kokosowe - 19941 przepisów (strona:828/1330)

Pralinki/trufle mocno czekoladowe z płatków śniadaniowych 164

pomarańczą to moja ulubiona - spróbujcie sami! (około 30-35 sztuk) 150g gorzkiej czekolady 80g czekoladowych płatków śniadaniowych (u mnie Mlekołaki - Choco Muszelki z Lubelli ) Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 łyżki skórki pomarańczowej (u mnie Helio ) Czekoladę roztopić w rondelku lub za pomocą pary wodnej (*). W większej misce wymieszać lekko pokruszone płatki, wiórki i skórkę pomarańczową. Całość

Di gotuje
68 przepisów na koktajle 328

maślance Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo-warzywny z kalerosse Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki

Moja smaczna kuchnia
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 231

mozzarelli świeże listki bazylii zielone oliwki szynka długo dojrzewająca (u mnie parmeńska) sól pieprz Dodatek: 6 dużych ziemniaków suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól pieprz olej rzepakowy lub kokosowy Sznycle z indyka rozbijamy na troszkę cieńsze. Oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy kulki mozzarelli (u mnie mini), oliwki i listki bazylii. Na jednym końcu sznycla kładziemy najpierw kulki mozzarelli

kruche babeczki
Ciasto salceson 537

łyżeczki cynamonu 200 g margaryny 125 ml soku pomarańczowego Viktoria Cymes 3 jabłka 1 szkl orzechów włoskich 0,5 szkl żurawiny 0,5 szkl rodzynek 3 łyżki chipsów kokosowych Lukier: 1,5 szkl cukru pudru 3-4 łyżki soku pomarańczowego Viktoria Cymes skórka z pomarańczy  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę roztopić. Jabłka obrać i pokroić

Ala piecze i gotuje
CEBULARZE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BEZ DROŻDŻY) 199

Polecam! Składniki na 6 sztuk: 2 szklanki skiełkowanej kaszy gryczanej niepalonej, 1 szklanka mąki gryczanej (u mnie - ze skiełkowanej kaszy gryczanej niepalonej), 40 ml wody, 1, 5 łyżki oleju kokosowego + 1 łyżka do farszu, 1 łyżeczka soli 2 cebule, 2 łyżki maku. Wykonanie: Kaszę gryczaną niepaloną namaczamy w wodzie na całą noc. Rano odcedzamy i przepłukujemy wodą. Tę samą czynność

Jeść, by żyć w zdrowiu
Domowy marcepan 2049

niego też kartofelki marcepanowe, które można kupić w sklepach za wcale nie małą cenę. Składniki: 200 g migdałów całych 200 g cukru pudru 30 ml likieru migdałowego lub kokosowego 1 łyżka syropu z agawy bio olejek migdałowy Przygotowanie: Zagotować w garnku wodę, wrzucić migdały i na wolnym ogniu gotować około 5 minut. Przelać migdały przez sitko, ostudzić i obrać

Ala piecze i gotuje
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 190

także wiedziałam, że smak mnie nie zawiedzie :) I tak też było! Ten batonik jest przepyszny! Słodziutki, jakby karmelowo-mleczny. Ma mięciutką strukturę, nieco lekko wilgotną. Podczas jedzenia czuć wiórki kokosowe, a także orzechy, których jest na prawdę dużo. Jeden z najlepszych batonów tego typu jaki jadłam! Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła spróbować pozostałych smaków, bo ten jest cudowny! Pychotka

Zdrowie na języku :P
Placki z bobu z listkami szpinaku 182

jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wcisnąć przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać dwie łyżki bułki tartej i wszystko wymieszać. Obtoczone w bułce tartej kotleciki smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony i gotowe

Gaździnka warzy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 168

Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena  Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą     Sabina  Stroik na stół Małgorzata  Koreczki ze śledzi     Marzena  Pierogi z ziemniakami i suszonymi pomidorami

Magiczne Życie Marty
Suszone banany 201

serotoninę, która korzystnie wpływa na nastrój. Poza tym podobnie jak świeże owoce są źródłem wielu witamin. Mają też niestety trzy razy więcej kalorii bowiem najczęściej są smażone na oleju kokosowym, dosładzane i dość często konserwowane. Dlatego warto przygotować je samemu w domu choć to dość czasochłonne zajęcie. Będą wtedy mniej kaloryczne ale i tak osoby na diecie nie powinny

Wiem co jem
Rumowe bombki w kokosie 170

lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie. 300g herbatników 1/4 szklanki rumu  3 łyżki cukru pudru 1/4 kostka masła 2 łyżeczki kakao wiórki kokosowe 1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka.  2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach

Szefowa kuchni
25 przepisów na świąteczne serniki 1600

kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik z ziemniakami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Sernik z mleka

Tradycyjna Kuchnia
Suszone płatki kokosa 208

wiele zdrowsze bo nie są siarkowane. Z tego co widziałam w sklepach 50g takich płatków kosztuje od 2,70zł do 5,90 zł. Ja za swój orzech kokosowy zapłaciłam mniej niż 3 zł (nie pamiętam dokładnie ile to było), a wyszło mi 125g suszonych płatków. I miałam jeszcze do wykorzystania wodę z kokosa i skorupy. Rachunek jest więc prosty. Pracy

Wiem co jem
50 propozycji ciast na Święta 40902

Sernik przekładany ciastem kruchym  45. Sernik na petitkach według babci Marysi  46. Sernik z jabłkami  47. Ciasto Doroty  48. Ciasto Venus  49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50. Piernik z drożdżami

kruche babeczki
Brazylijska uczta, czyli Carioca Resto Bar 205

mnie tak piorunujące wrażenie, że zapomniałam zrobić zdjęcie drugiemu napojowi. Chętnie wrócę do tego miejsca, chociażby z tego powodu. Polecam każdemu. Casquinha de siri - Kraby z pomidorami, mleczkiem kokosowym, olejem dende, zapiekane pod parmezanem. Zaskoczył mnie sposób podania przystawki, ponieważ trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale w smaku była naprawdę interesująca. Polecam! Filé de frango à parmegiana - Filet z kurczaka

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania