CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE
Zapraszam do zapoznania się z kolejnym przepisem na drożdżowy chleb bezglutenowy , tym razem bardziej wymagającym ... Ale przepysznym 😃 Do dzieła !!! : Zaczyn , który robimy dzień wcześniej wieczorem : 10 g świeżych drożdży 10 łyżek letniej wody 6 łyżek mąki gryczanej *Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce , przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce (najlepiej w pobliżu kaloryfera ) Ciasto właściwe: cały zaczyn ok. 420-430 ml wody 50 g ekspandowanej... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia
Autor
Marcepanowa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, bezglutenowe, kokosowe, płatki owsiane, kasza jaglana, słonecznik, drożdżowe, kasza, pieczywo, chleb z ziarnami, kasza gryczana, bez pieczenia, chleb mieszany, ciasto z kaszy jaglanej, chleb na drożdżach , ciasto kokosowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto na niedziele, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z Marcepanowa kuchnia
Dodaj komentarz