kokosowe - 19941 przepisów (strona:750/1330)

Babeczki czekoladowe z mandarynką 198

dodatek do prezentu. Składniki: na 8 większych babeczek (takich jak na zdjęciu) na spód 5 łyżek płatków jaglanych 1 łyżka kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu szczypta przyprawy piernikowej i cynamonu inne ulubione słodzidło do smaku lub sam miód Płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie

Kuchnia Ellie
Nuggetsy w sezamie 229

kurczaka (ok. 400g) – 1 duże jajko – 3 łyżki jogurtu naturalnego – słodka i ostra papryka – sól i pieprz – ziarna sezamu – płatki kukurydziane – olej kokosowy lub rzepakowy Przygotowanie: Przygotowujemy filety. Myjemy i kroimy w paski. Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Kurczaka wrzucamy do przygotowanego ciasta i odkładamy. Przygotowujemy

I LOVE LIFE
Sernik z musem i galaretką z borówki 203

borówkowy 450 g borówek, mrożonych 180 g cukru ½ l śmietanki, 36% 6 listków żelatyny Galaretka borówkowa 225 g borówek mrożonych 100 ml wody 100 g cukru 4 listki żelatyny kokosowe wiórki do posypania Do dużej miski włóż twaróg, jajka, białko i zmiksuj. Dodaj skondensowane mleko,sok z cytryny i zmiksuj. Na koniec dodaj przesianą mąkę i zmiksuj jeszcze

codojedzenia
Proste domowe krówki z tahini i suszonych daktyli (bez cukru) 206

powyżej) 1/4 łyżeczki soli morskiej (lub do smaku) opcjonalnie 2-4 łyżki oliwy o łagodnym smaku, jeżeli Twoje tahini jest bardzo gęste do dekoracji: 1 łyżka sezamu lub wiórków kokosowych, 1-2 suszone daktyle pokrojone na plasterki, u mnie również suszony berberys (można zastąpić np. suszoną żurawiną) Przygotowanie domowych krówek: W misce umieść suszone figi, pastę tahini oraz sól

Chilli Czosnek i Oliwa
TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO 197

mega smacznie, warto się pokusić i je przygotować. Składniki (+/- 16szt.): 1 puszka ciecierzycy 2 czubate łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 1½ łyżki ciemnego kakao aromat migdałowy dodatkowo wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: ciecierzycy płuczemy, następnie do miski wkładamy wszystkie składniki czyli ciecierzycę, masło orzechowe, miód, kakao oraz aromat migdałowy i całość blędujmy ,aż uzyskamy gładką masę z gotowej masy

Słodkie zapomnienie
Murzynek bez jajek i masła 389

ochotę na coś słodkiego, a zabrakło nam w domu jajek, gdy mamy na nie uczulenie lub jesteśmy na diecie wegańskiej (wtedy kremówkę z polewy wystarczy zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego). Murzynek bez jajek i masła: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki powideł śliwkowych (u mnie czekośliwka ) 1,5 szklanki zaparzonej, ciepłej kawy

Poezja smaku
Klasyczne pancake’sy z syropem klonowym 308

Panecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 318

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cynamonowiec 375

pokojowej) 200-250 g cukru pudru 4 jajka ( w temp. pokojowej) 1 szkl. mleka ( w temp. pokojowej) 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki Ciasto kokosowe: 8 białek 3/4 szkl. cukru 1/3 szklanki pokruszonych biszkoptów 3/4 szklanki maku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki Masa: 500 ml mleka 100 g cukru 8 żółtek

Smaki Na Talerzu
Piernikowy budyń z tapioki, z pomarańczą i granatem 151

perełek tapioki, podany z pomarańczą i chrupiącymi pestkami granatu. To jest po prostu przepyszne i znika w tempie ekspresowym :) 3 porcje: 50 g drobnych kuleczek tapioki 500 ml mleczka kokosowego duża łyżka miodu cynamonowego 10 g surowej gorzkiej czekolady łyżeczka dobrej przyprawy do piernika   3 pomarańcze granat Tapiokę zalewamy mleczkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie dodajemy

Mienta blog
Szarlotka Świąteczna 171

jabłek (reneta) 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka przyprawy piernikowej sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżka budyniu śmietankowego opcjonalnie 2 - 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto Warstwa orzechowa: 1/3 szklanki orzechów pekan lub włoskich 2 płaskie łyżeczki przyprawy piernikowej 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej (lub starta skórka z 1/2 pomarańczy) Dodatkowo

Świat Ciasta
Wegańskie kruche rogaliki z makiem – bez nabiału 237

laktozę – dodatkowo są one całkowicie wegańskie – czyli nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego. Nie jestem mistrzynią wegańskich wypieków. Są one dość trudne. Kruche ciasto na oleju rzepakowym czy kokosowym nie wychodzi tak smaczne jak na maśle. Ostatnio jednak na rynku pojawiła się nowość – tradycyjna kostka Kasia jest dostępna w wersji 100% roślinnej – bez laktozy. Witamina

Poezja smaku
Eggnog - świąteczny poncz jajeczny z whisky 156

łączy się z koglem-moglem, a na końcu dodaje się aromatyzowane przyprawami skondensowane mleko lub tłustą śmietankę wymieszaną ze zwykłym mlekiem. Na Karaibach popularna jest również wersja z mleczkiem kokosowym (musi być pycha!). Tak, więc jeśli znudził się Wam już ajerkoniak na Święta, to stanowczo musicie wypróbować eggnog . Tylko żeby nie było, że nie ostrzegałem — ta niepozorna szklaneczka ponczu nieźle

Food Square
Delikatny makowiec z orzechową kruszonką 200

więcej niż 300 g- waga ze skórką) kruszonka: 150 g mielonych orzechów (u mnie migdałów) 150 g mąki (u mnie była jaglana) 150 g cukru 150 g zimnego oleju kokosowego Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banany z olejem, wymieszaj z kaszką i mielonymi orzechami. Połącz ze startymi na dużych oczkach jabłkami, rodzynkami/daktylami i masą makową. Z podanych składników zagnieć kruszonkę

greenscarf
Piernikowe kulki z daktyli 124

kwaśną posypką —>KLIK 200 g świeżych daktyli bez pestek 50 g mielonych migdałów 25 g suszonych wiśni bez pestek 10 g surowego kakao 20 g wiórków kokosowych łyżeczka dobrej przyprawy do piernika   opcjonalnie puder truskawkowy do obtoczenia opcjonalnie jadalny brokat do obtoczenia Wszystkie składniki miksujemy na zbitą, klejącą masę. W Thermomoxie ustawiamy prędkość 5 na 20 sekund

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania