Składniki : – 1/4 szklanki kaszy jaglanej -szklanka mleka krowiego lub sojowego – wiórki kokosowe – 1 łyżeczka masła orzechowego – sok malinowy – 1 duża śliwka Przygotowanie : Kaszę jaglaną wypłukać w wodzie. wlać do garnka i dodać mleko. Zagotować pod przykryciem. Zmniejszyc ogień i gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Kaszę wyłożyć do miseczki, pokroić banana w plasterki oraz
I LOVE LIFEZIOŁACH! DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY Z TUŃCZYKIEM JAK OBIERAĆ SZPARAGI? ZUPA ZE SZPARAGAMI! PRZEPYSZNA ;-))) SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM! ZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! KASZOTTO Z BOTWINKĄ! BUDYŃ JAGLANY Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI! STEKI Z CIELĘCINY Z PYSZNYM SOSEM! CHŁODNIK Z BURACZKAMI! PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI
SMYKWKUCHNIdałam (przy podwojonej liczbie pozostałych składników): ok. ¾ szklanki cukru, ¾ tabliczki gorzkiej czekolady i 10 łyżek kakao. Pozostałą ¼ tabliczki zużyłam na polewę. Budyń dokładnie wg przepisu ugotowany na tłustym mleku kokosowym (z 1 całą tabliczką czekolady). Ciekawie było w Muzeum Inżynierii Miejskiej (stalowe figury, świetne!, wystawa o fiacie 125p i świetle). Dalej: rynek, Pijalnia Czekolady Wedla (nie warto, chaos totalny, najlepsza
Qlinarnie i Qlinarniemocno czekoladową babkę lub najłatwiejszą babkę w łaty . Babki można upiec wcześniej, tak samo jak keks . Takie ciasta mogę postać dłużej i często to nawet poprawia ich smak (np. kokosowa babka). Dzień wcześniej warto też przygotować sałatki (smaki powinny się „przegryźć”). Podczas przygotowań nie zapomnijcie o… kolorowaniu jajek. Warto skorzystać z naturalnych metod. Osobiście unikam kupnych barwników
Słodkie okruszkiGarść czarnuszki, 1/2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cebuli suszonej, 2 łyżeczki czosnku suszonego w proszku, 5 łyżek passaty pomidorowej, 1/3 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego, 6 łyżek wody. * Można zastąpić mąka orkiszową. Wykonanie : Wszystkie składniki suche umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy składniki mokre. Następnie łączymy mokre
Jeść, by żyć w zdrowiupietruszki 1 paprykę czerwoną 1 małą cebulę 3 – 4 ząbki czosnku 600 ml szklanki wody (3 szklanki) 4 łyżki oleju 4 łyżeczki masła (opcjonalnie, można też użyć oleju kokosowego ) 2 płaskie łyżki mąki ryżowej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, majeranek, kminek mielony (u mnie sól himalajska i pieprz ziołowy) Oczywiście przyprawy możecie dostosować do własnych preferencji smakowych Wykonanie krok
Okiem Blondynki by McBlondiPieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 6. Można udekorować roztopioną czekoladą albo cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1. Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i wiórkami kokosowymi 2. Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie 3. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
My World by Dagmara RekSkładniki (ok. 3 porcje): 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml letniej wody 1 łyżka kakao 1 łyżka cynamonu 30 g cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrób ciasto – będzie dość twarde. Gotowe ciasto zawiń w foliowy woreczek i odczekaj 20 minut – dzięki temu łatwiej będzie Ci formować
Via Gustowietnamsku Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co można zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia
Niedzielny kucharzmnie sok Hortex) 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) kilka plasterków jabłka Opcjonalnie: ulubione dodatki (u mnie orzechy, prażone siemię lniane, suszona czarna porzeczka, liofilizowane borówki, kandyzowana marchewka, płatki kokosowe) Do rondelka należy wlać sok i wsypać płatki. Całość gotować do momentu zgęstnienia, a następnie przełożyć do miseczki. Owsiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu z plastrami świeżego jabłka oraz ulubionymi dodatkami
Di gotujemasła - 6 żółtek - 50 g świeżych drożdży - łyżeczka cukru - 3/4 szklanki ciepłego mleka - szczypta soli - 50 ml ciemnego rumu - 1/2 łyżeczki pasty z wanilii - skórka z 1 cytryny - olej kokosowy Do przybrania: - konfitura z gorzkich pomarańczy - polewa krówkowa - polewa biała czekolada - polewa mleczna czekolada - kandyzowana skórka pomarańczowa - kamyczki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem
DominikaDolciktoś jeszcze nie przekonał się do kuchni tajskiej, szczerze polecam zupa jest bardzo dobra. Bardzo mi się również podoba czas przygotowania zupy tajskiej. Składniki 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 500 g filet z indyka lub kurczaka 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki 4 ząbki czosnku rozdrobnione … Czytaj dalej Tajska zupa z kurczaka
gotuj ze mnąbanana. Owoce obieramy i dzielimy na mniejsze cząstki. Wkładamy do urządzenia i za chwilę możemy cieszyć się pysznym sokiem. Możemy do niego dodać ulubione przyprawy oraz nasiona czy wiórki kokosowe. Oczywiście stworzenia soku można wykorzystać liczne warzywa i owoce, jakie tylko mamy pod ręką. Jestem ciekawa jakie są Wasze ulubione smaki soków? Wolicie bardziej owocowe czy warzywne
Health-Fit-Lifeszklanka maślanki 2 jajka 2 małe, kwaśne jabłka 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję) łyżeczka oleju kokosowego Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie
Mienta blogporcji 200 ml ryżu 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła 400 ml zimnej wody 900 ml mleka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki cukru Do podania owoce kokosowe chipsy pestki dyni suszone płatki owoców róży miód lub agave do posłodzenia, opcjonalnie Ryż odmierzyć miarką i wsypać do garnka o pojemności 2 litrów. Wlać 400 ml wody, dodać masło, sól
codojedzenia