czerwonej i/lub żółtej 2 łyżki komosy ryżowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli mrożone: fasolka szparagowa zielona i żółta w ilości i proporcjach dowolnych 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól, garam masala Olej rozgrzewamy w woku lub większym garnku. Dodajemy soczewicę i komosę, chwilę smażymy. Gdy wchłoną olej zalewamy 100 ml wody. Gdy wchłoną wodę, dodajemy fasolę czerwoną
Kucharzycałyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć
Ala piecze i gotujepszennej (próbowałam zrobić również z bezglutenowej owsianej, ale nie wyszło, dlatego odradzam eksperymenty;) ) 1 szklanka wody gazowanej 1/3 szklanki mleka 2% 2 łyżki oleju rzepakowego odrobina oleju (rzepakowego lub kokosowego) do natłuszczenia patelni 250 g twarogu półtłustego 3 łyżki soku pomarańczowego Hortex 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru trzcinowego pomarańcza opcjonalnie puder truskawkowy (zmielone liofilizowane truskawki) do posypania Upieczonego
Mienta blogłyżeczki proszku do pieczenia 70 g kakao 300 g cukru ziarenka wyłuskane z laski wanilii POLEWA 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka oleju np. kokosowego WYKONANIE CIASTO : Formę keksową o średnicy 9x27 cm o pojemności 2 l. dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Piekarnik nagrzewamy do 160 ℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu
cool and mintyspirulinę, podane z bombą witaminową - dżemem, że Łooo- Czarny Bez od Łowicz. Zacznijcie dobrze i pysznie ten dzień! SKŁADNIKI NA ZDROWE GOFRY: - 1 szklanka wody gazowanej - 1/3 szklanki mąki kokosowej - 1/3 szklanki mąki orzechowej - 1/3 szklanki mąki jaglanej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki suszonych alg spiruliny - 2 łyżki nasion chia - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 6 łyżek oleju
SMYKWKUCHNIobieramy, gotujemy, studzimy, kroimy w plasterki. 2. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, kiełbasę obieramy, kroimy w plasterki, można w kosteczkę. Cebulę i kiełbasę podsmażamy na patelni na odrobinie oleju kokosowego. 3. Brokuła gotujemy 4. Naczynie smarujemy masłem, na spód układamy pokrojone w plasterki ziemniaki, na ziemniaki cebulę i kiełbasę i na końcu brokuła (ja podzieliłam go na drobne różyczki), kolejna
kruche babeczkiryby będą brokuły i pieczone ziemniaki. Składniki na 1 porcję: mrożona polędwica z mintaja - 1 filet 80 2 małe ziemniaki kilka różyczek brokuła 1 ząbek czosnku olej kokosowy biały pieprz bazylia ostra papryka szczypta tymianku 1/2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Rybkę rozmrażamy... W tym czasie przygotuj w miseczce mieszankę przypraw - (pieprz, bazylia, papryka) ilość wg uznania. Przygotuj taki kawałek foli
Alutka-Gotujesklepach ze zdrową albo azjatycką żywnością) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 200 g gorzkiej czekolady ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki wiórków kokosowych Instructions Masło zmiksować z cukrem (kilka minut). Dodać jajko- zmiksować. W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować
Cooking for Emilyszkl wody do miękkości. Do ugotowanej dodajemy mleko – miksujemy. Wrzucamy pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na ok.30 minut, a po tym czasie smażymy na złoto na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Do ricotty dodajemy posiekane i podprażone orzechy oraz miechunkę. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem, dodajemy dżem z rokitnika, zawijamy w koperty i zajadamy. Smacznego
Ostra na Słodkougotowaną na sypko kaszą pęczak, kwaśną śmietaną , tartym serem i awokado. Można przygotować wcześniej i odgrzewać. SKŁADNIKI / 6 porcji 2 filety z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego np. kokosowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 gałązki natki pietruszki 1 mała czerwona papryka (oczyszczona z gniazd nasiennych) 1 mała marchewka (obrana i pokrojona na większe kawałki) 100 ml wytrawnego białego
cool and mintyPyszny, szybki, zniknął w ciągu godziny Składniki: 1 opakowanie ciastek deserowych (ja użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250 g białego sera na sernik 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 % Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia
MojaQchnia.plporcje: 1 szklanka kaszy bio canihua u mnie od Naura 2 szklanki wody 2 polędwiczki z indyka kilka suszonych pomidorów 1/2 cukinii kukurydza z puszki kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1.Do garnka wlewam 2 szklanki wody, dodaję kaszę, gotuję na średnim ogniu, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Co jakiś czas mieszam. 2. Na patelni rozgrzewam olej
kruche babeczkipieczenia, może się okazać, że w waszym piekarniku będzie potrzebowało mniej czasu. 8. Kiedy ciasto będzie upieczone, odstawiamy, kiedy ostygnie polewamy wcześniej przygotowaną polewa. Można posypać wiórkami kokosowymi
Mój pomysł naduża szczypta soli mała szczypta cukru 3 łyżeczki kurkumy farsz 450 g piersi z kurczaka 1 nieduży brokuł 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach 100 g żółtego sera olej kokosowy do smażenia sól,pieprz oraz starty ser żółty do posypania Składniki ciasta na naleśniki dokładnie zmiksować. Gdyby ciasto było zbyt gęste dolać troszkę wody. Do ciasta dodałam kurkumę stąd też
Monia miesza i gotujerozgniecione banany. Mieszamy dokładnie by równo rozprowadziły się w mące. Dodajemy mleko do uzyskania konsystencji budyniu, dorzucamy garść jagód i posiekaną gorzką czekoladę. Wylewamy do formy wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy ok 40 min tak by od zewnątrz ciasto ładnie się przypiekło, a w środku pozostało płynne. Uwaga! Jeśli wyjmiecie ciasto za szybko, ciężko będzie je wyjąć
Gawron w rosole