przepisów na domową nutellę podoba Wam się najbardziej 5 przepisów na domową nutellę 1. Dietetyczna biała nutella 2. Domowa nutella z awokado 3. Czekośliwka 4. Domowa nutella 5. Kokosowa nutella Artykuł 5 przepisów na domową nutellę pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnisłowami Pączki możesz też uformować inną techniką – ważne, aby „zamknąć” w środku nadzienie i stworzyć kuleczkę Gotowe pączki smaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej olej rzepakowy lub kokosowy). Wcześniej daj do niego kawałek obranego ziemniaka – dzięki temu unikniesz pienienia. Kiedy pączki z jednej strony będą już rumiane odwróć je na drugą stronę. Ostygnięte pączki posyp cukrem pudrem
Via Gustoszybkie przedpołudnie i wolne popołudnie. Na szybko i na lenia. Pyszne muffiny pachnące cytryną. 12 sztuk 250 g mąki (ja zrobiłam miks kokosowej – 100 g, lnianej – 50 g, ryżowej – 50 g i kukurydzianej – 50 g) 100 g ksylitolu 30 g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 75 g masła 1 jajko
Kucharzycaawokado i krewetkami Tatar z makreli wędzonej i awokado Sałatka z awokado i kalmarów Sałatka z awokado, chia i pieczonej papryki Tatar z łososia, z mango, na awokado Zupa kokosowa z awokado i porem Pestka z awokado Wydrukuj przepis The post Sałatka z awokado appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkokrajami i wyspą z palmami. A że akurat nie mogę się tam znaleźć (choć jakoś nie specjalnie mi żal) to przynajmniej pocieszę się ciastkiem. Delikatne klasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa i marakui. Dwa kęsy i jestem w tropikach:) Składniki: na ciasto kruche: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamąkę - wymieszać. Jeśli ciasto jest mocno gęste - dodać odrobinę mleka. Białko ubić na sztywno i dodać do cista. Delikatnie wymieszać. 3. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju ( użyłam olej kokosowy ) smażyć placuszki. 4. Gotowe placuszki podawać z sosem wiśniowym. Smacznego
kolorowotorcikowomleka – dowolnego (+zapas 80-100ml do blendowania) 85g kaszy jaglanej 10 daktyli suszonych bez pestek (12-15 jeśli wolicie bardzo słodkie desery) 8-10 śliwek kalifornijskich 7g oleju kokosowego (pełna łyżeczka) świeże owoce i zioła do dekoracji
Karo in the Kitchenmąkę i mleko. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Odstawić ciasto na 10 minut, aby odpoczęło. W międzyczasie umyć dokładnie roszponkę i osuszyć ją. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy lub rzepakowy, a kiedy patelnia będzie dobrze rozgrzana wylać na nią ciasto na jednego naleśnika. Za pomocą kuchennej łopatki odwrócić naleśnik po jakimś czasie na druga stronę i usmażyć. Zdjąć
I LOVE LIFEcebulką. Tak, to jest redukcja, fit i zdrowe. 😏 Pamiętajcie, że tajemnica tkwi w ilości a nie składnikach (pamiętając, że mają być one zdrowe). Nie bazujmy tylko na oleju kokosowym czy samym gotowanym i pieczonym. Smalec to tłuszcze zwierzęce, które też są potrzebne w zbilansowanym i zdrowym odżywianiu. A tak dla żartu 😅 Składniki na 1-2 porcje: ciasto: -150 g mąki
Zdrowie i pysznie na talerzuprzy okazji jest to dobry sposób na czyszczenie zamrażarki z mrożonych owoców.😅 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -150 g borówek mrożonych -80 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -2 łyżki miodu -3 łyżki płatków owsianych Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką konsystencje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 411 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzumnie lodówce szpinak lub pieczarki. Przygotowanie tego obiadu zajmie Wam tylko tyle czasy ile gotuje się makaron Składniki na 3-4 porcje: opakowanie szpinaku 200-300 g puszka mleka kokosowego (400 ml, ale tylko gęsta część, czyli około 300 ml)* u mnie była wyjątkowo śmietanka ryżowa, na mój gust ciut za słodka, ale do ciast byłaby idealna łyżeczka startej gałki
greenscarfrazem do szkoły Wikusia zabrała w pudełku śniadaniowym: kotlecika pomidorki orzechy migdały jeżyka kokosowego jabłko Oczywiście w domu było śniadanie i jada obiady w szkolnej stołówce. Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 7 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFoleju (użyłam oleju z winogron) ziarenka z 1/2 laski wanilii 100 g serka twarogowego (użyłam śmietankowego Almette) kilka kropel soku z cytryny 80 g suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych Wykonanie Całe jajka wybij do większej miski i rozbełtaj miotełką. Dodaj wszystkie suche składniki i szybko (krótko!) wymieszaj. Na samym końcu dodaj olej i sok z cytryny. Przygotowaną masę (może mieć
Raj dla Podniebieniaktóry można “podkręcić” ostrymi w smaku płatkami chilli. Polecam Składniki: 1 cebula 1 por 2 łodygi selera naciowego 2 duże marchewki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy olej kokosowy do smażenia 3 szklanki wegańskiego bulionu (lub wody) garść świeżej kolendry pestki słonecznika płatki chilli (opcjonalnie, dla dorosłych ) Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podobnie jak selera naciowego. Białą
Lamarida.plfiliżanka puree banany (około 2 średnie banany) 112 g posiekane orzechy 56 g sezamu ziarno 56 g popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę
w mojej kuchni