nerkowca i migdałów - 1/2 szklanki orzechów włoskich - około 20 daktyli posiekanych - 2 -3 łyżki ziaren dyni - 1/3 szklanki syropu klonowego lub syropu z agawy lub miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki rodzynek W/w składniki wymieszaj w misce dodaj podgrzany w rondelku olej koksowy i syrop klonowy, całość wymieszaj dokładnie, wyłóż na blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Całość
SMYKWKUCHNIciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje. Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych
AniaGotuje.plorzechu i czekolaaaada. Wszystko legalne i gotowe w zaledwie kilka minut. Bez cukru, glutenu i nawet da się zrobi to cudo bez laktozy! Spód: 2 szkl. wiórków kokosowych 1 szkl. orzeszków ziemnych 2 łyżki masła orzechowego Blendujemy, przekładamy do formy (ja użyłam silikonowej) i wkładamy do zamrażarki. Karmel: 1 szkl. daktyli 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka
Czarnawisienkasreko bez cukru) i budyniu konieczne może być dodanie cukru. Ugotuj budyń na soku marchewkowym, a więc zamiast mleka użyj soku, cały czas mieszaj, jak zacznie gęstnieć dodaj oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. + roztopiona w kąpieli wodnej tabliczka gorzkiej czekoady Smacznego! Artykuł Tropikalna torta dyniowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki miodu (lub syropu z agawy dla wegan
Smaki Przyprawy i Koloryantyoksydacyjna! Składniki: 2 szklanki liści obranego jarmużu 1/2 mango 1 banan 1 gruszka 1 szklanka wody mineralnej 2 cm kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki zblendować do pożądanej konsystencji wypić natychmiast po przygotowaniu SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dolać odrobinę gorącej wody. Wymieszać do konsystencji dość gęstego lukru. Zanurzyć ostudzone pączki z jednej strony w lukrze, przełożyć je na kratkę i posypać podprażonymi, na suchej patelni wiórkami kokosowymi albo innymi ulubionymi dodatkami. Pączki z marmoladą By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Pączki z marmoladą pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchniakaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego 1/2 banana 5 łyżek kaszy manny szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem i olejem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, kaszę manną, proszek
Truskawkowa Fiestarodzynek 2 łyżki stołowe kakao 100 gramów ziaren amarantusa ekspandowanego Opcjonalnie: kilka kropelek ulubionego alkoholu (rumu, brandy, whisky, likieru) Do obtoczenia: pokruszone orzechy, migdały, kakao, ziarno amarantusa, wiórki kokosowe Wykonanie: Wszystkie bakalie (oprócz żurawiny i rodzynek) pokrój na mniejsze kawałki, następnie włóż je do miski i zalej wrzątkiem oraz alkoholem, jeśli zdecydujesz się go użyć w przepisie. Odstaw na minimum
Garniec MagaliePolecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcję: -2 większe marchewki -1 banan -1 jabłko -120 g płatków jaglanych lub innych -30 g wiórków kokosowych -150 g twarogu -ok. pół szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Marchew, jabłko i banana obieramy. Kroimy w talarki i wrzucamy do blendera. Do tego dorzucamy płatki (suche), twaróg
Zdrowie i pysznie na talerzujaja 2 czubate łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju rzepakowego do dekoracji: płatki migdałowe, posiekane orzechy, inne bakalie, tarta czekolada, wiórki kokosowe Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej ok. 5 łyżek słodkiej śmietanki 18% – ewentualnie 30% kilka kropel syropu z agawy lub cukru pudru do smaku Przygotowanie: W misce mieszamy
Zasmakuj KuchniPyszny jabłecznik z żurawiną i bezą kokosową posypany kruszonką. Niebo w gębie! Idealny na jesienne wieczory. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 25 cm. Piec gadzinę w 180 stopniach,Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami. Czytaj więcej
PychotkaaaOstatnio mam "fazę" na mąkę kukurydzianą 👍😊 Po etapie prób (nie zawsze udanych) wypieku z mąki kokosowej, która mimo walorów zdrowotnych nie przepadła mi do gustu, był czas na mąkę migdałową - niestety drogą, więc poszaleć z nią za bardzo nie było mi dane, a teraz nadszedł czas na ... kukurydzianą ❤ Ma ona w mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut
Walijskie Pichceniewykładamy na papierowy ręczniczek i pozostawiamy do przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy w niej do połowy każdego donata. Wierzch można posypać kolorową posypką, migdałami lub wiórkami kokosowymi. Życzę udanych wypieków :) Przepis podpatrzyłam u Benedetty z Włoskiego kanału youtube
Sama słodycz i szczypta chiliZapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu Składniki: 2 pomarańcze 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki kokosowej 150g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 jajek 4 – 5 sporych łyżek naturalnego miodu (takie trochę z kopczykiem) 1. Dobrze umyte pomarańcze przekładamy do garnka
Mała Cukierenka