kulę, oprószamy mąką i odstawiamy na ok. 15 minut. Farsz: opakowanie szpinaku baby około 300 g fileta z łososia 6 suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku łyżeczka oleju kokosowego Szpinak myjemy, wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i pomidory. Łososia myjemy, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do reszty. Smażymy do momentu, aż łosoś
kruche babeczkibloków czekoladowych czy nugatów. Rodzajów turrona jest sporo - dzielą się na miękkie i twarde - poczynając od tego klasycznego przygotowanego na bazie miodu, białek jajka i migdałów, poprzez czekoladowe, cynamonowe, kokosowe, orzechowe, z dmuchanym ryżem i z bakaliami. Wiele lat temu, gdy mieszkałam w Hiszpanii, na pierwsze święta, które tam spędzaliśmy dostaliśmy od przyjaciół ten tradycyjny smakołyk opakowany w piękną puszkę
Kulinarne przygody Gatityjedna,a teraz jest ciut inna .Pomysł podpatrzony tutaj. ok. 1 kg okruchów z ciast, herbatniki 25 dkg bakalii: pokrojone drobno orzechy, rodzynki, śliwki, wiórki kokosowe 3/4 szkl. mleka 3-4 łyżki mleka w proszku 10 dkg czekolady rozpuszczonej [ nie dałam] 3-4 łyżki kakao mały słoiczek (ok 20 dkg) powideł śliwkowych
Moje domowe kucharzenieTajski Sos Curry z pędami bambusa Uncle Ben’s® to idealna propozycja dla miłośników tajskiej kuchni. Tradycyjne połączenie delikatnych warzyw, kolb małej kukurydzy i pędów bambusa z nutą mleczka kokosowego i orientalnymi przyprawami. Sos idealnie pasuje do dań z drobiu i dobrze komponuje się z krewetkami oraz z ryżem jaśminowym Uncle Ben’s." Mój kurczak w sosie tajskim świetnie skomponował
Życie zaczyna się w kuchnipostanowiłam zaproponować coś fajnego osobom będącym na diecie bezglutenowej. Pyszne placuszki z cukinii polecają się również dla was;) mąkę pszenną zastąpiłam mąką jaglaną, dodatkowo możemy je usmażyć na oleju kokosowym. Składniki: 1 duża cukinia cukinia 1 cebula 100 gram mąki jaglanej 2 jajka 2 ząbki czosnku świeże zioła sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię myjemy, wydrążamy środek z pestkami
Życie zaczyna się w kuchniszakszukę? A wy co jadacie na śniadania? Składniki: 2 jajka 1 łyżka cukru 1-2 łyżki mąki mała szczypta soli dodatki: dżem cukier puder masło orzechowe czekośliwka mleko kokosowe Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na tzw. kogel mogel. Białka ubijamy z dodatkiem soli sztywną piane. Łączymy białka z żółtkami, dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy
Życie zaczyna się w kuchniużywałam także czerwonej pasty curry. I oczywiście dodałam jej za dużo. :) Dodałam więc trochę słodkiej śmietanki, żeby trochę złagodzić ostrość tego dania. A po fakcie zastanawiałam się, czy mleczko kokosowe nie byłoby lepsze. Makrela w sosie z czerwonego curry z warzywami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, patelnię, łyżeczkę, łyżkę, miarkę kuchenną, drewnianą łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki
blog.moje-pasje.infoCzy można jeść chleb przy Hashimoto? Czy można jeść chleb przy innych chorobach z autoagresją? Ścisły protokół autoimmunologiczny – sposób odżywiania stosowany w takich przypadkach – wyklucza jajka
PaleoSMAKSkóra robi się gładka i miękka, a po pewnym czasie można zaobserwować zmniejszony cellulit! Stosujemy 2 razy w tygodniu. Składniki: 4 łyżki fusów z kawy 5 łyżek roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki soli morskiej U mnie dodatkowo ekstrakt z ananasa , który wspomaga usuwanie toksyn Wszystko mieszamy i gotowe :) DOMOWA SÓL
Czarnawisienkanajlepiej C 2 płaskie łyżki cukru + 3-4 łyżki wrzątku 1 płaska łyżeczka soli 1,5 łyżki neutralnego oleju do smażenia w wysokiej temperaturze (używam ryżowego zamiennie z kokosowym) bardzo, bardzo zimna woda opcjonalnie: papryka wędzona Zapisz
Karo in the Kitchenpodzielę się przepisem! Pieczony grejpfrut z miodem, kokosem i jogurtem Składniki: 1 duży grejpfrut 4 łyżeczki jogurtu naturalnego 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki skórki z cytryny 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Owoc przekrawamy na pół. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej z połówek smarujemy 1 łyżeczką miodu. Pieczemy w temperaturze 200 st. C. przez 5 minut. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaSkładniki opakowanie śledzi cebula lub por lampka pół wytrawnego białego wina odrobina masła lub oleju kokosowego kilka listków szpinaku sól, pieprz 50 g borowików Przygotowanie Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (posolić). Gotować ok 20 min, następnie pokroić w paseczki włożyć znów do gotującej się wody i podlać winem. Trzymać na ogniu kolejne 15 min, tym razem dodać lekko podsmażoną
Gaździnka warzytemu gazowanemu napojowi wyszły niezwykle puszyste. SKŁADNIKI ½ szkl. mleka. ½ szkl. napoju SPRITE, 1 jajko, ¾ szkl. mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oleju kokosowego WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami
słodki bratekczystego naczynia. Jeśli po wystudzeniu w masie powstaną grudni wystarczy całość dokładnie zmiksować blenderem. Mango curd: 1/2 dojrzałego mango 1/2 soku z cytryny 2 żółtka 50 gram oleju kokosowego 50 gram cukru pudru Mango miksuję za pomocą blendera na gładki mus, który dodatkowo przecieram przez sito. Mus z mango, sok z cytryny, cukier, masło i żółtka umieszczam w metalowej
Mango Papajaszklanki miodu 2 jajka 150 ml zimnego mleka 2 i 1/2 łyżki nasion chia Kruszonka 50 g masła 1/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru 3/4 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę o średnicy ok 23 cm wykładamy papierem do pieczenia 2. Śliwki przekrawamy na pół i pozbywamy pestek, zasypujemy brązowym cukrem i cynamonem
Słodki Kompromis