czasu, odrobiny kreatywności do ich opakowania i kilku składników wymienionych poniżej. Polecam! Składniki na 16 sztuk: 4 szklanki suszonych jabłek, 1 szklanka orzechów włoskich, 1 szklanka płatków lub wiórków kokosowych, 100 g suszonych daktyli, 2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka mielonej wanilii. Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania klejącej masy. Masę wykładamy na papier do pieczenia
Jeść, by żyć w zdrowiuMąż stanął przed nie lada wyzwaniem, miał pierwszy raz przygotować wątróbkę drobiową i zamiast zrobić to prosto, swojsko, to od razu popłynął w klimaty indyjskie. Użył mleczka kokosowego, warzyw które były w lodówce tworząc naprawdę dobre danie, wątróbkę o nieznanym mi do tej pory smaku. Polecam takie eksperymenty. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżki spirytusu szczypta soli tłuszcz do smażenia kilka surowych ziemniaków Oraz: 0,5 szklanki mąki na podsypanie 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy i zostawiamy aby zaczęły pracować. Roztapiamy masło i pozwalamy mu ostygnąć. Jak widać w składzie, cukru jest niewiele, tyle aby nakarmić drożdże
Dieta moja pasjaowoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy dżemem, zawijamy i smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli ktoś chce dodaje posypkę... Jak widać ja dodałem posypkę owocową, kakaową i wiórki kokosowe. Pieczemy 20 min w 180 st.C i już :)) Najlepiej prezentuje się ciastko trójkątne, polecam właśnie takie ciastka. Wycinamy kwadrat, nakładamy dżem i składamy :) Smacznego
chleba naszegosuszone owoce i orzechy. Składniki na około 15 czekoladek: 200g czekolady gorzkiej 80% kakao garść suszonej żurawiny 6 suszonych śliwek garść migdałów garść orzechów pekan garść nerkowców łyżeczka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Na blacie kuchennym rozłóż folię spożywczą i łyżką nałóż porcje czekolady. Na każdą czekoladkę ułóż suszone owoce oraz orzechy
wysmienitydrożdży 500 g mąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej masa serowa 250 g sera białego kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut
lady-och-mistrzyni.blogspot.commasło rozpuścić z dodatkiem cynamonu, kurkumy, kardamon, dodać cukier z miodem, dolać mleko, zagotować, dodać marchewkę i gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia, wystudzić, formować kulki, obtoczyć w wiórkach kokosowych i gotowe
Kuchnia Beatyproszku do pieczenia w/w składniki zmiksuj na gładką masę, za pomocą blendera; masę odstaw na 15 minut nagrzej gofrownicę i przesmaruj ją pędzelkiem nasączonym w oleju, możesz użyć oleju kokosowego bądź rzepakowego Gofry smażymy na troszeczkę wyższej temperaturze niż te tradycyjne. Czas pieczenia jest dwa razy dłuższy niż standardowo, dzięki temu nadmiar wilgoci dobrze odparuje, a gofry będą chrupiące. SALSA
SMYKWKUCHNIpojęcia :-) Na warsztatach przedstawiono nam między innymi nową piramidę żywieniową. Wreszcie uległa zmianie. Co gotowaliśmy? 1/ Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej 2/ Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej 3/ Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała
Z Kuchni Do Kuchniżadnym Brownie. No to do dzieła ☺☺☺☺ Składniki: puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 banan 1,5 płaskiej łyżeczki sody łyżka miodu 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki ciemnego kakao truskawki na polewę: 1 gorzka czekolada, 1/3 kostki masła Sposób przyrządzenia: Fasolę opłukać, wysuszyć na sitku. Bardzo dokładnie zblendować na gładką
pieprzny smaczektego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjako dodatek do głównego dania. Z powodzeniem mogą być także spożywane samodzielnie, bo i tak smakuję pysznie! Lubicie bataty? 😃 Składniki (2 porcje): 2 średnie bataty 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli i pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w grubą kostkę. Przełóż do miski i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Przełóż do naczynia żaroodpornego
Zdrowie na języku :Pnasionach chia aktywne składniki odżywcze powstrzymują wahania glukozy i pomagają w lepszym przyswajaniu węglowodanów złożonych oraz utrzymaniu stabilnego poziomu insuliny. SKŁADNIKI : 2 dojrzałe banany szklanka mleka kokosowego 1 łyżka nasion chia 1/2 łyżeczki mielonej wanilii burbon opcjonalnie cynamon/kakao do smaku PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy , posypujemy kakao lub cynamonem
Marcepanowa kuchniagryczanej 25 g płatków owsianych 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżka soli 1 czubata łyżeczka miodu 1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju . W dużej misce lub mikserze umieścić wodę , miód , sól i cały zaczyn , następnie wymieszać. Dodajemy resztę składników i miksujemy
Marcepanowa kuchniaowsiane, wymieszać. Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy kakao i miód. Wszystko mieszamy aby składniki połączyły się. Daktyle kroimy, banana również wszystko dodajemy do ciasta. Naczynie smarujemy masłem lub olejem kokosowym. Ciasto przelewamy i pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 30 minut. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetą