytryny – 2 łyżeczki * miód wielokwiatowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystko razem miksujemy na gładki sok. Ilość miodu zależy
Ostra na Słodkomango 200 g malin 3 łyżki cukru 2 łyżeczki ziemniaczanej mąki 50 ml likieru malibu 2 łyżki soku z cytryny 50 g białej czekolady 2 łyżki śmietanki 3 łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj aż mango będzie miękkie i lekko odparuje. Wymieszaj
codojedzeniapestek dyni 50 g orzechów laskowych 100 g orzechów włoskich 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj. Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno. Wstaw
Kuchnia bezglutenowaszklanki płatków owsianych górskich 1 jajko M 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” Truskawki + 1 łyżeczka 1/4 szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego cukier puder do oprószenia + płatki kokosowe Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy mleko, jajko, całość mieszamy. Następnie dodajemy 3 łyżki Stovit „Naturalnie owocowe” w wersji truskawkowej (można użyć dowolnego smaku) i łyżkę jogurtu
Słodkie okruszki