solą, delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami kokosowymi, ale całkiem niepotrzebnie, bo zatonęły w cieście i tyle ich było widać. Mój zleceniodawca oczywiście użyje do ciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby
Dieta moja pasjapomelo -1 pomarańcz -2 banany -20 g otrębów (u mnie gryczane) -60 g płatków (u mnie gryczane) -1 jogurt lub 100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera (można dosłodzić wedle uznania). Ilość wody dopasowujemy w zależności od tego, czy wybraliście jogurt, czy twaróg. Do jogurtu starczy
Zdrowie i pysznie na talerzuzdrowo Od jakiegoś czasu używam do kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj nie mogę się napatrzeć Więcej zdjęć tych kocich słodkości pojawia się
Fitkottowarzystwie... Królowa śniadań - chałka. Składniki na 1 sztukę: - 40 dag mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 2 dag świeżych drożdży - 1 jajko, lekko roztrzepane - 5 dag masła lub oleju kokosowego - 2/3 szklanki mleka - 10 dag cukru Do posmarowania: - 1 jajko - sezam do posypania 1. Przesiać mąkę i sól do dużej miski. Rozetrzeć w misce drożdże z łyżeczką cukru i mlekiem
Apetyczna babeczkaplasterków jabłek 5 suszonych śliwek bez pestek+ po jednej na każdy talerz do podania 5 bulw topinamburu – obranych lub oskrobanych 100 ml wiśniówki – pół kieliszka na każdą porcję mleczko kokosowe do podania (opcjonalnie) olej tłoczony na zimno do dekoracji szczypiorek lub dymka do dekoracji – posiekany Pełny przepis na zupę grzybową z topinamburem znajdziesz tutaj. Topinambur pieczony Jeśli wolisz dania pieczone
Ugotowane pozamiatanespróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal w tym: B: 8 g; W: 39 g; T: 10.7 g. Składniki Ciastko - 40 g mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski
Health-Fit-Lifepłatki jaglane i zagotowuję. Odstawiam z ognia, mieszam z kakao i przekładam do miseczek. Zostawiam na 10 minut do napęcznienia. I już! Pysznie smakuje z owocami, bakaliami czy wiórkami kokosowymi. Zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa
Gotowanie i blogowanieKoniecznie musisz ją zrobić! Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z pomidorów – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – krem z batatów – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków
nietylkopasta.plcukru zupełnie nie przeszkadza, bo rekompensują go dodane daktyle i żurawina oraz pozostałe nasionka. Jeśli jednak bardzo jesteście przywiązani do smaku cukru, to może warto zastąpić zwykły cukier, cukrem kokosowym lub słodzikiem? A może jednak przekonacie się do wersji z daktylami i żurawiną lub rodzynkami? Mój tata, który dość lubi słodki smak stwierdził, że ciastka są doskonałe i wprost rozpływają
Mieszam w Garnkufiliżanki Olej 2/3 filiżanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Soda oczyszczona 1 łyżeczka Imbir mielony 1 łyżeczka Cynamon mielony ½ łyżeczki Jajka 2 szt. Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Bakalie opcjonalnie Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, wymieszać, przelać do przygotowanej foremki keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni około 35 minut
Tradycyjna Kuchniastopni (funkcja góra-dół) ok 15 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Przestudzone ciasto maczać do połowy w polewie i odstawić, aż polewa zastygnie. Można posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami lub ozdobnymi perełkami
TrufelkowoWaszej drugiej połówki. Przepisy na każdą z potraw znajdziecie klikając w zdjęcie poniżej lub w linki przy zdjęciach. ZUPY ZUPA KREM Z POMIDORÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM KREM Z ZIEMNIAKÓW Z CIEMNYM PIWEM ZUPA KURKOWA FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ BULION Z JAJKIEM I SEREM HALLOUMI TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI ZUPA RYBNA Z OWOCAMI MORZA KREM Z MARCHEWKI
nietylkopasta.plprostu pyszne. No i samo się robi! Składniki Wasza ulubiona mieszanka warzyw na patelnię jaja od kur szczęśliwych i biegających gdzie chcą parmezan lub inny Wasz ulubiony ser olej kokosowy do smażenia(duszenia) sól morska lub himalajska różowa masa świeżej natki pietruszki chleb domowej roboty opcjonalnie oliwa z oliwek do spryskania przed podaniem Danie jest genialnie proste ,a przy
Z Kuchni Do Kuchnijuż wystarczy smażenia. Kurczaka pokroić w kostkę, mule umyć, krewetki oczyścić i umyć. Do woka wrzucić mięso i smażyć mieszając aż straci kolor surowizny.Wlać pomidory z puszki, mleczko kokosowe i wywar. Zagotować, sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą. Dodać bambusa i plasterki kasztana pokrojone w małe paski. Kasztany można ominąć. Dodając kasztany wlać trochę wody z puszki
Kuchnia Pokoleńjesteś syty dość długo. Robiłam chleb w maszynie do wypieku chleba. Nastawiłam maszynę i mogłam zająć się czymś innym. Składniki 350-400 ml maślanki 2 -3 łyżki oleju kokosowego 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej TOTA 180 g mąki pszennej graham typ 1850 TOTA łyżka miodu świerkowego 100 g pestek dyni 100 g pestek słonecznika 1-2 łyżeczki soli
Z Kuchni Do Kuchni