kokosowe - 19941 przepisów (strona:749/1330)

Dietetyczny deser kasza awokado kaki 160

cukru. Zimową porą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu.           budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki

wesoła kuchnia
Piernikowo-orzechowy sernik 220

mielonych orzechów włoskich 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa orzechowa: 2 łyżki gładkiego masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mleka Herbatniki mielimy na pył, przekładamy do miski. Dodajemy mielone orzechy, cukier oraz bardzo miękkie (lub roztopione) masło. Wyrabiamy dłońmi aż do osiągnięcia zwartej konsystencji. Powstałą masę ciasteczkowo-orzechową rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
FORSZMAK 203

łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 2 łyżeczki majeranku - sól i swieżo mielony pieprz - ziele (u mnie 4 kulki) - liść laurowy - 1-2 łyżki oleju (u mnie bezzapachowy kokosowy) - 1/2 łyżki mąki (nie dałam) - natka pietruszki (nie trzeba) Na patelni na oleju podsmażyć pokrojone w paski mięso. Ja obsmażyłam pokrojoną w cienkie paski karkówkę, przełożyłam ją do garnka

Smaczne Zdrowe
Deser w stylu "monte" z kaszy jaglanej 410

zdrowych składników :)  Dzisiaj zapraszam na monte z kaszy jaglanej. SKŁADNIKI (na 2-3 porcje - całość ok. 740 kcal) 50 g kaszy jaglanej  150 g mleka kokosowego bez cukru 50 g masła orzechowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka orzechów laskowych szczypta soli morskiej PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy pozostałe składniki

Moje Kuchenne Rewelacje
PINA COLADA Z CHIA 160

Orzeźwiający napój alkoholowy z dodatkiem nasion chia, idealny na rozpoczecie Nowego Roku.   SKŁADNIKI 50 ml malibu, 80 ml mleka kokosowego, 2 plastry ananasa, sok wyciśnięty z pomarańczy, 2 łyżeczki nasion chia WYKONANIE Wszystkie składniki miksujemy, podajemy

słodki bratek
Batony Musli / Owsiane 127

Prep Time 10 min Cook Time 25 min Total Time 35 min Ingredients 500 g płatków owsianych górskich 100 g rodzynek 100 g orzechów laskowych 100 g wiórków kokosowych 100 g ziaren słonecznika 50 g płatków migdałowych 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Instructions Nagrzej piekarnik do 160 stopni. Średnią blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wsyp do dużej miski suche składniki

Rusty Fork
Chia mango pudding 156

wchłanianie się pokarmu. Dzisiejsza propozycja do pudding chia mango. Deser przygotowujemy dzień wcześniej, najlepiej żeby leżakował w lodówce całą noc.  Składniki: 7 łyżek nasion chia 400 ml mleka kokosowego, owsianego, sojowego lub krowiego mus z mango Do pucharków wlewamy mleko, dodajemy nasionka i mieszamy. W ciągu pierwszych 30 min bardzo często mieszamy, żeby nie zrobiły nam się „gluty

Rusty Fork
Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej 169

potrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię je na oko, bazując na odpowiedniej gęstości.  Składniki użyte to: Mąka pełnoziarnista żytnia Mleko 2% Odrobina cukru Odrobina oleju kokosowego do smażenia 1 jajko Wszystko dobrze mieszamy i gotowe.   Artykuł Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sylwester 2017 278

będzie swoje 8 urodziny! Potem Karnawał, będzie zabawa, będzie się działo! A co dobrego przygotujecie na zabawę? Sałatki, pyszne desery i nie tylko, zobaczcie sami! Udanej zabawy! Bellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną

Moja smaczna kuchnia
Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast 237

czuć piernikową „magię Świąt”, możecie dodać do masy cynamon lub przyprawę do piernika. Ja zostaję przy wersji klasycznej. Gotowe bajaderki możemy jeść same lub obtoczone w wiórkach kokosowych, kakao, cukrze pudrze czy mielonych orzechach lub migdałach a także w polewie czekoladowej. Ja stawiam na naturalność i wybieram wersję solo;) Możecie również eksperymentować z wielkością bajaderek. Ja robię bajaderki

Mieszam w Garnku
Paluchy z ciasta francuskiego z makiem 264

Pyszne paluchy z ciasta francuskiego z dużą ilością maku z orzechami i rodzynkami.  Do masy można również dodać wiórków kokosowych, a z wierzchu polać lukrem.  Tak więc zapraszam na e kspresowe, proste i bardzo smaczne paluchy:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskie ok 200 g masy makowej garść orzechów garść rodzynek jajko  Wykonanie: Do masy makowej dodać orzechy, rodzynki

magiczna kuchnia Kasi
Makowiec japoński 160

proszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Dekoracja: 100 g czekolady mlecznej 50 g śmietanki 18% piernikowe choinki pestki granatu wiórki kokosowe ozdoby z białej czekolady Helio zielone gałazki Sposób przygotowania: Jabłka  zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać z masą makową.  Białka oddzielić od żółtek

Gosia gotuje
Tęcza Smaku 139

ziemniaczaną z połową mleka i dokładnie wyrobić. Drugą część zagotować wraz z cukrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć z budyniem. KOKOS: 10 dag wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Podane składniki usmażyć na złoty kolor. DODATKI 1 paczka biszkoptów 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl wody. WYKONANIE BISZKOPT-PÓŁ MASY BUDYNIOWEJ-JABŁKA-PÓŁ

Dziś Ja gotuje
Przekąski i sałatki Sylwestrowe - PRZEPISY 168

Słodko-pikantna przekąska z ciecierzycy Roladki z ciasta francuskiego  - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król imprezy" Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Salatka warstwowa ze śledziem

Lena Gotuje
Chatka puchatka 248

kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 36 herbatników czerwona galaretka Polewa: 50 g masła 4 łyżki cukru 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Dekoracja: migdały wiórki kokosowe Dzień wcześniej przygotować galaretkę, zostawić do zastygnięcia w płaskim szerokim naczyniu. Masa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg trzykrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. następnie

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania